Makan durian Sg.Lui

10:15 am

✿...السلام عليكم✿

Alkisah sebelum puasa, lepas makan ikan bakar kat Sri Nikat, kami singgah sekejap kat gerai durian. kepingin pulak nak makan sebab rasa macam... dah lamaaaaa tak makan durian... kononnya...

macam2 jenis durian... durian hutan pun ada... pilih je yang mana berkenan...

harga agak mahal juga laa... silap kitorang tak bawa opismet yang tinggal kat Sg. Lui ni. kalau dia ada sure dapat murah... tak pe laa...rezeki pak cik tu agaknya...

belasah durian... dah tak ingat dunia dah masa ni... semua jenis penyakit tolak tepi janji perut suka hati ;-)

tak cukup makan kat gerai, mem besar beli sebiji nak makan kat rumah. kononnya nak makan dengan nasi santan tapi....

perghhh... tengok pic ni je dah terliur... oh ya... cam ne rasa durian Sg. Lui ni? memang terbaik! memang terbaik! rasa pahit2 sikit, isinya pun lembut dan bau pulak, tak laa keras sangat... smooth je... overall, memang puas hati laa walaupun mahal...

okey tu je laa share untuk hari ni... ntah kenapa pagi ni mengantuk ya amat... 

daaaaa

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

26 Your Words of Lo♥e

  1. sedap tak? ritu MG makan durian keras pastu mahal
    mmg rezeki nk dpt durian sedap belum smpai lg ..huhu

    ReplyDelete
  2. Samalah kita sempat mkn durian sebelum posa..
    Mmg terliur ni anies

    ReplyDelete
  3. ala sedihnya sg lui jauh dari rumah :( kalau dekat dah lama pergi :(

    ReplyDelete
  4. sedappppnya.. lama nau xmkn durian.. huhuhu

    ReplyDelete
  5. Wa... kenduri durian nampaknya.
    Mujurlah Mrs. A ni bukan hantu durian, kategori biasa-biasa aje.

    ReplyDelete
  6. tak pernah rasa sg. lui punya durian...sedapnya nampak weiiii...

    ReplyDelete
  7. Best jugaa... lama x makan durian..huhu

    ReplyDelete
  8. sedapnya..sabar je la hai perut..tunggu beberapa bulan lagi ye...sekarang kita jamu2 mata dulu..heheh

    ReplyDelete
  9. Wahh marveles!!... mmg betul2 makan klu mcm ni... mmg puas... :)

    ReplyDelete
  10. durian yg rasanya lemak-lemak pahit tu mmg marveles ...

    ReplyDelete
  11. AB pun dah lama tak makan durian ni..terliur pula tengok durian..

    ReplyDelete
  12. Opocot. Sekali singgah nampak durian.

    Ok blk dulu lh.

    Lmbt lg nk berbuka ni

    ReplyDelete
  13. Bikin pnsssss la
    Bgi le sebiji dua....adoiii yaiiii

    ReplyDelete
  14. wow..bestnya ada musim durian..terasa nikmat makan raja segala buah

    ReplyDelete
  15. Bestnya durian. Kat sini durian mahai nau! Rm28/kg. Nangis nak beli T_T

    ReplyDelete
  16. warghhh! tahun nih tak sempat makan durian lagi..T_T

    ReplyDelete
  17. Perghhhhh! Kecuqqq liuqqqq. Hahaha

    ReplyDelete
  18. Walaaaaaa ~ Sedapnyaa durian! Lama sangat dah tak makan nie haa!

    ReplyDelete
  19. nanti ajak abg mai pekena durian balik pulau.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa betul2.. kena rasa gak durian balik pulau.. terbaik =D

      Delete
    2. ct dh pindah kena selalu la turun penang

      Delete
  20. Sungai Lui bukan lagu yang Aizat nyanyi tu ke.. woo memang wujud nama tempat..

    ReplyDelete
  21. tudiaaa sakan durian.. menggoda tol.. sedapnya =D

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆