Jalan2 buang duit... ke manakah??

11:43 am

✿...السلام عليكم✿

Bak kata blogger2 pemes,
title entry mesti gempak.
barulah orang nak baca.
tak gitu??
^_^

alkisahnya, tadi ternampak iklan MAS ni.
so, apa lagi mencanak2 lah nafsu
nak berjalan2 a.k.a cuti2 mesia.


walaupun ramai yang 'macam dah tak percaya'
kat MAS ni since peristiwa MH370 dan MH17,
sebagai anak Malaysia yang patriotik
(patriotik laa sangatt kann...)
anies tetap pilih MAS kerana masih
mempercayai service nyer yang tip top tu!
(this is my opinion ya!)

lagi satu, anies tak berapa suka sangat
dengan hidden2 charges ni.
penat woo... kita nak berjimba jimbi.
bukan nak fikir cukai tu cukai ni.
bayar tu bayar ni...
so, bila tak ada hidden charges, kita bolehlah
pergi dan balik dengan senyuman yang
mekar bak delima... (apakah??)

dah belek2 offer yang ada kat web site MAS tu tadi,
rasanya hati ni macam dah nekad nak pergi ke tempat tu.
tengok tiket $$ pergi-balik, tak laa mahal.
mahal lagi handbag Coach.

pastu tengok kat booking.com untuk booked hotel,
$$ nyer pun okey laa...
mahal lagi downpayment kereta Ferrari.
dan paling best, tentulah pay later.
anies memang suka bab2 pay later ni.

next plan, cari tempat2 yang best untuk diterjah.
kali ni, rasanya NO-NO shopping.
kalau ada pun window shopping je kot!
selebihnya, kita jadi YB melawat kawasan je la...

kalau dah berjalan2 ni, makan minum adalah priority.
jadinya, tempat2 makan yang halal (sedap) 
mesti masuk dalam senarai.
kalau tak nanti, pagi petang siang malam kena
telan pil chi kit teck aun or bermandikan
minyak cap kapak.
no no no....

ni je la kot buat masa ni.
segalanya dalam perancangan.
yelah... kita cuma merancang.
dan of coz... DIAlah sebaik2 Perancang.

last but not least...
rasa2 yu ols... ke manakah destinasi anies kali ni?
boleh teka tak?
insya-Allah kalau boleh teka dengan tepat,
ada ole ole untuk yu ols...

p/s ada yang nak ikut ke?
jom lerr... anies belanja, yu ols bayar!
^_^

BW SEDANG BERTATIH. SABAQ NOO...
AKAN SAMPAI JUGA KE TERATAK YU OLS...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

47 Your Words of Lo♥e

  1. bestnye ble $$ banyak..senang je nak plan bercuti hehe

    ReplyDelete
  2. tak boleh acik nak berjalan2 anies..kena tunggu cuti hero bongsu acik baru boleh

    ReplyDelete
  3. Seronoknya dah ada plan nak bercuti tu Anies .. happy holiday :)

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya diucapkan ;-) teruskan berkongsi ya dengan pengalaman dan cerita baru..baru dapat info lebih skit kan.. ;-) jom kita p jalan2

    ReplyDelete
  5. slmt bercuti..
    dlm msia ke? sabah?

    ReplyDelete
  6. salam lebaran selamat terbang bercuti...

    ReplyDelete
  7. Luar malaysia ni. Indonesia ke? Tepat tak tau plak. hehe..

    ReplyDelete
  8. ada yang ingin jalan jalan ya rupanya hehhe :)

    ReplyDelete
  9. woww... kemanakah anies kali ni??
    Indonesia? Korea? Jepun? China? Vietnam...

    apa2 pom moga segala y dirancangkan bjln lancar ye

    salam aidilfitri
    maaf zahir & batin dari Lya

    ReplyDelete
  10. Menarik promo ni... saya tak kisah sgt dgn MAS. Klu nak terjadi2 apa2 semua dgn izinNya.. jalan kaki pun boleh kemalangan.. Saya sokong MAS.. :) :)

    ReplyDelete
  11. ke korea ke kita??heheheh..
    korea pun best anis..
    (bajet macam dah pi je..hahah)

    ReplyDelete
  12. Wah bestnya sis...! Nana xpenah lagi naik flight :') kesiaaannn kan..hihi

    Hmm nak ke Korea kot ^^

    ReplyDelete
  13. Nak melancong ke mana agaknya tu ^_^

    ReplyDelete
  14. Pergi sabah ke Anies..Selamat bercuti nanti..

    ReplyDelete
  15. i baru follow u,, jom follow me back,, http://greenfarra.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. Woww!! bestnyer anis nak pegi jenjalan..

    Kemanakah? Bandung? Jakarta? atau jauh lagi?

    Myra xpenah naik MAS, AIR ASIA je tu pun baru sekali :D

    ReplyDelete
  17. wah syioknye bleh cuti2... rehatkan badan n minda kan..

    pssst: erm, nak datang beraya, bleh je, tapi kena inform dulu la ye, takut tuan umah x der plak.. hihi

    ReplyDelete
  18. selamat bercuti..best tu cuti...^_^

    ReplyDelete
  19. Harga mampu milik tu, jom ke PD guna Mas,hehee......;-)

    ReplyDelete
  20. nak ikut..hihih..sha suka vacation tmpt2 jau, tp skg ni xda $$ lg

    ReplyDelete
  21. Wah ! Anies dah merancang nak g jalan2 ...cuti2....best nyer...nanti bolehlah bawa ole ole yer...

    Rasanyer Anies nak g Australia kot tengok kangaroo..huhuhu...

    ReplyDelete
  22. Waa bestnya...ada offer ye, Tq Anies share info, ummi tak perasan, nanti nak tengok jugalah, kot2 ada yang boleh diterjah tahun depan hehe..

    Anies nak ke mana?, nak ikuuuutttt! :)

    ReplyDelete
  23. Wow..anies.
    Kemanakah? Tak pandai akak nak teka.

    ReplyDelete
  24. terujanya akak kalau bab jalan2 . bestnya kalau dapt joint sekali ....


    Bali ke ?

    ReplyDelete
  25. terujanya akak kalau bab jalan2 . bestnya kalau dapt joint sekali ....


    Bali ke ?

    ReplyDelete
  26. tang anak masih sikit dan kecil lah nak pi berjln ... masih ada budget ... musibah dtg x pilih kapal .

    ReplyDelete
  27. Wah anies nak cuti panjang yea?! Bestnya... moga segala urusan dipermudahkan Allah...Amin...

    ReplyDelete
  28. Wah anies nak cuti panjang yea?! Bestnya... moga segala urusan dipermudahkan Allah...Amin...

    ReplyDelete
  29. Bestnya.. jenjalan ke mana tue.. nak ikut!!! =D

    ReplyDelete
  30. bestnye nk jenjalan...nak ke korea ke

    ReplyDelete
  31. CN suka servis MAS, mmg puas hati ;)

    ReplyDelete
  32. salam. kemanakah destinasinya??

    ReplyDelete
  33. buang duti sih sangat mudah, cuma yang sulit adalah cari duit ya kak ;)

    ReplyDelete
  34. sokong MAS juga.. nak meninggal kt mana2 pun boleh. tak nk teka la tp nak tunggu entri. hehehe

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆