IMU Chariofare 2013 : charity run

6:30 am

...السلام عليكم

AUTO PUBLISHED

ni  cerita bulan lepas.
oleh kerana entry ni lambat sangat 'amik nombor giliran', maka terpaksalah dilewatkan perkongsiannya.
siannn...




IMU Chariofare merupakan salah satu aktiviti yang dilaksanakan saban tahun bagi mendekatkan IMU dengan orang awam disamping melakukan kerja2 amal.
antara aktiviti yang terkandung dalam Chariofare 2013 adalah charity run, pemeriksaan gigi percuma, pemeriksaan kesihatan percuma, jualan amal dan lain2.

seawal 6 pagi, kami dah terpacak kat IMU (International Medical University) di Bukit Jalil.
memandangkan waktu Subuh masuk awal, so memang tak jadi masalah la nak attend sebelum acara bermula.

untuk charity run ni, terdapat 3 kategori yang dipertandingkan.
10KM (open & veteran), 5KM (open & veteran) dan 3KM.

untuk kategori 5KM ni, pelepasan bermula tepat jam 6.45 pagi.
selain kami, student IMU sendiri pun ikut serta dalam larian ni.
tapi paling salute, apek2 yang dah berusia 60++ masuk kategori 10KM veteran.
ko mampu ke mak ngah??

untuk kategori 3KM, acara ni dikhususkan untuk penyertaan berkeluarga.
masa ni la yu ols boleh tengok budak2 cilik berlari terkedek2 dengan parents masing2.
ada juga mak2 buyong yang join.
perrghh... sure senang nak deliver nanti.
^_^

overall, event ni memang best dan menyeronokkan.
insya-Allah, kalau berkesempatan nak join lagi tahun depan.
yu ols nak join sekali tak?
jom lah kita join sama2.

info tentang Chariofare 2013, klik di sini.
info tentang senarai marathon / walkathon / outdoors activities untuk tahun 2013, klik di sini.

macam selalu...
massage bib dan running shirt memang wajib ada.
tapi janganlah pula ada yang gatal2 tangan copy nombor tu then bawa ke Da Ma Cai!
sepuk kang!

untuk kategori 5KM, laluan bermula dari IMU - Taman Jalil Perkasa - Taman Bukit Jalil - (laluan Bukit Jalil - Bandar Kinrara) sebelum berakhir di IMU.
masa ni cuma tinggal lebih kurang 1.5KM je lagi sebelum finishing line.

Alhamdulillah...
berjaya juga tiba di finishing line.
tapi catatan larian tak begitu memberangsangkan.
out of target la pak cik...
5KM = 50 minit.
tak pe.. cuba lagi!
chaiyok anies!

lepas habis larian, dok jengah2 booth yang ada.
selain booth makanan, ada juga booth menjual buku / novel2 terpakai.

goodies yang serupa macam first aid kit.
ekekeke...
tapi anies suka sebab boleh menambah stok sedia ada.

last but not least...
rasa dah macam masuk pertandingan mewarna la pulak.
sampai bersijil2 kek dah nyer.

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

33 Your Words of Lo♥e

  1. Saya ni lagi la kalau lari 5km tu tah berjam agaknya. haha

    ReplyDelete
  2. teringin nak join benda2 mcm ni... bestnyaaaaa....

    ReplyDelete
  3. teringin nak join benda2 mcm ni... bestnyaaaaa....

    ReplyDelete
  4. hehe..n3 pun ikut giliran ye Anies,ummi ni je kadang2 kering idea nak buat n3.

    Orang muda, tentu seronok dapat join aktiviti macam ni, bila badan sihat, wajah pun berseri-seri kan Anies.

    ReplyDelete
  5. lama tak berlari ni anies...
    seronok juga dapat join kan...

    ReplyDelete
  6. anies, meh kita pegi untuk World Diabetes Day pulak on 10/11 nanti...i joing :)

    ReplyDelete
  7. tak pernah lagi join event2 macam tuh...huhu

    ReplyDelete
  8. dapat sijil..boleh buat kenangan..:)

    ReplyDelete
  9. dulu2 kak masuk segala bagai camni sebab nak t-shirt free..huhu. tak pernahnya menang anies..

    ReplyDelete
  10. wahhh..living a healthy life gituuu..ecah kalo join ni dok melenggang kt belakang sekali...tengok pemandangan jek...haha

    ReplyDelete
  11. dah lama tak join aktiviti menyihatkan macam ni.. bagusnya anies..

    ReplyDelete
  12. Sya nk berlari pun x lrt..huhu..5 km tu..hebat...

    Salam kenal..folo blog anies.jika sdi,snggah ke blog sya ya :)

    ReplyDelete
  13. wah bestnyer, tshirt dier pun cantik !

    ReplyDelete
  14. salam perkenalan Anies! 1st time singgah sini, jalan2 cari kenalan baru.. =)

    Wah! Menarik aktiviti ni.. Next time maybel leh join.. Follow #409! =)
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    ReplyDelete
  15. Selamat petang Anies!

    Berkenaan Basic H2 yang Anies tanya tu, boleh tahan sebulan setengah hingga 2 bulan depends on penggunaan.. Kalau kerap guna, cepatlah habis.. Tapi biasanya boleh tahan lebih dari tu sebab Basic H2 ni sangat pekat & kita guna pun sikit2 jer.. =)

    ReplyDelete
  16. Caiyok laa Anies berjaya menamatkan..nya.. :)

    ReplyDelete
  17. Mesti bestkan bila ramai-ramai macam ni.

    ReplyDelete
  18. Perkara mcm ni, kakpb tumpang duduk tepi jalan je, tengok org lari...huhu..kalau kakpb lari, alamatnya kena cari tukang urut lepas tu.
    Tahniah Anies, ok la tu 5 km 50 minit.

    ReplyDelete
  19. acik nak masuk yang veteran pun dah tak larat anies..sakit kaki..sakit lutu la nanti

    ReplyDelete
  20. bagus2...aktivti sihat..keluar peluh

    ReplyDelete
  21. fuh.. kalau sekarang suruh lari.. confirm pancit akak.. takde stamina.. kehkehkeh..

    ReplyDelete
  22. Klu ros semput awal dh... Hahhaha... :)

    ReplyDelete
  23. ok la tu 50 minit, kalu masz ni ntah berapa jam la nak abes.. stamina dah kurang.. huhu

    ReplyDelete
  24. bagus2.. utk kesihatan kan...
    nureen pon klau ada peluang join jugak hehe
    tp main netball jer yg slalu join :P

    ReplyDelete
  25. Amboi rajinnya :)
    Klau MJ sure semput..hehee

    ReplyDelete
  26. Anis : Vit Shaklee boleh klau nk minum nes or kopi or else unless jarakkan tempoh pengambilan dlm sejam or 2jam, macam Oste tu mkn sblm tiduq, for sure malam tu kita mmg tak ambik sebarang kafein kan :)

    ReplyDelete
  27. fuhhhhhhhh dah lama tinggalkan zaman lari2 ni. tak larat. haha

    ReplyDelete
  28. bgus aktiviti cm ni.. best la anies dpt join...

    ReplyDelete
  29. kalau akak le lari lari gini metsi semputttttt

    ReplyDelete
  30. MJ last lari 10km tahun 2009 kot tak silap... :) Lps tu sampai la tak dak join dah semua ni :D

    ReplyDelete
  31. bestnya kalau dpt join next year... dh lama nina xjoin event mcm ni

    ReplyDelete
  32. kalau lah ada rukun tetangga wat acara gini nak aja akak join. kalau event yg besau sangat segan lak nak join. ate kaki asyik kejong je kan... hehehehe alasan!

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆