Iftar - 9 Muharam 1437H

10:33 am

✿...السلام عليكم✿

Khamis lepas, sempena hari Tasua', kami pakat2 untuk berpuasa then beriftar bersama2. memula, tak ada sambutan. bila dah nak dekat harinya, barulah ramai yang nak join. pakat punya pakat, kami pilih menu nasi ayam sebagai hidangan utama.

then, sama seperti sebelum2 ni, pantry opis jadi medan main masak2 kami.

layan je laa gambar2 yang ada ni ek!

hitam bukan sebarang hitam. hitam yang bisa menggegar perut, usus dan rusuk kiri mereka2 yang menjamahnya! oh ya... ni ayam kicap madu. nak resepi? nanti ek anies share...

jangan cakap 'habang' tak payung hokeyyy... ekekeke...

pengantin baru pun kena turun ke dapur tawww...

yeahhh semua dah sedia. tinggal nak ngap je... yang dalam periuk nasi tu, sup. kami tambahkan fish ball and cabbage untuk rasa yang lebih sedap dari makan kat kedai ;-)

alhamdulillah... mem besar happy tengok semua makanan ni licin licau!

muka2 happy sebab kekenyangan! yang makan tak bertambah tu, sampai repeat 2-3 kali!! dasattt...

p/s thanks guys sebab rajin membantu!

(open order COD KL/ Selangor. sila PM nombor di atas 24/7)

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

22 Your Words of Lo♥e

  1. SERONOKNYA BERPUASA RAMAI2 DAN BEERBUKA BERSAMA SETELAH SUSAH PAYAH MEMASAK SEMUA HIDANGAN YG SEDAP2 TU...

    ReplyDelete
  2. meriahnya.. seronok makan ramai2 camni kan.. mmg bertambah2 la makan

    ReplyDelete
  3. bagusla opis akak..Pentry siap ada dapur untuk memasak lagi...mcm kitaorang susah sikit...share dgn cina..faham2 je la.cina kalau panaskan lauk pauk dia..memang tak la kami yg muslim nak guna..

    ReplyDelete
  4. Tiba2 perut rasa lapar sbb tgok makanan2 tu..:)

    ReplyDelete
  5. Wah2..bergegar perut ye...
    Hitam bkn sbrg hitam..kan..hihi.
    Adoiiii knapa tk ajal sekali..boleh knor penuhkn meja tu..hahahh

    ReplyDelete
  6. Meriah betul masak-masak.Semua turun padang macam ni. Semoga amalan puasa akak sekeluarga diberkati.

    ReplyDelete
  7. bestnya..siap boleh memasak ye..macam gotong royong rakan serumah dah ..hehe..

    ReplyDelete
  8. seronoknya bila puasa dan iftar sama2..
    kat tempat kak, masjid pun anjur buka puasa pd 10 muharram tu..

    ReplyDelete
  9. Ramai yg menolong anies...
    mmg sedap tol nasi ayam tuuuu..

    ReplyDelete
  10. Seronoknya iftar beramai-ramai... menu pun best ^-^

    ReplyDelete
  11. hai... salam perkenalan ye.. ;)
    nice blog.. =)
    done follow..
    follow me back... ^_^

    ReplyDelete
  12. Errrrr... tiba2 jap g nk g cr nsk ayam madu lak.
    Hihi

    ReplyDelete
  13. perghh nasi ayam kicap madu ... sedap tuuu, terus terliur ni ;)

    ReplyDelete
  14. cepat2 share resepi ayam hitam tue..nampak sedap kot!! =D

    ReplyDelete
  15. Sedapnya anies ayam kicap madu...

    ReplyDelete
  16. Wah...sedapnya ayam. nampak sup tu pun menyelerakan

    ReplyDelete
  17. Sob sob sob nape tak ajak saya,...nak ayam kicap madu!

    ReplyDelete
  18. Bila amsak berjemaah, makan pun berjemaah, rasa makanan tu lagi super duper sedap ! Tapi serius ayam tu menggoda gila. Tergoda ai, hiks :D

    ReplyDelete
  19. memang nampak meriah siap org lelaki potongkan tembikai. so sweet. hehhe

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆