Seroja

11:22 am

✿...السلام عليكم✿

Lately, suka dengar lagu dendangan kumpulan Search ni.
Honestly, I miss lagu2 yang berpuitis macam ni. 
Kenapa ek zaman sekarang punya lirik lagu tak macam ni??

Mmm kita layan kan je laa lagu Seroja ni.

Err blogger kak cik seroja kalau nak berkaraoke pun boleh juga ;-)


Terpancar sejalur cahaya
Di kelopaknya seroja
Bak gemilang samarenda
Memukau mata hati ini seketika

Lamunanku tersentak
Lalu ku mendongak
Gemuruh rasa
Terpaku sukma
Terkena lontaran senyuman misteri
Siapa gerangan sang puteri

Mengalung cinta dileherku
Dan terus berlari
Aku cuba menangkap bayang-bayangnya
Di antara kembang seroja tasik cinta
Tapi malangnya jatuh ke lembah
Berduri dan sepi

PUTERI SEROJA...

Pasti cintakan bersua

PUTERI SEROJA

Pasti tak kan bersua




Yang Ni Pun Best Juga Taw!

26 Your Words of Lo♥e

  1. Errmmm bunga teratai dan bunga seroja tu bunga yang sama ke??
    Confused terjadi bila tengok picture tu...
    nampak sangat tak kenal bunga

    ReplyDelete
  2. chanteknyer bunge teratai tuuu., hehe2

    ReplyDelete
  3. Lagu sekarang liriknya suka ulang ulang dan ulang :)

    ReplyDelete
  4. lagu lama2 mmg best kan nok...tetap segar di hati walau lagu tu dah lama...

    ReplyDelete
  5. Mesti ada apa2 ni...ingat kisah dolo dolo ye...

    ReplyDelete
  6. Sebab tulah otak melayu sekarang xkreatip x inovatip macam org dulu. Seni skrg byk ' pencemaran' bahasa dan lagha semata2.seni dulu berpantun berpuisi gaya bahasa berpuitis. Level tinggi.berkias. sekarang...harammmm

    ReplyDelete
  7. saya pikir lagu yang bawain Lesti DA ASIA.

    ReplyDelete
  8. Salam singgah sini anies...suka juga dengar lagu ni...

    ReplyDelete
  9. Lagu lama memang best.. Aiza pun layan juga..

    ReplyDelete
  10. lagi Seroja ni masa zaman Wa sekolah menengah kalau tak silap..memang bestt layan lagi ni...hihihi

    ReplyDelete
  11. bila amy search yg nyanyikan , mmg jadi sedap gemersik bunyinya ...

    ReplyDelete
  12. Jiwang2 dgn lagu lama ye kak. :)

    ReplyDelete
  13. serius lagu2 zaman dulu tak lekang di radio. kalau karok pun org suka pilih lagu lama

    ReplyDelete
  14. sweet sangat lagu lama ni...


    pstttt.. terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #21 dan blog ini tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2015/12/senarai-url-blog-21.html

    maaf ya sangat-sangat, mia baru je sempat nak blogwalking ni... (^_^)

    ReplyDelete
  15. Teringat lirik 'wahai teratai ku sayang' pastu lupa lirik hehe ^-^

    ReplyDelete
  16. woaa. first time dgr pon huda da suka lagu ni. memang lagu dulu2 best kan. rock jiwang.

    ReplyDelete
  17. Fuhh layan... mmg lagu zaman saya ni... :) :)

    ReplyDelete
  18. Sha suka lagu-lagu M Nasir. Mendalam maksud dia even kadang-kadang susah juga nak cari maksud lagu dia :)

    ReplyDelete
  19. lagu lama2 jiwang n mendalam maksudnya kan

    ReplyDelete
  20. lagu2 lama memang lagi best pada lagu2 skrg.. tambah2 lagu2 jiwang mcmni..i like..hehehe

    ReplyDelete
  21. lama xkarok la.. hehehe
    dh la geng cambodia suka lagu jiwang cun dh tu :P

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆