Hua Mak, Thailand: Masjid Jamiul Idhard

12:10 pm

✿...السلام عليكم✿

Sambungan dari SINI.

Lepas makan tengah hari, kami terus beredar ke masjid ni. tak jauh pun dari restoran ni. ada laa 100 meter.

terkesima sekejap bila tengok masjid ni. besar juga! means, kat area Hua Mak ni ramai juga laa umat Islam. Alhamdulillah...

elok kami sampai waktu Zohor pun dah masuk. so, apa tunggu lagi! jom solat!

ni laa masjidnya... payah gak nak cari angle yang sesuai untuk snap pic sebab silap langkah dah masuk jalan raya. karang tak pasal2 kena langgar 😊

kalau ikut sebutan kita... masjid jami'ul izhar... tapi anies prefer ikut signage ni... 😉

tingkat paling bawah.

tempat wuduk. sebelah belakangnya tandas. bersih sangat. tetiba rasa malu dengan tandas masjid kat negara kita ni...😢

siap ada lif ko... disebabkan masjid ni 3 tingkat, maka disediakan lif khas untuk warga OKU. nampak tak keprihatinannya kat situ?

tangga menuju ke ruang solat tingkat 1

main entrance

ruang solat. yang berbidai oren tu ruang solat untuk muslimat

koridor masjid

dari bahagian depan...

okey tu je untuk hari ni... nanti anies sambung semula BW... yang belum ditinggalkan jejak tu, sabaq noo...

thanks for reading

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

16 Your Words of Lo♥e

  1. design dia cantik lain dari kat Malaysia

    ReplyDelete
  2. menggigil erk amek gmbr tandas yg bersih tuu., kehkeh2

    ReplyDelete
  3. terimakasih anies..kongsi..bertuah anies dapat pergi dan solat disana.memang kebersihan tu penting kan anies

    ReplyDelete
  4. Ada satu gambar tu, itu memang tempat gantung payung ke?
    Kreatif.

    ReplyDelete
  5. lawa masjid dia.mcm bangunan pentadbiran.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Seronoknya dapat jalan2 negara jiran...

    ReplyDelete
  8. Besar n bersih masjid tu... unik. Bila tengok teringat pulak bangunan ktm lama kt kl ni

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆