Mangga + asam kulit limau = kecuqqq weiii

12:00 pm

✿...السلام عليكم✿

Ni semua gara2 yu ols yang dok
men'viral'kan buah mangga dengan
asam boi sampai lencun2 keyboard ni!!
kalau sorang yang update, tak pe lagi.
ni, sampai 10 orang dan hari2 dok
baca benda yang sama! ishhh...
tak boleh jadi ni! kena balas dendam ni!!

so, bagi melunaskan dendam kesumat ni,
hari ni dengan maha rajinnya anies up entry
benda yang hampir sama.
tapi anies twist sket resepinya
dengan menggantikan asam boi dengan
asam kulit limau.

hahahaha... biar yu ols terliur dengan
jayanya hari ni... hahahahahaha... (gelak setan)

okey, cik daud!

awat mangga tu hijau bebeno, anies oiii??? hey, jebat! ini hijau bukan sebarang hijau. ini hijau penuh lemak berkrim tau! tak percaya? pergilah cari sendiri kat rak2 buah. ini mangga special punya. kulit je hijau tapi isinya... wallaweiiii.... rasa nak telan je bijinya yang kempis tu. asam kulit limau tu, yu ols cari la sendiri kat kedai or mana2 corner lot kat pasaraya yang menjual segala atuk nenek asam boi. boleh beli yang timbang or yang dah siap peket. jangan risau. sama je rasanya. harga je lain2.

asam kulit limau ni kena blend (kering). jangan pandai2 dok campur dengan air. make sure blender tu kering. then terpulanglah, yu ols nak blend sampai halus atau half half je. dalam 50 gram asam ni, yu ols boleh dapat hampir semangguk asam. sangat berbaloi!

of coz laa.... kena kupas and potong mangga tu. macam mana nak potong? eh, tu pun mau tanya ka? then, gaul asam kulit limau dengan mangga yang siap dipotong. wallaweiiii... bukan setakat kecuqqq ayaq liuqqq ja... tapi boleh kembang kuncup lubang hidung yu ols sebab bau asam kulit limau yang tersangatlah wangi lagi sedap ni...

meh, kita kasi close up sket mangga yang dah siap digaul dengan kulit asam limau ni. weiiiiiii.... merembes dah air liur niiii.... tolongggggg polisss!!!! ada orang buat kami terliurrrr niiii....


p/s selain mangga, boleh juga dicicah dengan jambu batu, tembikai, nanas dan juga durian... ekekeke

hey, air liur sapa atas keyboard ni hah????

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

37 Your Words of Lo♥e

  1. best!!..meleleh air liur dah ni

    ReplyDelete
  2. Wah sedap tapi kalau mangga air laagii sedap hehe

    ReplyDelete
  3. Makan tengah2 hari ni sedap ni.. psss Anies, emel kat saya sket huhu.. :D

    ReplyDelete
  4. Assalam anies,
    ooohooiiiiii pelam lagik
    adeh3 sakit urat iols he3

    ReplyDelete
  5. Ooommaaayyyggoooddd, canot husna canot hahahahaha becak Becak! kene try jugak ni hahah

    ReplyDelete
  6. awat tak boh cabai?/tak makan pedas ye?/

    ReplyDelete
  7. Salam. Hee saya menengok buah mangga ini pun sudah kecor juga.

    ReplyDelete
  8. haaa, pcl nak try durian asam boi plak.. walah !~

    ReplyDelete
  9. alahai..kecur la kita ni.sedappppppppppppppppppp

    ReplyDelete
  10. bak le sikit... merembes air liur ni....

    murah rezeki org niaga pelam tu.... klh pk ali

    ReplyDelete
  11. Wuih.. ngebayangin rasa asamnya tingkat tinggi nih :)

    ReplyDelete
  12. hang ni, sengaja dok kecur2kan lagi air liur nih! huhuhu.. dah lah tengah pantang, tak leh makan! double sedih!

    ReplyDelete
  13. Hi Anies
    Kalau Pak Temuk yang dapat hidangan begitu, 7 hari 7 malamlah sang perut berdemonstrasi. Tapi, dari gambar-gambar, tetap kelihatan sedapnya!

    ReplyDelete
  14. Alamak..dah terasa kemasamannya kat mulut.
    Tak suukeee..:(
    Akak tak minat asam..hehe

    ReplyDelete
  15. Pandai Anies twist resepi yer... Terliur dah kite ;)

    ReplyDelete
  16. Kalau tak letak asam kulit limau tu kita letak asam boi yang serbuk tu boleh tak?

    ReplyDelete
  17. tolong ya ibuk, saya mau tanyain...mana mau beli mangganya sebegitu, air liur saya sudah mau keluar ni :)

    ReplyDelete
  18. sepertinya air liur saya mbak :v

    ReplyDelete
  19. amboiiii anis pon saja nak buat jijah terliur! mencii tau!

    ReplyDelete
  20. ish terasa-rasa di lidah masam manisnya...sedap.

    ReplyDelete
  21. ish terasa-rasa di lidah masam manisnya...sedap.

    ReplyDelete
  22. ayoyo...merembes ayo lior teman...

    ReplyDelete
  23. Walaweii mmg kecuq liuq nengoknyaa belum rasa lagi tuh..

    Mintak sikit?

    ReplyDelete
  24. wow!
    salam perkenalan
    jemput join segmen ni..http://sueakgogeous.blogspot.com/2014/10/9-awesome-blogs-of-month.html

    ReplyDelete
  25. mmg membuat KA kecur dah ni hehehe

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆