Luzern | snowy view sepanjang ke Rigi Kulm

1:41 pm

✿...السلام عليكم✿

Bersambung dari SINI.

kalau ikutkan hati, memang nakkk je anies published kan entry ni terlebih dahulu berbanding yang lain2.

tak ada sebab khusus sebenarnya tapi setiap kali anies belek2 semula gambar2 ni... terharu, rasa nak menangis, excited... pendek kata... semua perasaan ada lah!

almaklum laa... first time kann tengok depan mata... nak kata jakun tu... yap... memang jakun... bohonglah kalau cakap tak jakun...

then bila tengok dan tengok lagi gambar2 ni, dalam hati anies cakap, "ni baru 1 tempat je kau pergi... belum lagi Jungfrau, Bern, Banjaran Alps etc. tu... kalau dah sampai sana... tak tau laa macam na laa skala excited kau tu..."

apa2 pun, dah sampai sini... bagi anies dah cukup syukur sangat... insya Allah, ada rezeki pasti anies akan datang lagi... bila tu? tahun depan kott.... 😉😉😉😉

sapa nak ikut?????

note to nnhas, Salbiah... jangan sibuk nak angkat keyboard laa, mouse la... duduk diam2 please! 😁😁😁

well, selamat menjamu mata...

sebaik je cogwheel bergerak, kami dah mula tak duduk diam. sama macam perjalanan dari Basel ke Luzern, tangan tak boleh nak duduk diam. snap sana snap sini. kalau boleh setiap tempat nak snap... yang ni 👆👆 kira macam kat kaki Mt. Rigi laa...

dari celah2 pokok, nampak bumbung2 bangunan dan rumah... dalam hati cakap... "syoknya kalau ada rumah sebijik kat sini..."

bila cogwheel semakin tinggi, maka nampaklah Tasik Luzern dari jauh... cantik kan?? warghhh... ni yang nak pergi lagi niiiiiiiii....

kalau tadi bahagian kiri, yang ni pulak sebelah kanan (cogwheel)... kami memang tak reti duduk diam masa ni... excited tak terkata. lantak laa orang pandang semacam tengok gelagat kami. yang pasti setiap moment, kami nak capture... lagi pun bukan tiap2 hari kami datang ke sini kan??

cogwheel semakin tinggi. Tasik Luzern semakin berbalam2.. apa2 pun pokok2 yang hanya tinggal ranting saja ni tetap memukau pandangan... kalau kat Malaysia, pokok macam ni dah jadi kayu api 😀😀😀

bila nampak kawasan macam ni, rasa nak melompat keluar dari cogwheel dan berguling2 atas hamparan salji ni... ya Allah... best nyerrrr.... cantiknyaaaa....

rumah sapa laa yang tersadai kat situ... untung betul ada rumah kat sini... view cantik, tenang... arghhhhhhh best nyerrrrrr

korang bayangkanlah kalau bukan musim sejuk / winter... macam mana agaknya view Tasik Luzern dari rumah ni?? arghhhhh tak terkata! speechless!!!

ntah kenapa tengok je gambar ni terus je rasa nak nyanyi... 🎵🎵 let it go let it gooo.... 🎶🎶

yang ni kot rumah cik Senah? eh, tak laa... ni rumah cik Salbiah... eh mengarut laa... ni rumah mem besar laaaa... 😂😂😂

ni laa baru rumah cik Salbiah... dulu laa... 20 tahun lepas... sekarang dah dibeli oleh Fernando Torres... kah kah!!

woit lembu! ko tak sejuk ke? ke... kulit ko memang dah kebal dengan salji malji ni???

kena kecik kan sikit saiz gambar... terblur laa pulak... tapi view tetap menten santekkkkkkk

rumah tu dalam proses pembelian... sekarang tengah tunggu bank luluskan loan je... memang anies dah aim rumah ni nanti anies akan jadikan homestay.... kah! kah! verangannn....

Alhamdulillah... akhirnya kami nampak cik matahari.... warghhh suka suka sebab view lagiiiii cantikkk pasni! tak caya? tengok pic kat bawah ni!👇👇

santekkkk kannnn???? haaa... kalau nak tau kenapa pic entry2 kat Luzern sebelum ni malap je.... hah... sebab awan putih tu laa.... nampak tak sebelah sana tu? yang tu bukan salji tau! tapi awan... kerana awan tu laa, kawasan bawah malap nak mengantuk je.... tapi bila dah nak dekat puncak Mt. Rigi... warghhhh kemain terang benderang!!! 

Alhamdulillah... sampai jua kami di puncak Mt. Rigi atau lebih dikenali sebagai Rigi Kulm... insya allah, next entry anies share keadaan kat puncak ni...

so, stay tuned... 

to be continued...

daaa....

p/s BW lepas ni...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

19 Your Words of Lo♥e

  1. haippp cepatnya dah stop....

    cepat sambung

    ReplyDelete
  2. anies saya angkat monitor ni... nampak tak?

    tak angkat dah keyboard and cpu

    ReplyDelete
  3. itinerary swiss saya dah siap...

    sampai je belom...

    hahaha

    ReplyDelete
  4. WAH MEMUTIH SALJI DI MANA MANA CANTIK TAPI SEJUK SGT XBERKENAN..

    ReplyDelete
  5. so jom beli tiket.

    hujung tahun ni boleh pergi lagi.

    ehhh...hihihi

    ReplyDelete
  6. Ya Allah cantiknya view dia anies!! kalau syed pergi sana pun mesti tak duk diam juga dalam cogwheel tu kesana sini. hahahaha nak tangkap semua benda kot rasanya.

    ReplyDelete
  7. Cantiknya..
    Ni baru orang kata..seputih salju gitu

    ReplyDelete
  8. ko seru nama aku berulang kali, aku gerenti pas ni aku sampai..inilah entry yang ditunggu.entry salji! harap ada aksi kau buat knee slide ala Gerrard.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Segan nk wat...tkt slh landing ;) ;)

      Delete
  9. akak jer lum merasa pegang salji lagi

    ReplyDelete
  10. bertuahnya dapat peluang pi tempat orang ;)

    ReplyDelete
  11. mesti teringat ringat kat sane biler kat balik Malaysia kan kan kan

    ReplyDelete
  12. adeiiii , jeles tau tp suka sbb awak share picture kat sini ;)

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆