#NNPremiereScreening #Annabelle. th... aaann... kkk yo... uuuu Nuffnang...

12:18 pm

✿...السلام عليكم✿

Sinopsis

Mia dan John bakal menimang cahaya mata pertama.
bagi menambahkan kegembiraan si isteri, John telah
menghadiahkan sebuah patung yang selama ini
dicari2 oleh isterinya bagi melengkapkan koleksi
anak2 patung yang dimilikinya. suatu malam,
ketika sedang tidur, Mia terdengar bunyi dari rumah
jirannya. apabila dia meminta John menyiasat
apa yang terjadi, barulah mereka mengetahui
sebenarnya jiran mereka telah dibunuh. menurut
polis, pembunuhan itu dilakukan oleh anak
jiran mereka (Annabelle Higgins) yang hilang
kerana mengikut ajaran sesat bersama2
teman lelakinya. apabila Annabelle meninggal,
rohnya berkeliaran mencari mangsa. sasarannya
adalah anak kepada Mia dan John iaitu Leah. 
meskipun sudah berpindah ke rumah yang lain,
roh Annabelle masih menghantui mereka dan
menggunakan patung (yang dihadiahkan oleh John)
untuk menakut2kan Mia. Mia dan John meminta
bantuan daripada jiran mereka Evelyn dan 
Father Perez untuk menghentikan 'buruan' roh
Annabelle itu, namun harus ada 'pengorbanan' 
nyawa bagi menghalang roh Annabelle terus
berleluasa.

my review

Before The Conjuring, There Was Annabelle
merupakan tagline bagi filem ini. maksud yang
tersirat adalah yu ols harus menonton The Conjuring 
sebelum menonton filem ini. but honesty,
anies memang tak pernah tengok lagi The Conjuring.
so anies tak dapat nak bandingkan 'keseraman'
cerita ni dengan The Conjuring.

dari segi jalan cerita, ianya statik je.
hanya berkisar kepada Mia, John, Leah
dan roh Annabelle. so, yu ols tak perlu 
nak fikir2 kenapa jadi macam ni kenapa
jadi macam tu.

cerita seram kalau tak de sound effect 
memang tak lengkap. tapi cerita ni
agak 'kureng' dengan sound effect yang boleh
membuatkan jantung terkeluar or menjerit2 sampai
nampak anak tekak.

part2 berdarah sana berdarah sini
pun tak banyak sangat. elemen suspen 
tu pun tak berapa nak suspen sebabnya
'suspen'nya tu macam dah boleh agak. 
contoh, ketika Mia masuk ke dalam lif untuk
melarikan diri daripada hantu, lif tu tak
bergerak2 walaupun dia dah tekan butang lif
tu berpuluh kali.

so kalau nak tahu cerita seram ke tak,
boleh luruh jantung ke tak...
yu ols kenalah tengok. apa yang anies share
kat sini hanyalah sekadar pendapat anies
yang tak berapa nak terer dalam bab2
mengulas filem ni.

filem ni akan menghantui pawagam seluruh negara
mulai esok (2 Oktober 2014)

daripada 5*****, anies beri 31/2***

kalau sebelum ni cuma dapat 2 pass dan button badge, tapi semalam Nuffnang kasi mask patung Annabelle... kalau ada sesapa nak sewa mask ni, boleh je roger2 anies... ^_^

Alhamdulillah... walaupun update / BW tak sekencang yu ols, tapi Nuffnang menten menghulur... terima kasih daun keladi!

bila tengok poster filem ni, rasa macam nak pergi tengok je... tapi sebelum tu, nak tanya juga rakan2 blogger dari seberang... macam mana jalan ceritanya? okey ke tak okey?? boleh beri berapa bintang??

SESIAPA NAK TIKET FREE UNTUK MOVIE NI, KLIK KAT SINI YA!


p/s kepada kak ngah Humaira, selamat hari jadi... 
semoga menjadi anak yang solehah, 
kebanggaan mama dan papa... 
jangan buli adik baby tau... ciannn dia...

bulan 10 ni, agak 'padat' dengan tugasan. dan besar kemungkinan aktiviti berblog ni akan jadi slow. tapi apa2 pun, yu ols yang dah tinggalkan jejak di sini, anies akan cuba membalasnya satu persatu. Insya-Allah...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

41 Your Words of Lo♥e

  1. tak berani tgk cerita seram. nanti ada yg tak boleh lelap mata

    ReplyDelete
  2. meh bagi kat anak akak ana la sebagai besday give dia muhahah syok noh p tgk wayang dpt mcm2

    ReplyDelete
  3. ngeri akak tengok annabella tu...adeh

    ReplyDelete
  4. xsuspen ye.. boleh la tgk..hihi...

    ReplyDelete
  5. Nak kena tengok cerita ni. Ramai kawan2 dah mengajak.

    ReplyDelete
  6. tak pi tengok lagi wayang cerita ni..tapi tgk trailer mcam best

    ReplyDelete
  7. Tahniah, bnyk yg ongoing tu, Klu Cikna mmg Xsanggup nk tgk crte ni,....^_^

    ReplyDelete
  8. Bnyak tu..ni mesti blogger kesayangan nuffnang nih..ahhahah

    ReplyDelete
  9. seramnya macam conjuring yer.. maknanya seram la tu...macam best kan..

    ReplyDelete
  10. Amboiii dia bukan main... Akak ada juga CPUV 4 tengah running tapi ciput2 je.

    ReplyDelete
  11. takut tengok cerita hantuuu..hehehe

    ReplyDelete
  12. amboi bermovie2 pulak sakng ni ! best aper cerita tu ..

    ReplyDelete
  13. cam tak paham pulak kenapa Leah yg jari sasaran..apa kena mngena dengan annabella tu ye?

    ReplyDelete
  14. Gaya iklan semua macam seram. Tapi daripada review ni macam tak berapa je. Hehe

    ReplyDelete
  15. wah tengok wayang nuffnang seram pulak ya..bestnya...happy birthday utk yg meraikannya tu..

    ReplyDelete
  16. wah saya malah belum nonton kak film soekarno ini, tapi kemarin film tersebut terpilih menjadi film terbaik di indonesia pada ajang festifal bandung awards :)

    ReplyDelete
  17. Suka review film juga ya kak :)

    ReplyDelete
  18. Alamak kena lakukan 'pengorbanan' sure gugur jantung kalau tengok ^_^

    ReplyDelete
  19. dah selalu buat review filem nuffnang , mestilah kencang ... tahniah !

    ReplyDelete
  20. salam..tahniah banyak dapat cpuv. sama la kita sy pun mungkin akan slow dalam berblog sebulan dua ni huuhuu

    ReplyDelete
  21. takde bawa dalam mimipi ke anies? Hahahha

    ReplyDelete
  22. hai dear..sis dh follow u & join giveaway..
    http://iambintanghati.blogspot.com/2014/10/blogger-area-mega-giveaway.html

    ReplyDelete
  23. Wahhh bestnya dpt merchandize

    Die based on true story hihi tp DLM filem die exaggerated sikit :p

    ReplyDelete
  24. Salam Jumaat. Sesuatu untuk kamu di blog KA . TQ http://www.kesumaangsana.blogspot.com/2014/10/re-publish-n3-pendek-tentang-adik-tapi.html

    ReplyDelete
  25. promote nampak..'


    Selamat Hari Raya aidiladha dari knor

    ReplyDelete
  26. dear... salam kenal...
    done follow u & join GA..
    http://iambintanghati.blogspot.com/2014/10/blogger-area-mega-giveaway.html

    ReplyDelete
  27. Seronok juga... ada kelapangan nnti nak juga menonton. Thanks sharing Anies.. :)

    ReplyDelete
  28. Filem Soekarno, one of my friend dah tengok. Dia kata sedih, cerita sejarah mana ada yang tak sedih kan.. Huhuhu T_T

    ReplyDelete
  29. Seram tak? Seram2 ni yg kena tengok ramai2. Hehe.

    Salam perkenalan.

    Amirull Izzat.
    www.amirullizzat.com

    ReplyDelete
  30. cerita seram dkt tv pon tak tengok, inikan pulak movie.. huhuhu

    ReplyDelete
  31. anak saudara beria ajak tengok movie ni tapi cam malas ye nak layan :)

    ReplyDelete
  32. dah tgk the conjuring sblum ni.. dlm conjuring tu ada sikit je patung annabelle ni..
    cerita ni lg byk terkejut kan..

    nk tgk book of life.. esk kan start tayangan.. insyallah..jumaat ni leh bwk asya

    ReplyDelete
  33. huhu..bukn peminat cite seram..nnti kalu tgk, asik ttup mta dgn tgn.cmne tuh..huhuh..

    ReplyDelete
  34. Citer Annabelle tak best langsung anies.. boring!!!! The Conjuring still the best!!! =D

    ReplyDelete
  35. the conjuring serammmm.... anies patut tgk. hehe.. asal la channing tatum jd kartun pulak. xdpt nk tgk muka hensem dia. hehe.

    banyakkan dpt CPUV bln ni

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆