Jaa & Kak Pah's wedding : solemnization

10:11 am

...السلام عليكم

Kedua-duanya pakai spec.
kedua-duanya left-handed.
dan kedua-duanya adalah my officemate!
ooo... cinta satu office ke ni?
ekekeke... kena tanya empunya badan lah ye...

sebelum bertukar tempat, kak pah ni duduk bersebelahan dengan meja anies.
manakala jaa pula memang satu unit dengan anies.
kak pah juga merupakan my running man mate.
kalau ada walkathon ke, marathon ke, biasanya dialah yang anies heret dulu.
mmm... tahun depan nak bermarathon lagi ke, kak pah?

24.12.13.
Selasa.
Masjid Khalid Bin Al-Walid, Jalan Padang Tembak, Kuala Lumpur.

pada awalnya, kami memang tak ada plan nak pergi tengok diorang ni nikah.
almaklumlah... kan tengah kerja.
then, dalam pukul 9 lebih, bos cakap... dia beri pelepasan untuk kami attend ke majlis nikah diorang.
hoorayy!!

well jom layan pic yang ada ni yek!

kad jemputan.
si jaa sendiri yang lukis dan design.
berminat nak tempah ke?
^_^

hantaran.
purple daripada jaa dan oren daripada kak pah.

hantaran paling win daripada kak pah.
bawang.
kenapa bawang?
sebab jaa tak makan bawang.
ekekekeke...

jaa dinikahkan oleh ayah kak pah (baju biru)
berapa kali repeat?

jaa cakap, masa ni dia baca doa untuk perintah taat.
tak pastilah betul ke tidak...
kalau salah tolong betul kan ya...

upacara membatalkan air sembahyang.
now we are husband and wife!

yang tukang ambil gambar cakap: 
hah... lelama sikit! ramai nak ambil gambar ni!
berpeluh pengantin!

penyerahan mas kahwin.
2 keping dinar Kelantan.

sebagai ganti cincin, kak pah kasi jam.
after this, no more jam kaler oren ya...

eh, eh! tauke jam pun dapat jam jugak?
^_^

situasi paksa-rela oleh tetamu sekeliling.
ekekeke...

bersama umi dan ayah kak pah.

oh, ya!
beza umur diorang 10 tahun.
okey la tu kan...

i just love this pic!

oit, oit!
behave sikit!
'dalam masjid' ni...
ekekekeke

to be continued...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

25 Your Words of Lo♥e

  1. selamat pengantin baru buat mereka

    ReplyDelete
  2. pengantin sama cantik sama sepadan..moga mereka kekal bahagia hingga akhir hayat ye anies..

    ReplyDelete
  3. Tahniah kak pah!!! Selamat pengantin baru

    ReplyDelete
  4. tak lama lagi tuan blog ni pulak..kan..

    tahniah pd pasangan tu

    ReplyDelete
  5. selamat pengantin baru untuk pasangan mempelai :)

    ReplyDelete
  6. comel sangat pasangan pegantin ni.....

    ReplyDelete
  7. selamat pengantin baru..sama cute sama padan..tahniah buat mereka..

    ReplyDelete
  8. tahniah buat pengantin baru...wawa dah start ketaq dah ni huhu ^___^

    ReplyDelete
  9. Semoga.... Pasangan pengantin menjadi keluarga yang sakinah mawadah dan waramah
    Amin :)
    Great pic.. :)

    ReplyDelete
  10. 10 tahun pon tak apa salah seorang lebih matang sikap toleransi lebih tinggi...

    ReplyDelete
  11. Semoga bisa menjadi keluarga yang sakinah, mawadah, warrohmah fiddinil yaumul qiyamah

    amieeen

    ReplyDelete
  12. tahniah buat 2 opismate.. sama cantik la. tak pernah tgk bawang jd hantaran. hehe. gambar last tu lawak je

    ReplyDelete
  13. wah.. uniknya ada bawang.. semoga diberkati Allah selalu dan kekal bahagia hingga syurga.. :D

    ReplyDelete
  14. nampak mcm Sweet je depa ni.. hehe :p

    ReplyDelete
  15. Tahniah dan Selamat pengantin baru utk mereka berdua..

    ReplyDelete
  16. tahniah. Selamat pengantin baru.

    ReplyDelete
  17. sampaikan salam tahniah PM pada mereka yer...

    ReplyDelete
  18. Kreatif design kad kawen.. :)

    Dan tahniah buat mempelai dan Selamat Pengantin Baru :D

    ReplyDelete
  19. Selamat pengantin baru buat mereka...

    Cinta teman seofis...ok la tu..hihihih

    Beza umur 10 tahun? Tapi si Jaa tu takde la nampak berumur sgt..:)

    ReplyDelete
  20. memang cantik kad jemputannyer... memang kreatif orangnyer..
    tahniah untuk pengantin baru..
    yang 10 tahun tuatu siapanyer anies.. cam sebayajer dua2nyer...

    ReplyDelete
  21. wah, kad buat sendiri, best2...
    selamat pengantin baru buat mereka...

    ReplyDelete
  22. semuga pengantin berbahagia hinnga akhir hayat..amin..

    * tak sabar mama nak rasa nasi minyak org tu pulak.. ;)

    ReplyDelete
  23. hahaha. hantaran bawang tu pertama kali sy tengok kikikiki .. x pernah jumpe..

    ReplyDelete
  24. cantik tema hantaran oren tu....tahniah yeeee

    ReplyDelete
  25. Tahniah..eh baru tau ada doa perintah taat. Dulu hubby tak buat pun. Tapi tetap taat jugak...nak suruh hubby buat sekarang jugak.wah semangat ko.

    mesti ada cerita di sebalik jam oren tu kan.

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆