Dessert sedap by sabrina_bakery

11:19 am

✿...السلام عليكم✿

Kalau meninggah kat IG, benda yang paling anies suka tengok adalah gambar2 dessert. ya Allah... memang berderu2 air liur keluar membasahi skrin telefon hahaha... sihhh tak de laa sampai macam tu tapi seriously... memang melting laa tengok kek, dessert etc pelbagai jenis, pelbagai bentuk dan warna... tambah pula, deko2 yang mengancam selera... pendek kata, rasa nak ngap je hp masa tu hahaha...

lepas belek2 gambar tu, terkeciwa juga laa sebab nak dapatkan dessert2 yang maha sedap tu, terpaksa bermarathon... jauhhh pulak tu... ada yang dekat tapi tak terima tempahan sikit2. means, untuk sekeping dua kek ni dia bolayan... sedih tawwww...

sampai laa kelmarin, dalam sibuk2 men'scrol' ternampak laa IG sabrina_bakery a.k.a mama sabrina ni... fuhhh terus terliur!! terliur dengan macam2 jenis dessert yang ada. tak cukup dengan tu dia up juga gambar2 kek, kuih muih etc yang dipelajari student2nya...

tapi bila tengok alamat, alamakkk... jauh laa pulak... tak kan sampai ke PJ kot semata2 nak kek sekeping?

then, cut it short, rupa2nya mama Sabrina ni ada hire agent2 yang menawarkan delivery service untuk mendapatkan dessert2 nya!! yahoooo!!! tanpa fikir namratus kali, anies terus order melalui salah seorang agent nyer yang duduk berdekatan.

dan Alhamdulillah, malam tadi dapatlah merasa dessert ni...

mango cheese cake... rasanya? perrghhh terpejam2 mem besar menikmati kesedapan kek ni... dah la tak berapa manis, tebal pulak tu... kalau laa rumah ni dekat dengan Taman Medan, mungkin tiap2 hari anies menebeng kat sana sebab nak makan kek ni...

durian crepe... what can i say? memang thorbaek!! mama sabrina menggunakan durian D24 sahaja dan krim special buatannya... bila makan je, macam bergolek2 isi durian dalam mulut ni hahaha...

last but not least, nutella cheese cake... kalau tak silap laa namanya gitu... yang ni habis dulu berbanding 2 di atas. makan sambil hadap tv tengok pandelela dan dhabitah beraksi, sedar2 dah habis... waaaaaa... nak repeat lagi niii!!

kalau yu ols nak merasa dessert2 yang sedap ni, panjang2 kan laa leher ke IG sabrina_bakery ya...

Salam Jumaat
thanks for reading!

STAY TUNED!!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

25 Your Words of Lo♥e

  1. ok...nak check IG tu sekarang jugak

    ReplyDelete
  2. Nampak sedap-sedap semuanya. Boleh nak cuba juga.

    ReplyDelete
  3. nutella cheese cake ni nmpk sdap..eh, anies..red velvet ada tak?

    ReplyDelete
  4. Mangga cheese cake. Favourite all the time.

    ReplyDelete
  5. Saya klu buka IG suka tgk Baju Tapi x beli pun . cuci mata je ...

    ReplyDelete
  6. WOW NAMPAK SEDAP SGT SEMUA DESERT TU

    ReplyDelete
  7. Asik jadi lapar je klu tengok mcm2 makanan kat ig... terbuka selera.. :D

    ReplyDelete
  8. ok fine,,,,dah berliur tgkk ergggg

    ReplyDelete
  9. ha ha ha... comel... gitu sekali merembes saliva meng order...
    tapi betul lah ig ni padah betul.

    makanan + tudung + baju...

    hadoiii

    rabak poket i tau

    ReplyDelete
  10. terliur pula tengok nutella cheese kek pagi ni..

    ReplyDelete
  11. yummy...rietta yg tgk ni pown terliur....

    ReplyDelete
  12. sy suka tgok apa yg orang suka.. hehehe

    ReplyDelete
  13. nutella cake tu.. ya allah.. npk sedapnye..

    ReplyDelete
  14. yummss..nmpk sedap sungguh,,sekarang sng kan..nk mkn pom leh order ...semua d hujung jari.. siap servis COD..

    ReplyDelete
  15. Saya pun klu kat ig tu asyik follow ig kek, desserts, cookies,..kerja memang meleleh air liur je ;)

    ReplyDelete
  16. Baca reviews Anies yang tak boleh tahan sebenarnya ngeh!ngeh!ngeh!

    ReplyDelete
  17. aduhaiiii sedap ja nampak...IG sabrina ni kat mana tempatnya...

    ReplyDelete
  18. Kat Taman Medan? Serius? Yeyyyyyyy. Sha nak order esok! Ofis kita sebelah Taman Medan je. Hurrayyyy.

    ReplyDelete
  19. Aishhhh anies, menariknya nampak dessert! Nak terjah IG jap.. Hee..

    ReplyDelete
  20. Alahai, nasib baik baru sdh srpn klu x mesti meleleh air liur..

    ReplyDelete
  21. GA tu hadiah dr vietnam ke, nak telekung 1...;-)

    ReplyDelete
  22. GA apa nis nk bt eh. hehhee
    mesti kna join nih. sedap tgk kek. alahaiii teringat ciskut

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆