Bangkok, Thailand: Aunchaleena Bangkok Hotel

10:30 am

✿...السلام عليكم✿

Hari pertama dan kedua kami menginap di hotel ni. Lokasi dia memang strategik sebab dekat dengan Stadium Rajamangala, yakni stadium terbesar di Thailand.

apa pun, anies pos entry ni bukan nak kondem hotel ni cuma ada beberapa perkara yang buatkan anies secara personally... kurang menyukai hotel ni.

paling tak boleh anies lupa adalah... satu malam tu, balik dari beli barang, anies terserempak dengan ular! yes ular yu olss!! bukan kecik je... besar!! walaupun tak kena patuk, tapi bagi anies benda ni sangat2 serius dan bahaya. tambah pulak hotel ni sebelah sungai...

perkara lain, ada beberapa bahagian kat hotel ni, berbau sikit. lif dan bilik air. tapi... redha je laa... lagi pun bukan kami yang pilih...

dan bila anies tengok review kat tripadvisor pun ramai yang mengadu pasal hotel ni. dari segi kebersihan, memang terjaga. cuma ada certain part tu, harap pihak hotel dapat ambil perhatian...

bahagian depan hotel. hotel ni agak besar juga. kalau tak silap ada 8 tingkat.

lobi menuju ke dewan makan

bilik tidur anies dengan mama...


sarapan... hari last... masa ni tetamu hotel ni ramai sangat sebab hari tu hari pengkebumian mendiang Raja Thai...

Aunchaleena - sebelum bertolak balik Malaysia...



taman2 depan hotel...



lobi hotel... memang cantik... macam berada kat dalam rumah  billionaire hahaha

okey... tu je yang anies nak kongsi hari ni... maaf tak dapat nak BW...tapi apa2 pun thanks for reading and comments...

daaa...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

31 Your Words of Lo♥e

  1. Wah hotel mewah tu tapi ular boleh menyelinap masuk juga...agaknya nk kenal dgn anies kot heh..heh..gurau je

    ReplyDelete
  2. hotel nie boleh tahan cantik ek.. tapi boleh axde ular plak tu! kalau e'in malam tu jugak check out.. huhu

    ReplyDelete
  3. Jumpa ular?! Kalau saya copot jantung kat situ jugak! Huhuhu

    ReplyDelete
  4. Lobi hotel memang gempakkkk :)

    ReplyDelete
  5. Ishh paling bahaya bab ular tu.. takut ular jelmaan kot, wallahualam... syukurlah tak ada apa2.

    ReplyDelete
  6. slm sis, sy dah pos kan simkad melalui pos ekspress pada 19 jan, tetapi, srt itu dikembalikan semula kepada saya hari ini (25 jan) dengan nota "tiada orang ini" boleh tak sis email alamat di hazreen2008@yahoo.com/wassap saya 01120982764

    ReplyDelete
  7. alamak ular...memang bahaya la kan,,

    ReplyDelete
  8. wahh sonoknyer gi siam., krapkun kah., hahar2

    ReplyDelete
  9. hotel cantik, tapi sayangnya bad review la pulak

    ReplyDelete
  10. lorrr..takutnya.., nasib baik ular tak mai tidur kat sebelah...

    ReplyDelete
  11. Memang nampak cantik hotel tu Anis.
    kalau ada yang berbau tu tambah pulak boleh terserempak dengan ular.. tu yang tak best.

    ReplyDelete
  12. What! ular?? Adoi!! bahayanya selama Mrs. A hidup belum pernah lagi check-in mana-mana hotel terserempak ular hup.

    Ular betul ke ular jadian tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ular betul. mcm ular sawa tp x jelas sbb ms tu suasana agk malap..

      Delete
  13. Waaaaa cantiknya design dalam hotel ni. Design bangunan macam hotel kt genting pun ada..

    ReplyDelete
  14. hotel cantik mewah tapi part kebersihan kurang ye.. ular? menakutkann

    ReplyDelete
  15. berapa hari sebenarnya di negara jiran ni

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum anies,

    Cantik hotel tu, suka sgt dgn warna putih dan gold. Tak sangka ada ular sesat so scary.. Apa pun nice post.. :-)


    ReplyDelete
  17. hotel nampak cantik dari luaran. memang tak expect dapat bad review

    ReplyDelete
  18. cantik..hotel ni nmpk mewah..
    tp syg... x memuaskan...indah khabar dr rupalah kiranya..

    ular dalam hotel??? ishhh

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆