Hua Mak, Thailand: restoran Sarina @ Patthanakan 38 Rd

10:46 am

✿...السلام عليكم✿

Lagi cerita JJCM di Bangkok. sambungan dari SINI.

kami tiba di pinggir Bangkok iaitu di Hua Mak kira2 pukul 12 tengah hari. perut memang dah menjerit2 kelaparan masa ni. kebetulan, waktu Zohor pun dah hampir.

cek Wan bawa kami ke salah sebuah restoran Muslim yang ada dalam kawasan Hua Mak ni.

honestly speaking, masa sampai kat resto ni, anies tak tau nak makan apa. nak pekena nasi gomok sekali lagi, rasanya tak kot. kita try yang lain pulak. kueh teaw sup ala Thai. macam mana ya rasanya?

ni la kedainya... terletak betul2 tepi jalan (highway) besar...

ni laa rupa kueh teaw sup nyer... sedikit pedas... bebola ayam dia tu makan gitu2 je dah kenyang... nak kata sedap sangat tu tak laa... tapi masih boleh diterima tekak ni...

suasama dalam restoran. masing2 senyap sebab kelaparan ;-)

okey... tu je cerita hari ni... gambar memang tak banyak... insya Allah petang nanti anies sambung BW... terima kasih kepada yang drop komen...

daaa

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

14 Your Words of Lo♥e

  1. tunggu ole2.bla la nk smpai..haha

    ReplyDelete
  2. Kuewteau tu mesti sdp sgt sbb nmpk yg mkn xtoleh kiri kanan lagi.

    ReplyDelete
  3. macam boat noodle pulak sekali tengok :D

    ReplyDelete
  4. nampak sedap plak koew teow sup dia tu...

    ReplyDelete
  5. kue teow sup dengan bebola tu nampak macam tak pedas..huhu..tp pedas eh

    .

    ReplyDelete
  6. "nak kata sedap sangat tak lah, tapi boleh diterima tekak" haha tak boleh blah ayatnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tapi selalu dah guna ayat ni kalau org tanya sedap atau tak..

      Delete
  7. wahhh, tak habis2 lagi ye jalan2 thailand, seronoknya!!

    ReplyDelete
  8. laa.....3 keping je gambor? i want more pic!! hahahaha...

    ReplyDelete
  9. Wahhh.. semua tekun makan ni hehee :)

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆