Once a week

6:00 am

...السلام عليكم

Lepas raya ni, suka atau tidak, aktiviti berblog oleh mem besar blog ni terpaksa dikurangkan kepada seminggu sekali.
ya betul!
seminggu sekali dan anda tidak silap membacanya.

bukan dah bosan
bukan tersentap dengan sesapa.
bukan marah...
no no no!

semua ni disebabkan banyak perkara yang telah diatur / disusun sampailah ke akhir tahun nanti.
insya-Allah.. (silalah menyanyi seperti Maher Zain)

selain kerja2 yang sudah berderet dan menanti untuk disiapkan kat opis ni, persiapan perkahwinan, out door activities, kerja2 amal dan juga melancong (yeah.. ini yang ditunggu2) bakal dilaksanakan dengan kerjasama tulang empat kerat ni.
ya, busy mengalahkan PM.
(errr bukan blogger PM a.k.a papa mifz tu ye ;-)

nak buat camna...
reda je la...
lagipun untuk siapa lagi kalau bukan untuk diri sendiri juga kannn...

gambar raya?
tak amik pun tahun ni.
sadis kan?
sian korang tak dapat tengok datin anies bergaya vogi de vass gituwww...

kenapa tak amik gambar?
sebabnya, hampir semua family members tak balik / beraya kat kampung.
sob sek sob sek....
so mood nak bergambar awal2 lagi dah terhumban ke Pulau Besar.
then, raya ke 4 dah balik semula ke KL.
yang ada cuma ni je la...
tapi sebelum tu, just nak beritahu... kepada penerima2 GA raya, anies dah pos ye GA tu sebelum raya. kalau tak terima lagi, yu ols kena la check peti surat memasing ya. 
 birthday kazen anies, afiq.
tu pun celebrate beberapa jam sebelum anies balik ke KL.
dah tua2 ni sebijik kek kecik pun dah cukup.
lain la masa kecik2 dulu.
siap bawa jajan dan kek ke sekolah untuk jamu kawan2 dan cikgu.
;-)

 kebetulan pada masa yang sama, diorang buat mini reunion dengan kawan2 masa sekolah rendah.
dah besau2 belaka.
masa kecik2 dulu nakal kemain!
bila dah besau ni, nakal tu still maintain lagi.
muka memasing nampak je ganas, tapi dalam hati...
bukan takat taman bunga, taman negara pun ada sekalli!

 birthday si abang, si adik tumpang sekaki.
sibuk je nak menempel.
padahal birthday si adik bukan raya ni tapi pada raya haji nanti.
awal2 dah pesan kat mak, suruh beli kek Spongebob.
siap beritahu harga kek tu!
kata mak dia, aku tak kesah.
duit raya dia la jadi korban nanti ;-)

ni posing amik feel namanya.
kan anies dah cakap tadi, mensibuk je budak sonjol ni.
ni pun paksa senyum sambil katup mulut.
kalau sengih luas2, nampak batu nisan gigi dua batang jer...
alahai sonjol...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

32 Your Words of Lo♥e

  1. persiapan kawin?..

    Happy birthday Afiq..

    ReplyDelete
  2. assalam anies..terima kasih banyak..hadiah kiriman anies dah selamat sampai semalam.

    ReplyDelete
  3. Kahwin??? jangan lupa jemput!

    ReplyDelete
  4. yeaahhh!!, persiapan kawin, tak lama lagi dapatlah ummi makan nasi minyak, hik!.

    happy belated birthday Afiq.

    ReplyDelete
  5. selamat hari raya anies...

    huu..baru je layan pic tuan empunya blog nie..sekali nonhadoo...

    xpe laa...

    selamat hari raya :)

    ReplyDelete
  6. salam aidilfitri...

    gambar raya tak ada sedihnya...
    sangat bizi ni anies...redha sajalah
    hepi besday buat kazen anies tuh...

    ReplyDelete
  7. oh Anies sudah mau kawen ka...tahniah in advanced yer...:)

    ReplyDelete
  8. tak pe lah nok...take ur time...buat mana yg lebih penting dulu okey...

    ReplyDelete
  9. okler tu yang mana penting mestilah didahulukan... kalau der masa datangler blog akaktu yerk... anies nak kawenler ni yerk..
    happy birthday afiq....

    ReplyDelete
  10. hadiah GA tu hari isnin baru sampai..tak pe la..tahun depan boleh guna...tak pun rya haji ni...

    ReplyDelete
  11. Wow...nak kawen...tahniah anies... Selamat hari raya :)

    ReplyDelete
  12. Meriah bila dapat berkumpul reramai.. ;)

    ReplyDelete
  13. gembiranya bila dapat khabar tuan blog nak mendirikan masjid..mmg betul2 sibuk la kan...

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah...mkn nasi minyak le knor nanti..lama tgu dah

    ReplyDelete
  15. salam aidilfitri..
    selamat hari raya Anies
    akk pun sama tak amik gambo family pun tahun nie..

    ReplyDelete
  16. MJ memang dah terima sampul yang super kiut miut tu, syg nak guna sebab cantik :)

    MJ raya ke 2 baru bergambar dengan hubby.. raya pertama xsempat ;D

    ReplyDelete
  17. Selamat hari raya anies..

    Owhh bz nak prepare kawin yer.. okey tak per.. plan2 laa update..N3 yer..

    ReplyDelete
  18. Selamat hari raya anis...maaf kalo akak ader salah dan silap..k...

    ReplyDelete
  19. Anies_ seminggu sekali pun tak pe, jgn setahun sekali sudah...patt kahwin dan melancong tuntak sabor2 kak nak baca entrynya

    ReplyDelete
  20. olor..sygnyer ..xde lgsung erkpic anies??

    xpela.. utamakan mna y pting ..lya pon krg bblog skarang..sbb byk keje n tgungjawab..sbb tu slalu lmbt je nk bw..

    salam aidilfitri anies
    maaf zahir n batin

    ReplyDelete
  21. sekarang ni pun ade mase je update..tak kire dah seminggu sekali.. huu.. ape pun selamat hari raye maaf zahir dan batin ye.. =)

    ReplyDelete
  22. wah sibuk benar nampak gayanya anies ni... tang persiapan kawin n melancong tu menarik dibaca... heheh apa pun didoakan moga semua yang dirancang berjalan dengan lancar dan dipermudahkan Allah... Amin...

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. Seminggu sekali?gonna miss u writing...ooo...selamat pengantin baru in advance..moga trus bahagia...

    Psss...dah smpai yea....alhamdulillah....

    ReplyDelete
  25. alaa...x dapat tengok gambar raya sis :( baru nak busybody..hehe..anyway selamat hari raya, maaf zahir & batin :)

    ReplyDelete
  26. alaaa...mesti rindu ngan celoteh anies nanti ;((..apepun,k imi doakan semua brjln lancar:)


    persiapan kahwin??????
    jgn lupa jemput,tau :))

    ReplyDelete
  27. semoga semuanya berjalan lancar.. alhamdulillah dah selamat terima hadiah GA tu.. terima kasih ya.. :D

    ReplyDelete
  28. samalah kita aktivit Ber BW terpaksa dikurangkan sikit skang ni

    ReplyDelete
  29. ohhh..dh nk kawen ke anies. tahniah la. wish awal2. hee

    hb afiq

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆