Layanz PAN

10:27 am

✿...السلام عليكم✿

First of all, terima kasih daun keladi kepada Wani, Ayub and family kerana sudi mengajak anies untuk menonton filem fantasi ni.

selain daripada kami yang menonton filem ni, ada sebahagian besar staf2 dari pejabat Menteri Pertahanan yang turut hadir bersama ahli2 keluarga mereka. so, kira ni macam 'family day' kecil-kecilan giteww...

okey, meh anies share sikit pasal PAN ni:

mengisahkan seorang anak yatim bernama Peter yang ditinggalkan oleh ibunya ketika masih kecil. Peter kemudiannya dibesarkan di sebuah rumah kebajikan yang dikelolakan oleh sekumpulan biarawati. namun, Peter tidak begitu menggemari ketua biarawati di situ kerana sikapnya yang bengis, garang dan kedekut.

pada suatu malam, sewaktu sedang tidur, Peter dan rakan-rakannya telah diculik oleh sekumpulan lanun. kumpulan lanun itu membawa mereka ke sebuah tempat yang diberi nama Neverland. Neverland bukan sebuah tempat yang indah. ianya merupakan sebuah lombong yang mana, mereka yang diculik akan dipaksa bekerja buruh. Peter tidak menyukai Neverland dan sedaya upaya melarikan diri dari Neverland semata-mata untuk mencari ibunya. Smee, antara individu yang berjaya membantunya untuk melarikan diri rupa-rupanya telah membelot.

dapatkah Peter menemui ibunya? atau cerita tentang ibunya yang didengari selama ini hanya cerita palsu?

Pan telah pun berada di pawagam seluruh tanah air pada awal bulan ni. so, kalau ada masa, boleh laa yu ols bawa anak2 layan movie ni. ada unsur2 fantasi tapi masih mengekalkan sisi2 positif iaitu berkasih sayang.

pertama kali tengok kat Cathay Cineplax @ E-Curve. boleh tahan selesa juga laa panggungnya. luas dan kedudukan tempat duduknya agak tinggi.

pintu masuk.

selain dapat tengok movie free, kami juga dapat sekotak pop corn dan minuman ringan. mmm jenuh jugak nak menghabiskan sekotak pop corn tu... kenyang ya amat!

sementara menunggu Wani sampai, layan sekejap car show kat tingkat bawah E-Curve ni...

last but not least, thanks a lot to blogger Sal. dah 2 minggu benda ni berada kat tangan... nanti pi Aussie lagi, jangan lupa cheq kat sini nooo...

(open order COD KL/Selangor. sila PM nombor di atas 24/7)

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

21 Your Words of Lo♥e

  1. dah berabad kita tak tgk wayang...
    sob ~

    ReplyDelete
  2. untungnya ada org belanja tgk wayang..:)

    ReplyDelete
  3. Saya suka cerita yang macam ni. Ingat nak bawak anak2 tengok. Hope dia orang suka

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Anies,

    Lama saya tak tengok movie..
    Teringin pulak bila baca entry Anies..
    Cantik fridge magnet dari Aussie.. ;-)

    ReplyDelete
  5. TADI INGATKAN PAN NK MASAK KUIH DADAR RUPANYA FILEM PETER PAN...PELBAGAI VERSI OMPUTEH MEREKA CITER NI YA TAPI MENARIK...

    ReplyDelete
  6. Bestnye dapat tgk wayang siap dapat popcorn free lagi.... Mggu lps dpt tgk panggung wayang je sbb xde crte yang menarik pun.....///

    ReplyDelete
  7. Macam menarik ceritanya. Ada masa boleh tengok nanti.

    ReplyDelete
  8. Lma tk tgok wayang,last cerita pun dh lupa..keke

    ReplyDelete
  9. mcm peter pan tp lain sikit mcm menarik je ....disney ke ni ??

    ReplyDelete
  10. Best gak layan citer fantasi begini sekali sekala kan,... :)

    ReplyDelete
  11. Dari Neverland Peter lari ke Netherlands kan???

    ReplyDelete
  12. Best movie PAN ni. Lari sikit dari Peter Pan biasa. Masa Sha tengok tu, wayang biasa je. Agaknya kalau tengok 3D lagi best kut? :)

    ReplyDelete
  13. untungnya dapat tengok wayang, dapat pop corn ... dapat gift fridge magnet obersi lagi, tahniah :)

    ReplyDelete
  14. Dah lama tak nengok wayang anies..

    ReplyDelete
  15. Alaaaa..
    Anies... bg lh tau apa ending nya..
    Mmg x g dh tgk wayang segala ni...

    ReplyDelete
  16. nak jer p layan movie nih tapi geng xnak lak... huhuhu best ke?

    ReplyDelete
  17. tak sempat nk layan lg Pan ni.. best tak anies. hehehe
    tahniah dpt dr aussie tu. xsempat lg nk bca entry depa berdua :)

    ReplyDelete
  18. Lama juga diana tak tengok wayang ni...tahinah anies dapat FM tu...

    ReplyDelete
  19. best dapat tengok wayang.. aiza dah lama tak tengok wayang, busy dengan kerja je..

    ReplyDelete
  20. ada plan nk bwk asya tgk pan jugak..
    tp knp ada y kata agk bosan?? tgk preview cam best je

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆