Aidiladha 1436H

12:00 pm

✿...السلام عليكم✿

Selamat menyambut hari raya korban untuk semua rakan2, tak kira di mana anda berada.

di kesempatan ini, anies just nak beritahu, TUDUNG AIDIJUMA GIVEWAY by ANIES akan berakhir pada jam 11.59 malam ini. jadi, masih ada kesempatan lagi untuk yu ols join.

dan kepada yang dah join, terima kasih banyak2.... ada sebahagian penyertaan, anies belum publish kan lagi link / komen sebab, anies belum lagi baca entry yang yu ols terbitkan tu. ada yang dah buat entry tapi belum masukkan LINK kat ruangan komen... silalah berbuat sedemikian ASAP. karang nanti terlepas pulak nak dapatkan tudung2 AJ tu...

last, but not least... jaga kesihatan... berpada2 bila makan daging tu... ;-)

dan once kembali dari kampung halaman nanti, hati2 di jalan raya ya!

Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud,

"Tiada yang dilakukan oleh anak Adam pada Hari Raya Aidiladha terhadap sesuatu amalan yang lebih disukai Allah daripada menumpahkan darah (menyembelih korban). Sesungguhnya, pada hari kiamat kelak, korban itu akan datang dengan tanduk-tanduknya, bulu-bulunya serta kuku-kukunya. Sesungguhnya darah korban itu, ada tempat yang mulia di sisi Allah sebelum darah itu tumpah ke bumi. Maka, hendaklah kamu melakukan korban itu dengan hati yang bersih." (Al-Hakim dan Tarmidzi)

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

16 Your Words of Lo♥e

  1. Salam Aidiladha, Anies
    Maaf zahir batin

    ReplyDelete
  2. salam aidiladha kepada anies sekeluarga.. :)

    ReplyDelete
  3. Salam Aidiladha Anies..kalau aku tak join GA ko ni, ko merajuk tak?haha

    ReplyDelete
  4. hai anis. thanks for replying and reading my post hehe. maaf juga. (roses on giveaway contest) selamat hari raya. btw, follow button kita dah available.

    ReplyDelete
  5. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  6. Salam Aidiladha Anies... semoga kehidupan kita semua sentiasa diberkati Illahi... aamiin... :)

    ReplyDelete
  7. akak bila nak umum pemenang ? T.T saya dah nak balik asrama dah ni , hujung bulan 10 baru dapat balik T.T tsktsk

    The Talking Diary

    ReplyDelete
  8. Selamat hari raya Anies... Kat rumah pun banyakkk daging korban nih.

    ReplyDelete
  9. sempat lagi dah nak wish ni ? kira sempat la eh..
    salam aidilfitri =)

    ReplyDelete
  10. salam aidiladha anies yg jauh dimata tuuu., ;p

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆