Homestay Kampung Tok Lembut, Pantai Chenang, Langkawi

12:02 pm

✿...السلام عليكم✿

Lebih kurang sebulan je lagi,
cuti sekolah akan berlangsung.
so, apa plan yu ols time cuti ni?
of coz, ramai yang dah plan nak bercuti2
Malaysia, kan? dan tak kurang juga, ada
yang bakal berJJCM kat obersi.

tak ketinggalan, ada antara kita yang dah
plan macam2. tapi akhirnya tak tahu nak pergi
ke mana sampai pening kepala dok
memikirkan tempat2 yang sesuai.

selain tu, $$ pun kena amik port juga kan?
tak kan laa nak bercuti guna air liur je...
kalau nak guna air liur, tu namanya cuti2 
di rumah sendiri.

so, entry hari ni... bagi yu ols yang dah berkira2 nak ke
Pulau Legenda a.k.a Langkawi tapi masih
belum dapat tempat yang selesa dan best
untuk menginap, apa kata anies syorkan homestay ni:

LOKASI: homestay ni terletak di Jalan Pantai Tengah, bersebelahan dengan Submarine Cafe. hanya 1.9KM dari Pantai Tengah dan 2.2KM dari Pantai Cenang. mmm... tak tahu lokasinya? alaa... Google Map dan Waze kan ado!


homestay ni juga terletak tidak jauh dari lokasi pelancongan menarik seperti Underwater World (2.2KM), Cenang Mall (2.3KM) serta Masjid Temonyong (500M).


tadaaa... ni la homestay nyer!! hah... nampak tak ciri2 kekampungannya tu? ia dibina mengikut rekabentuk rumah kayu tradisional dan paling penting, suasananya yang kondusif gituuu.... aahhhhh... dah boleh bau laut da niii....


ni, ruang tamu dan ruang makan. amacam? nampak selesa tak? okey, selain dua perkara ni, homestay ni juga turut dilengkapi dengan 2 bilik tidur berserta katil bersaiz Queen, dapur, dua bilik air, hot water shower, peti sejuk, TV LED bersatelit dan juga ruang ampaian. oh, ya! bagi mereka yang suka masak sendiri, homestay ni juga ada menyediakan peralatan untuk memasak. so tak payahlah kena pergi ke kedai untuk membeli periuk belanga ;-)


selain kemudahan asas, gazebo juga turut disediakan bagi mereka yang nak lepak2 manja kat luar rumah sambil main batu seremban. kalau nak tidur terus pun tak pe... bentang toto dan zzzz sampai ke pagi...


halamannya pun, luas. boleh park bus dan lori kontena. almaklum laa... lepas sakan berbelanja. haruslah sewa kontena kan nak angkut coklat, pinggang mangkuk... ;-)


homestay ni turut menyediakan beberapa kemudahan tambahan seperti berikut:


aktiviti / sukan air
menguruskan aktiviti / sukan air untuk pengunjung homestay dengan harga yang menarik

island hooping
antara aktivitinya adalah:
melawat tiga buah pulau (pengunjung perlu menunggu di homestay kira2 30 minit sebelum bertolak)

jika berkongsi dengan penumpang lain, waktu perjalanan adalah pada pukul 9 pagi dan 2 petang. harga: RM30 seorang (dewasa) dan RM20 (kanak-kanak, 3 hingga 10 tahun sahaja). tempoh masa adalah antara 2 hingga 4 jam.

private boat (charter)
9 pagi dan 3 petang (waktu perjalanan)
kos: RM250 (8-9 pax)
RM270 (10-11 pax)
RM300 (12-13 pax)
RM350 (14-15 pax)

jaket keselamatan disediakan. bagi aktiviti seperti snorkeling, peralatan akan dikira berasingan mengikut kadar RM15 per set.


last, but not least... of coz yu ols nak tahu tentang kadar menyewa kan? jangan risau... ianya masih dalam bajet kalau nak dibandingkan duduk di hotel seploh bintang. untuk musim biasa, kadar sewanya RM300 (sehari) manakala pada musim cuti, RM350 (sehari). deposit diperlukan bagi mereka yang menginap pada musim cuti. 
check-in: 2 petang. check-out: 12 tengah hari.

more info:
emel: kampungtoklembut@gmail.com
homestaykampungtoklembut@blogspot.com
tel: 012-3353872 / 012-2736860

selamat bercuti!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

34 Your Words of Lo♥e

  1. menarik juga ni nti boleh rujuk sini... tq adik manis

    ReplyDelete
  2. hmmm ada plan nak g langkawi dgn family... mungkin homestay ni boleh masuk dlm list kami nie...

    ReplyDelete
  3. Menarik ni.. suasananya tenang, pakejnya pun berbaloi. Thanks sharing Anies.. :)

    ReplyDelete
  4. wah menarik ni, kalau ke sini boleh nnti !

    ReplyDelete
  5. menarik ni..lamanya tak pergi langkawi

    ReplyDelete
  6. Suatu masa pasti akan ke Langkawi juga. Insyaa-Allah..

    ReplyDelete
  7. Salam. Hee sungguh seronok bercuti ke pulau langkawi.

    ReplyDelete
  8. buat percutian keluarga dekat homestay ni best jugak, rumah besar :)

    ReplyDelete
  9. just nice orang kata ... klu ada mesin basuh lagi best ni ...

    ReplyDelete
  10. cantiknya..kalau masuk sah tak mau keluar nih..eheheh

    ReplyDelete
  11. wahhh bestnyaa homestay ni.. suasana nya aman.. nak pergi langkawi belom berpeluang lagi

    ReplyDelete
  12. menarik juga suggestion cik anies ni..
    inshaAllah jika jadi, ke Acheh saya tahun ni. sambil melihat hari memperingati tragedi tsunami di sana..

    ReplyDelete
  13. Bila dtg ke Langkawi lagi.. bolehlah menginap kat sini.bast tu rmh kg..

    ReplyDelete
  14. bestnya kalau dpt bercutidi homestay ni..at langkawi lagi...

    ReplyDelete
  15. bestnya kalau dpt bercutidi homestay ni..at langkawi lagi...

    ReplyDelete
  16. Kapan ya kak. Saya bisa singgah kesana hehe

    ReplyDelete
  17. bestnya suasana homestay ni
    thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  18. Cantik betul.
    Nampak aman damai.
    Bolehlah tenangkan fikiran kalau dok sini.

    ReplyDelete
  19. Nampak aman damai.
    Bolehlah duk sini kalau berhasrat nak tenangkan fikiran.

    ReplyDelete
  20. Menarik jugak homestay nie.. kekampungan sikit nampak sejuk mata memandang.. :)

    ReplyDelete
  21. cantik!! Dah lama tak pi langkawi. Balik malaysia taun depan rasa macam nak pi ja.

    Salam kenal dik. Jemput ke blog akak ye! :)

    ReplyDelete
  22. hahaha.. nice review la ! boleh bawa 1 family sbb rumah besar. dok hotel xmuat ler

    ReplyDelete
  23. lama tak ke langkawi..best tau ke sini ;)

    ReplyDelete
  24. harga 300 tu termasuk dengan aktiviti luar ker?

    ReplyDelete
  25. nyaman sekali ya homestay nya, cocok nih buat singgah sejenak disana ya kak ;)

    ReplyDelete
  26. Ya Allah cantiknye homestay tok lembut ni kak nis!!! huwawawawa nak pegi! nk pegi!

    ReplyDelete
  27. mmg ada plan nk ke langkawi next year..jap nak pi skodeng tempat anies promote nie..=D

    ReplyDelete
  28. that is beautiful house that can live in this house so happy, design of this house is so special, if having free time we can relax here that so great ! save lagu

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆