As busy as a bee... kek dah nyer...

12:00 pm

✿...السلام عليكم✿

Kadang-kala waktu terhenti
ku toleh ke sisi
engkau tiada di sampingku
tapi lebih seringkali
bertemu dalam mimpi
semuka dengan sahabatku

aku tanya apa khabar
aku tanya apa khabar
aku tanya apa khabar
aku tanya apa khabar semua

...............................................

assalamualaikum dunia
bangunlah semua
lihatlah pada diri kita
semua serupa
damailah manusia
kita bersaudara
assalamualaikum dunia
assalamualaikum dunia

assalamualaikum
damai pada dunia
assalamualaikum


hola mi amor! como esta? bien?
eceh! tetiba pulak nak kecek
spanish pulok! ops, don't silap tafsir...
i'm not just coming back from spain 
hokeyyy...

mana la tau kann... ada yang tertanya2
(ada ke?) ke mana menghilangnya
mem besar blog ni... hidup lagi ke...
or merayap entah ke mana... no no no...
aku masih di sini... cewah!

well, nak cerita satu persatu kat sini memang
tak larat laa... so, anies rangkumkan dalam
satu entry yek? so, cekidaut!

bengkel buku teks

anies ada war-warkan hal ni sebelum ni. bila dah terikat dengan projek buku teks ni, automatik kerja pun berubah. so, on 17 Januari... maka berangkatlah anies ke Menara DBP untuk menghadiri bengkel. bengkel kali pertama dah berlangsung pada tahun lepas. perbincangan lebih terarah kepada penambahbaikan isi kandungan buku. Alhamdulillah, boleh dikatakan 70% daripada tugasan kami diterima. oh, ya! gambar di atas tak ada kena mengena dengan buku teks ya ;-)


ke kenduri Ecah @ Kulaijaya, Johor

sempat juga laa anies and the gang pergi ke majlis kahwin opismet ni. bertolak dari KL dalam pukul 9 pagi dan sampai kat Kulai dalam pukul 2. Alhamdulillah, perjalanan pergi-balik selamat.


#NNPremiereScreening Birdman + The Wedding Ringer

(sadisnya tengok pic ni) terima kasih kepada pihak Nuffnang yang bermurah hati menjemput anies ke tayangan perdana kedua-dua filem ni. since ianya ditayangkan pada pukul 9 malam, so boleh laa nak rileks2 kan badan dan kepala. nak komen pasal filem ni? mmm... personally, kedua2 filem ni biasa je.


Hari Keluarga AMSB 2015

tahun ni, Hotel Ancasa Port Dickson menjadi lokasi hari keluarga AMSB. berkampung di sana selama 2D 1N, pelbagai acara telah dilangsungkan untuk staf dan juga ahli keluarga. kemuncak hari keluarga ni adalah annual dinner. bertemakan 'Colourful, Glamourous Arabian Evening', rata2 staf AMSB bergaya sakan! dan acara yang paling ditunggu2... of coz laa lucky draw. rasanya memang ramai yang mengidam nak kan hadiah motosikal tu... tapi sayangnya, hanya seorang sahaja yang dapat... yang lain tumpang membonceng dan tumpang tengok je laa...


lunch dengan group Oh-Sem

Oh-Sem adalah group yang ditubuhkan untuk program family day. lepas tamat family day, salah seorang ahli group bermurah hati belanja kami makan tengah hari kat Chinese Muslim restaurant. alhamdulillah kenyang... terima kasih En Sharul!


Nisa's farewell lunch

Nisa bakal menyambung study kat UPM. so, kami pakat2 nak raikan Nisa dengan makan2 (sama macam sebelum ni). kami pilih restoran Abdullah Chan untuk menjamu selera. Alhamdulillah... semua kekenyangan... all the best untuk Nisa!


Pesta Buku Selangor 2015

bertempat di SACC Shah Alam, event ni terpaksa dipercepatkan kerana bulan puasa jatuh pada bulan 6. macam biasa... banyak buku2 terbaharu dipamerkan.


berkelah kat Sungai Gabai

kesempatan cuti Hari Wilayah, kami ambil kesempatan untuk berehat. ni pun plan last minit. first time datang ke sini. lokasinya senang je... just nyanyikan lagu Aizat "Sungai Lui' and yu ols da boleh sampai kat sana ;-)


hari submit mark copy buku teks

saat2 yang paling hectic. kami harus menyiap dan menyediakan 22 mark copy buku teks untuk dihantar ke BBT (Bahagian Buku Teks) KPM. Alhamdulillah, semuanya dapat dilaksanakan dengan jayanya. dalam kotak tu penuh dengan mark copy. tapi entah macam mana, kami terlupa nak attached soft copy. nasib baik laa editor sana tak marah ;-)


bercuti ke utara

usai submit tugasan buku teks, terus bercuti ke utara. sebenarnya memang dah plan awal2 tapi tak nak beria2. takut tak menjadi. nak tahu ke mana? nanti anies share ye...


mini GA... coming soon!

insya-Allah, anies akan anjurkan mini GA bersama seorang rakan blogger. nak tahu bila dan siapa blogger tu? tunggu...


tu je... daaa...

BW sebelah petang nanti. tungguuuuuu...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

33 Your Words of Lo♥e

  1. wah, patulah lama sunyi blog ni. mem besar banyak aktiviti :)

    ReplyDelete
  2. hehe..perasan je Anies dah lama tak update blog..ingat dah sampai ke London.busy betul ye, sampai ke Utara!

    ReplyDelete
  3. tu la..lma x nmpk kelibat anies..
    rupanya bz dgn pelbagai xtvt ye

    ReplyDelete
  4. Aduh... baca entri ni pun dah nampak sungguh kesibukan Anis tu ye..

    ReplyDelete
  5. ha..kumpul semua. kalau akak pun nak jugak adiah motosikal tu. hehehehe

    ReplyDelete
  6. 2 dia, merangkumi semua skali dlm 1 entry..mantopp..hihi..
    ada giveaway? xsabau..nak joinggg!

    ReplyDelete
  7. memang banyak cerita anies dalam satu n3 ni..macam2 ada

    ReplyDelete
  8. APA KHABAR ANIES...LAMA BETUL MNGHILANG BZ MMENUHI DGN PLBAGAI ACARA YA....

    ReplyDelete
  9. Amboiii intro lagu tu...
    Memang akak suka sangat lagu tu..
    Ermmm..memang tertanya2 gak manalah Anies pegi..sunyi je blog.

    ReplyDelete
  10. Ky tanya.. Anies apa khabar?
    Anies panjangnya entry..macam macam ada..

    ReplyDelete
  11. as salam
    bzz ye..
    semoga mudah semua urusan

    ReplyDelete
  12. mmg byk aktiviti ni ... dah boleh buat entry untuk seminggu ... semoga semunya berjalan dgn lancer .

    ReplyDelete
  13. Amboi bz yer Anies.. sekali harung n3 dia..yer..

    ReplyDelete
  14. tu dia banyaknya bahagian dalam entri nih... setiap satu boleh jadi satu entry lain nih...

    pandai sungguh dia bersajak... orang yg indah bahasanya indah juga pekertinya... begitu lah syair arab berbunyi...

    yang lain2 yg menarik perhatian ialah Lucky Draw dapat motor? hamboihhhhh.... kalau dapat keta tu lagi lah hampa semua orang

    Sg Gabai... baru awal tahun ni saya pegi sana... nice place

    Salam Singgah

    ReplyDelete
  15. Wah, entri yang padat pelbagai cerita yer Anies... Hari tu bercuti ke utara tak lajak ke tempat zumal, boleh zumal belanja... Hehe ^-^

    ReplyDelete
  16. Amboi....sekali Trojan keyboard menderu 2 ....
    Tak sabar tunggu ga anies

    ReplyDelete
  17. Adakala senang buat macam tu.. rangkumkan je dalam satu entry.. ;)

    ReplyDelete
  18. tak sabar nak tunggu GA nih..nak hadiah Ana muslim..sebab ada sorang kat rumah ni dah ketagihan dengan Ana Muslim..Pantang apa je yang pasal Anna muslim disuruh nya kami beli...pi perpustakaan pun tak pinjam dah buku2 cerita lain.majalah Ana muslim juga yang di cari nya..tak pun novel apa tu..yang kia2 tu...Ayah dia kata.."apa ??novel cik kiah?"

    hahaah

    ReplyDelete
  19. Keliat asyik ya kak, aksi acaranya :)

    ReplyDelete
  20. Wah lucky draw nya bagus bagus :)

    ReplyDelete
  21. bz nye kak anies... patut la lame menyepi..huhu... rindu kak anies :)

    ReplyDelete
  22. Semoga kesibukan nak menghantarkan kita kepada ridha Allah...

    ReplyDelete
  23. Mmg faham sgt2 kan.. bulan ni mmg agak sibuk & bnyk kekangan berblogging. sama je dgn saya tambahan ayah baru je pergi.. Salam berblogging Anies.. :)

    ReplyDelete
  24. Memang busy betol.. smpai banyak story dlm 1 entry.. bila pi sp. Tak tau pun. Hehe.. slmt pngantin. Baru buat kawan

    ReplyDelete
  25. wah...memamng nampak sungguh bz. Semua entri dirangkumkan kelihatan wah.. superbwomen in the house. Ancasa hotel tu best jugak untuk datang bawak family kn. baru je buat entri pasal ancasa tu. kihkih

    ReplyDelete
  26. update sekali harung ye anis..byk aktiviti anis..tp semua bermanfaat

    ReplyDelete
  27. wahh banyaknya aktiviti..very happening! :)

    ReplyDelete
  28. nampaknya kena tgk birdman tu la.. hehe

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆