Lepak2 family @ Pantai Padang Kemunting, Masjid Tanah

9:00 am

✿...السلام عليكم✿

Bila dapat berkumpul ramai2,
memang syok.
maklum saja laa...
masing2 ada hal sendiri.
masing2 ada kerja.
masing2 duduk jauh.

jadi bila mak cik plan untuk
bersantai kat tepi pantai,
semua orang bersetuju.
semua orang excited.
dari yang kecik sampailah yang tua.
^_^

kami pilih Pantai Padang Kemunting, Masjid Tanah, Melaka.
pantai ni memang famous.
time cuti am ke,
weekends ke...
penuh memanjang!

ada beberapa pic yang sempat kami snap
sepanjang santai bersama2 ni...
cekidaut!

masa ni dah masuk waktu tengah hari.
pantai ni memang landai.
sama ada air surut atau pasang,
keadaannya macam tak ada apa2 perubahan.

anies kalau tak menyakat budak sonjol ni...
memang tak sah!
menjerit2 dia kena sakat.

syok woo main pasir.
terasa macam budak2 semula.

lepas tu kita cari mangsa untuk tanam 'mayat'!
ekekekkee

my family...
bila perut dah penuh, 
mari kita mulakan sesi bergosip beramai2!
^_^

budak ticit ni...
3 kali masuk laut.
3 kali salin baju.
keesokkan harinya, demam!
cian...

muka2 excited bila dapat naik banana boat.
RM10 per person.
sama macam kat PD.

okey, sila bawa kami ke Pasar Baru Bandungggg!!!
bye2 semua!

mangsa2 banana boat yang sengaja 'dikaramkan'.
ekekeke
sebu telinga woi bila kena air!

p/s lepas ni, kita nak bersantai kat mana pulak ek?
Disneyland Tokyo!!
teeeettttt....

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

26 Your Words of Lo♥e

  1. mmg havoq lah..
    best2...
    mmg mandi pantai best.. lepas mandi perghh mmg tdoq berdengkur la hehee
    letih...
    nureen cuti lg ni skrg ada kat ipoh :)
    ikut asben kursus

    ReplyDelete
  2. bergosip lagi..kan tertelan air...heheh

    ReplyDelete
  3. sukanya bersantai tepi pantai ya...semua pic menarik....

    ReplyDelete
  4. Akak ni asik2 bagan lalang gi Pantai Padang Kemunting pon best jugakkan...sewa chalet.

    ReplyDelete
  5. kalau ngan keluarga kat mana2pun boleh tapi kalau disneyland tokyo bertambahler bestnyer.. ha.. ha...
    tak taupun der nama pantai gitu,, tau klebangjer...

    ReplyDelete
  6. Kat belah mana Pantai padang kemunting ni??? tak pernah dengar nama pantai ni, yang saya tahu pengkalan balak ajer......

    ReplyDelete
  7. rumah mak mertua tak jauh dr sini. dah dekat 15 tahun kawin, sekali pun tak pernah mandi

    ReplyDelete
  8. main banana boat tu memang best giler kan.. =)

    ReplyDelete
  9. wah best ni anies.. that day jumpa familly, siap dok plan nak ber gathering la pulak. tapi tempat tu la tak tau kat mana agi..

    huh..kekadang tu plan bagai nak gila. lst tak menjadi. yg last minit plan jugak la yang menjadi kan..kan..

    ReplyDelete
  10. oh hooo bestnyerr..

    lama x mandi laut....

    *mesin tu...namanya sizzix machines
    hehe..

    ReplyDelete
  11. waa Anies..bestnya bercuti ramai2, nanti ummi nak pergi jugalah kat pantai ni, insyaAllah.
    nak ikut pegi Tokyo gak!!!!

    ReplyDelete
  12. Sedap ya mbak anies acara cutinya menarik
    Foto fotonya bagus :)

    ReplyDelete
  13. seronoknya dapat berkelah beramai ramai ni anies..
    budak2 lagi la suka kan

    ReplyDelete
  14. tgk gambar2 yg dishare pun KA dah dpat rasa keseronokkannyer... best !

    ReplyDelete
  15. bagusnyaaaa.... mengiratkan sirraturrahim lagi....

    ReplyDelete
  16. wah asyik banget ya kak bisa bermain-main di pantai bareng sama teman dan keluarga ya :)

    ReplyDelete
  17. meriah betul siap naik banana bot lagi

    ReplyDelete
  18. meriah betul siap naik banana bot lagi

    ReplyDelete
  19. best nya dapat bermandi manda.. tak pernah lagi naik banana boat tu..

    ReplyDelete
  20. bestnya naik banana boat tu..happy family ni..

    ReplyDelete
  21. syiokkk aaa mandi laut, tapi x mor nek banana boat tu, takutttttt..

    ReplyDelete
  22. walaupun ramai orang tapi tetap bersih..

    ReplyDelete
  23. bestnyaaa.. lama xnaik banana boat. kt teluk batik rm 5 je..

    ReplyDelete
  24. PM tak pernah pergi pantai belah2 Melaka lagi...huhu

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆