Ummi Nazeera : "saya rasa kosong..."

10:37 am

✿...السلام عليكم✿

Figura ini dikenali ramai menerusi watak Siti Sarah
yakni adik kepada Nur Amina, lakonan Tiz Zaqyah 
dalam drama hit Nur Kasih yang ke udara pada 
tahun 2009.

lakonannya yang sedikit antagonis itu secara tidak 
langsung telah memberi impak kepada drama 
tersebut sehingga membawanya membintangi 
beberapa buah filem dan drama selepas itu. 

namun keputusan beliau untuk melanjutkan pelajaran 
ke luar negara ketika namanya di puncak, 
telah memberi gambaran seolah-olah beliau mahu 
'mengangkat kaki' dari dunia seni lakonan. 
tanggapan itu menjadi lebih kuat selepas beliau 
mengambil keputusan untuk berhijab sepenuhnya.

sebagai seorang yang dikenali ramai, langkah 
yang diambilnya ini mengundang reaksi positif dan 
negatif. dan Ummi Nazeera faham bahawa dirinya 
tidak terlepas daripada perkara ini.

kata Ummi Nazeera, saya masih mencuba dan 
sentiasa belajar. semoga Allah memudahkan penerimaan 
ilmu buat diri saya…”

sebelum berhijab, Ummi Nazeera ada menyatakan 
bahawa dirinya pernah berasa kosong. apakah kosong 
yang dimaksudkan oleh beliau? adakah kerana 
kekosongan poket (wang ringgit)? Atau kerana kekosongan 
ilmu pengetahuan?

jawapannya ada di dalam Majalah Aisyah, edisi Oktober 2014.
for more info, click HERE & HERE.



untuk mendapatkan 2 BUAH majalah Aisyah yang menampilkan Ummi Nazeera ini secara PERCUMA, sila tuliskan NAMA DAN ALAMAT SURAT MENYURAT di ruangan komen di bawah. TARIKH TUTUP PENYERTAAN adalah pada HARI JUMAAT, 26 SEPTEMBER 2014. PENYERTAAN TERBUKA KEPADA SEMUA PEMBACA BLOG INI.

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

36 Your Words of Lo♥e

  1. Manis dia bertudung...nak2...

    Junaina Abdullah
    B220 Blok B Taman Kajang Utama, 43000 Kajang, Selangor.

    Kalau nak bagi barang2 lain yang lebih besar pun akak tak kisah...ahahhaaaa...

    ReplyDelete
  2. salam pagi...isi dada dgn ilmu sewaktu msh kuat n muda agar dada n jiwa xkosong...istimewa pengisian majalah ni..

    ReplyDelete
  3. Rupanya Anies nak bagi majalah yer ^_^

    ReplyDelete
  4. isi dgn ilmu, berkwn dgn org berilmu.. kunjungi masjid sokmo

    ReplyDelete
  5. sy suka dia dri awal kemunculan sehinggalah sekarang... dulu cantik sekrg brtambah cantik dan manis...

    ReplyDelete
  6. Salam Singgah jgk bila ada kelapangan sikit hari ni & tq terus menyokong KA yer. dulu2 kureng minat kat dier skang oklah ! hehehe

    ReplyDelete
  7. yus nak buku tu boleh? hehe..

    nama: Yushaizatul Safiqah Yusri

    alamat: No23, Lorong Chengal Lempong Baru 7, Balok Jaya 2, 26100 Kuantan, Pahang

    ReplyDelete
  8. Nak..nak..

    Nama: Nurul Najihah
    Alamat:
    M3-3.7, Mahallah Maimunah, UIAM Kuantan Pahang, Jalan Sultan Ahmad Shah, Bandar Indera Mahkota, 25200 Kuantan, Pahang Darul Makmur.
    (saya jarang balik rumah, takpe kan..)

    ReplyDelete
  9. dulu dia jugak seksi kemain..kan?/siap ada gossip berat melibatkan pelakon lelaki mana entah..tak ingat pulak..

    Alhamdulillah..sekarang dah berhijrah..

    ReplyDelete
  10. Semuanya karena adanya hidayah ya kak :)

    ReplyDelete
  11. Cerita menarik buat wanita ni.. mmg ramai yg meminati beliau.. :)

    ReplyDelete
  12. wpun saya addict drama korea , saya kenal pelakon ini ...

    ReplyDelete
  13. Tak pernah dengar nama majalah ni

    ReplyDelete
  14. nama: Ar Eirza binti Japar
    alamat: 606 & 607, Jalan Melaka Raya 10, Taman Melaka Raya, 75000 Melaka.

    ReplyDelete
  15. Suka sgt tgk ummi nazeera ni sejak dia berhijab... ala... nak juga... tapi tak nak tulis alamat kat sini... email aci dak?

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah..cantik orgnya berhijab...

    pernah tgk dia dalam satu program tv.. xsure dalam tv9 atau al hijrah...

    suka penampilan dan perubahan beliau... :) sejuk sangat mata memandang...

    ReplyDelete
  17. dulu suka tgk citer nur kasih pon sbb watak umi nazeera ni la :)


    kak nis boleh lg ke nk drop nama & adress? ana try lah ye hehe

    Nama : Norsuhana Abd Aziz
    Alamat : No 2382 Felda Besout 2, 35600 Sungkai,Perak.

    ReplyDelete
  18. Cantik Ummi Nazeera sekarang..
    Alhamdulillah dah berhijab ;)

    ReplyDelete
  19. cantik sgt umi nazeera sejak berhijab.. sejuk mata tgk dia..

    ReplyDelete
  20. mungkin kosong sebab ilmu agama kot kan.. dari situ dia berubah..hehe


    ReplyDelete
  21. eh anis nak bg free ke majalah ni? nakk!!

    nur azizah yahaya
    no 3-2-16 blok seraya H,
    taman puterajaya telipok
    kilometer 13 jalan tuaran
    88450 kota kinabalu sabah


    terima kasih anis!

    ReplyDelete
  22. Alhamdulillah.
    Dari ritu dah tau she wore hijab atas keinsafan sendiri.
    Suka dwngar ummi nazeera speaking English.. Slang dia best.

    ReplyDelete
  23. Takpe.
    Setiap perubahan yang dibuat sememangnya akan attract others' attention.
    Tak kisah lah dari sudut +ve or -ve.
    Yang penting kita istiqamah dalam hal kebaikan yang kita lakukan.
    Doakan yang baik2 untuk ummi nazeera.

    ReplyDelete
  24. akak, boleh dapat majalah aisyah ke? anis cube nasib ye..huhu...

    nama : noor annisa adnan
    Alamat : No 332, jalan p.i.7,Taman Pedas Indah, 71400 Pedas, Negeri Sembilan..

    ReplyDelete
  25. wah review majalah.

    Alhamdulillah dah bertudung.
    Kenal pelakon ini pun sebab cerita Nur Kasih

    ReplyDelete
  26. kak anim suka dengar dia bertalaqi bersama sh kashif di shatoul quran...
    lancar!

    ReplyDelete
  27. Pastinya satu perkongsian yg menarik & bermanfaat.. thanks sharing Anies.. :)

    ReplyDelete
  28. alamak..dah terlambat rupanya .. :(

    ReplyDelete
  29. kak anis ! mekasehhhhh Ana dah dpt dah majalah tu siang tadi masa cek peti surat hehehe

    Mekaseh sekali lagi kak Anis ! :)

    ReplyDelete
  30. cantikkan bila ummi bertudung.. sebaya nina la. alamak terlepas suda. hukhuk

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆