#PremiereWithBudiey #BudieyDotCom #IndependenceDayResurgence

11:14 am

✿...السلام عليكم✿

Sinopsis ringkas:

bagi mereka yang pernah mengikuti filem pertama, Independence Day lakonan Will Smith, pasti akan tertunggu apakah yang berlaku seterusnya. filem ini berkisar tentang peristiwa yang berlaku 20 tahun selepas kejadian yang berlaku dalam filem pertama, masyarakat dunia sudah bertambah maju dan pelbagai cara mereka lakukan demi menyelamatkan bumi termasuklah menggunakan ternologi dan senjata yang ditinggalkan oleh makhluk asing ketika itu. Pun begitu tanpa mereka ketahui, makhluk-makhluk asing tersebut belum mengenal erti mengalah. buktinya, secara diam-diam mereka telah menghantar beberapa isyarat kepada rakan-rakan mereka dan mencipta pesawat canggih untuk mengerang dan mengucar kacirkan penduduk bumi. adakah usaha alien itu berjaya. dapatkan penduduk bumi mengalahkan alien sekali lagi?

my review:

BOSAN ya amat! serius! inilah pertama kali anies rasakan kebosanan tahap dewa bila menonton wayang. sampaikan rasa nak menangis sebab terlalu resah untuk mengikuti cerita ini sampai habis. why anies rasa macam tu?

okey, 20 minit pertama, jalan ceritanya masih boleh diikuti. walaupun anies tak tengok sequel pertama, tapi anies cuba memahami apa mesej atau intipati yang cuba diketengahkan. tapi selepas tu, segala yang diharapkan tidak kesampaian.

plot berterabur. jadi, nak mengikuti dari satu babak ke babak yang lain, sangat2 memeningkan. kedua, terlalu mengarut. okey. part ni semua tahu. dah nama pun filem dan elemen mengarut memang task boleh dipisahkan. tapi dalam filem ini, ketika mana hampir semua negara musnah, tiba-tiba tang negara Amerika 'kekal sejahtera'. maksudnya, rakyat ramai yang mati tapi pemimpin dan penyelamat bumi masih kekal 'kuat' dan seperti tiada apa2 yang berlaku. dan yang ketika, ceritanya pasal nak melawan alien. so, lepas penat berhempas pulas di bulan, at the end alien mati kat atas bumi. WT!@#$%^&!!!

so, sori laa kepada peminat2 cerita ni. ni just pandangan anies je. tak de kena mengena dengan benda lain. mungkin sebab anies tak berapa suka filem2 bergenre seperti ini. jadi sebab tu, 'ketidakpuasan menonton' lebih banyak terluah di sini berbanding kepuasan. so jangan marah nooo...

filem ini akan menerjah pawagam seluruh tanah air pada HARI INI!

daripada 5***** anies beri  1* je...

terima kasih kepada Budiey.com di atas 2 tiket tayangan perdana ini.

antara babak2 dalam filem ini:

kapal angkasa yang membawa penyelamat bumi ke bulan. dah macam naik kereta bila tengok kapal angkasa ni. dia boleh ke bumi - bulan, bulan - bumi dalam masa beberapa minit je. 

pasangan kekasih, Patricia dan Jake

suasana kelam kabut di dalam bas ketika alien menyerang.

para penyelamat bumi sedang menuju ke Afrika.

para 'pakar penyelamat bumi' sedang berbincang.

credit gambar

official trailer

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

16 Your Words of Lo♥e

  1. bosan ey.. hehe.. x nk tgk la cm tu..

    ReplyDelete
  2. Adehh mcm tak best je nak menonton dah... tunggu kluar kat astro je lah nanti hehee.. :D

    ReplyDelete
  3. untungnya kalau dapat tengok wayang...terutama ada cerita yang best

    ReplyDelete
  4. alahai..tak best pula
    sikit sangat bintangnya anies

    ReplyDelete
  5. hahaha 1 je bintang.. husna tak pasti, member cakap best..

    ReplyDelete
  6. akak memang tak dapat tengoklah kalau citer2 macam ni kat wayang. Ke sana kalau ada citer yg anak2 suka aje.

    ReplyDelete
  7. Terdetik nak tgk.. Tp lpas baca review anis.. Xpe lh xjd. Hahahaa

    ReplyDelete
  8. ye ke bosan cerita ni?? huhuhu..
    klo ikut sequel pertama dia, bg lya best citer tu... tp biasalah..bila dh ada samb tu biasa meleret skit ceritanya..tu y membosankan.

    ReplyDelete
  9. Kalau cerita macam ni, anak-anak saya aje lah tengok.
    Mak dia orang nak tengok filem romantik aje...haha

    ReplyDelete
  10. Hahhaaaa... kesian kebosanan.
    Lain orang lain citarasanya.

    ReplyDelete
  11. mmg shooting kt KL ke.? bila nis ckp borink trus plan nk tgk now u see me

    ReplyDelete
  12. heheh ni jujur betoi kata bosan ni.. tapi citer ni CT tak penah dngr =P

    ReplyDelete
  13. tak best ek..yang 20 tahun dulu tu best

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆