When I'm not blogging...

9:55 am

I have a very strong reason for not blogging lately.
first, disebabkan jerebu yang melanda maka kami  pun terkena tempiasnya.
selsema, batuk dan seangkatannya.
suka ke tak, nak ke tak nak, kena juga amik MC.
adoiii... baru setengah tahun, MC dah tinggal sekerat.
tak suka! menci!

second...

ni la reason nyer...
kenduri kawen adik dua minggu berturut2.
and 2 minggu berturut2 juga kena balik kampung
terima kasih kat kak Nor (cinnamon.com) sebab sudi terima termpahan kek ni.
{saya pinjam ye kak pic ni}
family saya kata, sedap kek ni!
memang licin and tak sempat nak merasa.
next time, insya-Allah nak tempah lagi.
yu ols kalau nak tempah, boleh la roger2 kak Nor kita ni.

hari bertandang, Sabtu 16/6/2012.
tak lah jauh mana.
satu kampung je.
kalau menjerit, sure boleh dengar ;-)
pic nikah ada kat FB adik.

sesi kompang 'mengompang' ni memang wajib.
baru la meriah sikit majlis kawen.
kalau kat bandar pakai speaker je kompangnya. ;-)

malam sebelum kenduri.
orang kampung akan datang menolong mengupas bawang, potong daging, masak air dsb.
ada juga yang tak sempat datang ke majlis esoknya, akan hadir pada sebelah malam.

upacara menyarung cincin.
(Sabtu, 23/6/2012)
masa ni terpaksa berebut dengan kawan2 dia untuk snap pic.
huhuhu

dalam sibuk2 tu sempat snap pic yang ni je.
panas giler time ni.
peluh mencurah2 macam air terjun!
tapi happy tengok orang datang berduyun2.

majlis bertandang @ Taman Tasik Datuk Keramat
Ahad 24/6/2012
budak yang baju hijau tu tak pasal2 kena jadi pengapit bidan terjun.
menci! (muncung sedepa)
acah je ;-)

tak dapat bayangkan camne la Saleh dok menonggeng-nonggeng depan pengantin semata2 nak snap pic ni... 

okey, tu je la ya...
ada banyak pic sebenarnya cuma malas je nak upload ;-)
last but not least:
selamat pengantin baru adah & afiq and saleh & sakinah
may Allah bless u ols!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

35 Your Words of Lo♥e

  1. sama cantik sama padan. cantik pengantin. alhamdulillah dah selamat diijabkabul

    ReplyDelete
  2. Selamat pengantin baru. Semoga berbahagia bersama hingga ke syurga. Amin. :)

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum.

    sama-sama Anies..

    nampak sejuk aje tengok pengantin,tak pernah lg tengok pengantin yg berpakaian muslimah macam ni..alhamdulillah..

    selalunya nak tunjuk cutting je..

    tahniah untuk mereka,semoga berbahagia selamanya.

    ReplyDelete
  4. lah dekat jekkkk..patut la nmpk ade kanopi kt taman tu..hehehe

    ReplyDelete
  5. laa begitu ceritanya, sampai rindu-rinduan kita, hik!

    Meriah kenduri, seronok tengok.
    Selamat pengantin baru adah & afiq, juga saleh & sakinah, semoga berbahagia hingga keakhir hayat.

    ReplyDelete
  6. sebab jerebu ramai yang sakit...
    moga cepat sembuh...
    meriahnya kenduri kawen...

    ReplyDelete
  7. betul tu..bila musim jerebu ni, mood nak blogging pon ke laut..hehe. pengantin nampak sweet sangat

    ReplyDelete
  8. seyes ke kabu kat kg awak banyak? tp kampaung awak kat mana kalu nk amik.hehehe

    ReplyDelete
  9. doakn yang terbaik utuk both pengantin...

    ReplyDelete
  10. selamat pengantin baru utk adik akak =) byk org yg dtg..

    ReplyDelete
  11. sama cantik dan sama padan...sekarang nie musim orang sakitkan...Semoga pengantin kekal bahagia...

    ReplyDelete
  12. selamat pgantin baru buat mrk..smoga bhgia hingga ke akhirat..

    ReplyDelete
  13. salam anies..selamat pengantin baru buat dua pasangan pengantin semoga bahagia selamanya

    ReplyDelete
  14. ya la ltly jerbu je kan.. sakit tekak..

    wah meriah majlis kahwin, yg muncung sedepa tu pulak lagi menyerlah hhahaha

    btw, tahun ni ramai yg memilih tema warna ungu.. kebetulan kot..

    ReplyDelete
  15. buat kenduri kawen memang memenatkan..nak2 kalau berturut minggu masa bertandang.pasangan pun sama cantik sama padan..

    ReplyDelete
  16. selamat pengantin baru
    hang jadi pengapit bidan terjun ek, patut pun baju tak sedondon dengan pengapit lelaki...pesen skang kan semuanya seragam sedondong gitu

    ReplyDelete
  17. assalam anies..patutlah lama tak nampak..`selamat pengantin baru` buat 2 pasangan pengantin..

    mama terbau2 nasi minyak yg baju hijau tu..hikk2x..

    ReplyDelete
  18. sepadan pengantin tuh . suker tgk :)

    ReplyDelete
  19. selamat pengantin baru...

    seronok majlis camni...penat tapi gumbira...hehehehe

    ReplyDelete
  20. cantik la pelamin tu... cumel jerk, cam perantin jugak cumelnye...

    ReplyDelete
  21. cantik pengantinnya... :)


    pakaian sebegini laa seelokknya pengantin pakai.. baru laa aurat terjaga... :)

    ReplyDelete
  22. alahi tenet sy lemah harini kempunan nk tgk pic..nnt sy masuk lagi bila tenet dah ok


    time jerebu ni ramai juga yg jatuh sakit kan..

    ReplyDelete
  23. waa ...lamaa laa pelamin tu...hehehe

    ReplyDelete
  24. selamat pengantin baru!

    senang cari org dekat2, nnti raya tak payah gaduh2 nak balik mana dulu :D

    ReplyDelete
  25. semoga berbahagia dan kekal hingga ke Jannah. Amin!

    ReplyDelete
  26. semoga pengantin baru tuh kekal bahagia hingga ke akhir hayat...amin...:)

    ReplyDelete
  27. selamat pengantin baru. semoga menjadi keluarga sakinah, mawaddah dan warrahmah. :)

    ReplyDelete
  28. selamat pengantin baru buat adik... seronok tengok masih ada aktiviti merewang, rumah akak aritu semua dah pakai catering,.. sedey x da lagi sibuk2 malam sebelum majlis...

    ReplyDelete
  29. jerebu.. memang kne jage kesihatan.. waah.. tahniah to adik.. semoga hubungan akan kekal hingga akhir hayat.. amin..

    ReplyDelete
  30. SELAMAT PENGANTIN BARU... BUAT PENGANTIN...

    ReplyDelete
  31. Slmat pengantin baru, semoga kekal hingga akhir hayat :)

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆