#NNPremiereScreening #TheInternMY

12:00 pm

✿...السلام عليكم✿

Sinopsis:

mengisahkan seorang duda berusia 70 tahun, Ben Whittaker (Robert De Niro) yang berasa bosan selepas bersara dan kematian isterinya. Ben memilih untuk bekerja semula dan tugasannya bermula sebagai senior internship di sebuah syarikat fesyen online yang diterajui seorang wanita cantik, Jules Ostin (Anne Hathaway). Jules seorang yang berdedikasi dan komited terhadap perniagaannya namun, kehadiran Ben sebagai 'intern'nya, membuatkannya berasa terganggu kerana dia berasakan Ben seorang yang terlalu observent. insiden demi insiden yang berlaku akhirnya membuka mata Jules bahawa Ben sebenarnya telah 'mendidik' dirinya menjadi seorang yang lebih baik dan ini menyebabkan Jules beranggapan bahawa Ben adalah lebih daripada seorang intern / pekerja. selain itu, ada sebab mengapa Ben ingin bekerja di situ.

my review:

filem ni sangat2 santai. jalan ceritanya konsisten dari mula hingga akhir. setiap plot dapat dihayati dengan baik. ditambah pula dengan aksi dan insiden lucu, yang sekaligus menambahkan 'keceriaan' dan 'perasa' untuk jalan cerita. sikap Ben yang taat, jujur, rajin belajar... membuatkan anies tertanya2... ada ke orang yang macam ni? bila fikir balik, "experience never gets old" (tema filem ni)... yap! itu tidak mustahil. pengalaman selama hampir 40 tahun benar2 mendidik Ben menjadi seorang yang wajar dijadikan contoh dan ini membuktikan bahawa usia bukan ukuran.

untuk filem ni, anies kasi 4.5 ***** bintang. korang mesti tengok tau!

oh, ya! kalau tak silap filem ni akan menerjah pawagam pada 24.9.2015.

terima kasih kepada pihak Nuffnang yang sudi memberikan kami sepasang tiket untuk menyaksikan filem ini.

Jules, ketika pertama kali bertemu dengan Ben. ada satu 'etika' kalau bercakap dengan Jules ni. kena kelip mata berkali2 sebagai tanda berkomunikasi / memberi respon terhadapnya. kalau tak berkelip, Jules susah nak bekerjasama dengan orang tu ;-)

poster filem

lepas part ni, Jules menawarkan diri untuk membantu Ben create akaun FB ekeke... orang baru nak belajar tentang FB ;-)

(3 pic di atas - kredit)

sebelum layan movie, pekena bihun tom yam + barli ais @ Satay Satay, level 4, One Utama.

ni, entry auto published. mem besar agak busy sampai minggu depan.

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

32 Your Words of Lo♥e

  1. bila melibatkan anne hathaway ni ceritanya memang menarik pada akak...ha ha ha... macam best jer, macam nak tengok jer...

    ReplyDelete
  2. citer tu xthu best ke tak...yang pasti bihun tomyam tu confirm bestt..hihi

    ReplyDelete
  3. movie mcm ni walaupun xdak effect yang superduper tapi mendidik ...movie malaysia?

    ReplyDelete
  4. Macam best aje cerita ni....
    Nanti2 boleh layanzz

    ReplyDelete
  5. wah tengok wayang dgn citer menarik mesti xngantuk kan...

    ReplyDelete
  6. assalam..
    kena gi tengok ni.tq anies

    ReplyDelete
  7. wahh, dapat tiket free terus kasi 4.5 bintang tuuu., untunglarr ;p

    ReplyDelete
  8. wah.. verita yg penuh dgn isi.. mcm menarik... hehehe

    ReplyDelete
  9. Filem nie nampak lain dari yang lain kan ^-^

    ReplyDelete
  10. aku teringin nak tengok citer transporter yang baru ni...

    ReplyDelete
  11. Untungnya dpt tiket wayang....
    Bihun tu nmpk sdap btul anies....

    ReplyDelete
  12. Bestnya anies dpt tiket free...
    citer mcm ok...
    tang bihun tu terliur jap...

    ReplyDelete
  13. nampak menarik la cerita ni... tapi saya kena tunggu kat astro first la kot... lama dah tak pi tgk wayang... huhu

    ReplyDelete
  14. Most of Anne Hathaway movies selalunya best-best. Lepas ni boleh masuk dalam list movie =)

    ReplyDelete
  15. oh..ingatkan Anne Hathaway yang jadi intern..kena tengok ni

    ReplyDelete
  16. mesti ada love storynya ni ... tom yam tu sgt mengancam ...

    ReplyDelete
  17. pompuan tu cantiklahh.. macam best citernyaa!

    ReplyDelete
  18. Nanti nak kena pergi tengok ni. Saya suka jalan citer sweet & ringan begini :)

    ReplyDelete
  19. Saya suka klu Robert De Niro berlakon.. selalunya pengisian ceritanya seronok. Thanks sharing Anies... maaf lama tak berblogging.. jerebu, susah nak blogwalking hihii.. :) :)

    ReplyDelete
  20. assalam.. lama tak singgah sini.. menarik filem ini..

    ReplyDelete
  21. Saya kira Robert Deniro tak acting di Film lagi, karena telah lama tak ada kabarnya.. :)

    ReplyDelete
  22. wahhh besnye kak anies dpt tiket free. tomyammmmmmm nyummmmmmm!

    ReplyDelete
  23. Bestnya dapat tiket free :-)

    ReplyDelete
  24. byk bg bintang tu..
    msti best citer ni
    lg2 anne hathaway blakon

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆