Throwing bachelor party dengan mi bandung Muar

11:00 am

✿...السلام عليكم✿

Bachelor party laa sangattt kann... tangan kat dada, mata ke atas....

sebenarnya sekadar meraikan opismet yang bakal menamatkan title bujang trang tang tang nyer pada Sabtu ni. rasanya, majlis yang tak seberapa ni dah masuk kali ketiga! melampau betul! orang lain kawen, cuma sekali je kami raikan. ni, sampai 3 kali! macam nak kawen 3! hahaha...

idea nak makan mi bandung Muar ni dah lama daa... sebelum Ramadan lagi.

sebenarnya sebelum ni pun dah pernah buat pot luck mi bandung Muar tapi yang join berapa kerat je... tup tup semalam ramai laa pulak yang nak join... so kami buat laa together-gather...

kami guna pes mi bandung je... tak kose laa nak tumbuk cili bawang bagai... sekarang kan dah mudah... rembat je kat rak2 kedai / supermarket. kalau terer, cari yang sedap, buatan Bumiputera dan halal smiley emoticon

acu tengok ni:

hah... 'meladung' ko kuah mi bandungnya! satu periuk nasi besar hokey! nak buatnya pun kacang rebus je... guna air rebusan daging. pastu masukkan pes mi bandung. diikuti sotong, udang, sayur, tomato dan telur. or sukati korang laa... nak masukkan daging dinasour pun boleh smiley emoticon

mi bandung, kalau tak ada telur... ibarat mandi tak guna sabun... hahaha... boleh gitu? 30 biji telur habis licin disapu oleh makhluk2 yang kelaparan smiley emoticon

sementara tunggu kuah mi bandung siap, kami layan mangga epal ni. aritu anies pergi rumah mak cik. dia suruh kait buah ni. apalagi... orang dah hulur galah... kita tadah beg plastik je 
smiley emoticon muka tembok besar China

apalah erti mi bandung kalau tak ada mi kuning... hapa? makan dengan bihun? eeeuuuwww... penah buat ke? apa rasa? smiley emoticon

semangkuk mi bandung khas untuk mem besar... harganya RM12.45. nampak sikit tapi jangan tak tahu... bertambah tau! tambah kuah jee...

boleh laa kot dipanggil dessert... cheesekut oreo... orang dah buatkan... tak kan kita nak tengok je kannn...


thanks semua yang sudi menghulurkan bantuan... 

kepada bakal pengantin... mintak maap banyak2... mem besar tak dapat nak turun ke Perak Sabtu ni... kita jumpa kat Shah Alam je nanti yek!

kejung urat sendi tulang 'temulang' mak ni nokkk... 'mengabeh' kan BW niii

(open order COD KL/ Selangor. PM nombor di atas 24/7)

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

15 Your Words of Lo♥e

  1. SEDAPNYA MEE BANDUNG MUAR...MASAK RAMAI2 MAKAN RAMAI SAT JER LICIN...

    ReplyDelete
  2. seronoknye bakal pengantin tu eh...b

    mempelam epal tu nampak manis lemak gitu...

    ReplyDelete
  3. mee bandung pun sodap.. :)

    ReplyDelete
  4. sedap nya..air tangan ramai2 memang best...

    ReplyDelete
  5. bestnya kawan anies tu diraikan... moga jodohnya sampai ke syurga... amin...

    eh anies, ni semua masak kat opiskah? atau dah siap masak semua dari rumah?

    ReplyDelete
  6. cheesekut oreo tu nampak menarik...

    belum pernah rasa lagi mi bandung muar

    ReplyDelete
  7. Mee bandung muo d best anies,skunk ni guna yg instant je mudah... Anies mempelam ade lg x, t'liur la plak,hahaa....;-)

    ReplyDelete
  8. Sedapnya mee bandung Muar.
    Memang kena sangat dengan tekak Johor saya :)

    ReplyDelete
  9. Cheesekutorea tu buat macam cheesekutbyg lain gak ke anies

    ReplyDelete
  10. Mee bandung muar antara makanan kegemaran pilihan saya... belanja sikit Anies hehee... :D :D

    ReplyDelete
  11. sedapnyaaa.. alamak dh harini puasa ganti. hehee

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆