Apa ek nak cerita pasal KLIBF 2014 ni?

10:12 am

✿...السلام عليكم✿

KLIBF 2014 (Kuala Lumpur International Book Fair)
sudah hampir 2 minggu melabuhkan tirainya.
tapi hari ni baru ada mood nak up ceritanya.

entah kenapa, tahun ni rasa malas ya amat
nak share cerita-ceriti pasal KLIBF 2014 ni.
lagi satu, gambar tak banyak.
jadi nak menceceh panjang lebar tu...
haaiiii.... (sambil tarik nafas)

FYI, tahun ni Ana Muslim Sdn Bhd (AM)
telah berkampung selama 11 hari di
Dewan Merdeka, PWTC bersama-sama
penerbit PTS, Gempak Star, Lovenovel,
Upin & Ipin Store, Karangkraf dan juga Popular.

kenapa 11 hari?
ini kerana, last year punya KLIBF hanya
berlangsung selama 9 hari je disebabkan
ingin memberi laluan kepada PRU-13.
jadinya, kalau sebelum ni KLIBF akan bermula
pada hari Jumaat, tetapi tahun ni KLIBF
mula diserbu seawal hari Khamis yakni
pada 24.4.2014.

dan untuk pertama kalinya juga,
AM punya booth terletak jauuuhhh
daripada radar sebelum ni.
kalau tahun2 sudah,
booth AM mostly berada di level 2.
tapi bila kena pindah ke level 4
yakni di Dewan Merdeka,
kami memang cuak juga laa...

memula fikir, ada ke orang nak naik 
sampai ke tingkat 4 ni?
kalau naik pun, tentu duit dah habis dibelanjakan.

tapi lepas tu, kami cuba berfikir positif.
kalau Allah nak beri rezeki,
Dia tak pilih sama ada di tingkat bawah
atau di tingkat atas.

Alhamdulillah, sambutan yang kami terima
memang menakjubkan terutama ketika
Hari Buruh (1.5.2014).
memang crowded! jammed!
sambutan pada weekend pun tak jadi macam
Hari Buruh.
kami memang tak menang tangan hari itu.
Alhamdulillah...

okey lah... menceceh panjang lebar pun
tak guna kalau tak ada sesiapa nak baca.

so layankan apa yang ada ni yek!

as usual, tag sebagai penyelamat.
kali ni pak guard kat PWTC ni straight sikit.
tak ada tag ni, jangan harap dia bagi masuk awal.

sehari sebelum KLIBF 2014.
hampir semua saf turun untuk set up booth.
oh ya! lupa nak cakap.
tahun ni AM punya booth adalah sebanyak
34 buah!
anies ulang, 34 buah ya dato' datin...

kaunter pembayaran.
donno why... tahun ni pengunjung yang datang boleh tak
nampak kaunter ni.
what's wrong, ah?

Alhamdulillah... AM menang lagi tahun ni.
sama macam tahun lepas,
AM dapat tempat kedua untuk anugerah ini.
penat lelah kami terbalas sepanjang
berkampung di Dewan Merdeka 
yang sejuk ya amat macam kat Greenland!
oh, ya... kayu kecil kat belakang tu sebenarnya
melekat kat dinding ya...

okey, tu je gambar2 yang ada dalam simpanan anies.
kalau nak tengok lebih lanjut, klik je video2 yang
kami dah sediakan ni.







last but not least,
terima kasih kepada mereka yang telah
berkunjung ke booth AM.
kepada yang dah sampai tapi
tak bertentangan mata dengan mem besar blog ni,
mmm... apa kan daya...
belum ada rezeki agaknya untuk bertemu.
mungkin tahun depan? who knows...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

16 Your Words of Lo♥e

  1. Bestnyaaa.. Lama dah tak berpeluang pegi pesta buku

    ReplyDelete
  2. Aihh, keren! Jadi Ana Muslim itu semacam penerbit buku kah? Saya pikir hanya semacam quote saja sebab banyak ada di dunia maya ni picture-nya... Saya suka... saya suka..!

    Saya kapan waktu mau jugak posting tentang Indonesia Book Fair, padahal sudah sering kali ke IBF tapi malas buat ulasan, hihi.

    (Mau juga buku saya ada tampil disana) mimpi ^^

    ReplyDelete
  3. ee bestnya pesta buku.. tapi dapat turut serta menjayakan lagi best

    ReplyDelete
  4. tahniah dapat tempat ke 2 ... tgk gambar yang anak buah ambil kat depan booth AM , sesak sungguh ...

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah..kalau dah rezeki kan, tetap ada bahagian masing-masing.

    ReplyDelete
  6. tahniah dgn kejayaannya...moga bisnis perbukuan terus mantap...

    ReplyDelete
  7. Masa ke pwtc tuh akak cuma belegar kat bawah jerk.. tak sempat nak naik atas pun.. ramai sgt orang masa tuh..

    ReplyDelete
  8. keliat ramai dan sangat meriah ya pamerannya :)

    ReplyDelete
  9. wah...memang gempakkkk ni anise. sori lama tak dating jenguk

    ReplyDelete
  10. bestnya kalau dpt pi.. alhamdulillah tetap meriah dan menang award. tahniah AM ! :)

    ReplyDelete
  11. wahhh sonoknye pesta buku. suka dgn AM sbb karakter pon comel je hehe

    ReplyDelete
  12. alamak melepas lagi akak KLIBF tahunn ini... akakni tau nak sesangat gi sana.... tahniah untuk Team AM... moga teruskan usaha untuk lebih berjaya dan berjaya...

    ReplyDelete
  13. moon tercari2 booth ana muslim... tapi x perasan kat mana..huhu... pening sgt kot sebab terlalu padat org..huhuhu


    *krispy choc tu coklatnya akan keras.. nnt kena rendam bekas tu dlm air panas sket... kasi cair coklat tu... pastu gaul je sebelum nak makan..kasi coklat tu rata...

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆