Lunch hour: 100 menus

10:45 am

Hari ni nak lunch kat mana ya?
mmm hari2 makan benda yang sama jemu la juga kan?
apa kata anies suggest kan anda try restoran 100 menu.
yap, ada 100 menu di sini dari seluruh pelusuk negeri di Malaysia!
ko pilih je jah mana ko nak melantak!

lokasi: 3-7 Jln 2/10 Bandar Baru Selayang (berhadapan Stadium Perbandaran Selayang)
tel: 03-6138 8388
kebersihan: 3 ***
harga: reasonable
service: 4*** / self service kecuali air
owner: melayu
extra note: restoran ni merupakan salah satu daripada 12 cawangan yang ada di seluruh negara

aritu kami order:

 nasi + acar mangga + ikan kering goreng sambal = RM5
sotong masak kari (besaq giler)  = RM6

 ayam masak merah + acar mangga + ulam (pucuk ubi) = RM5

 fresh orange (gelas sedang) = RM3.50
tengok tu... licin pinggan!

 air tembikai  (gelas sedang) = RM3.50

 suasana dalam restoran.
nampak tak tray berderet kat belakng tu?
hah, di situ la terletaknya 100 menu.

 kat restoran yang sama.
lauk yang belum dimasak pun ada.
nak try ke?

ni la restorannya.
tuu... dia pak tam!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

41 Your Words of Lo♥e

  1. kira wajib singgah ker idak nih? mcm x mesra jerk? hu3

    ReplyDelete
  2. k.anis org selayang ke....huuhhuh

    ReplyDelete
  3. bos dia saya kenal....klu jumpa dia, awak sebut nama saya ckp dari kursus negeri sembilan..tak tau dia cam sy lagi ke tak? huhuhhh

    ReplyDelete
  4. Dan dan tasa lapo perut kakcik ni... :)

    ReplyDelete
  5. Salam,
    Ingatkan kat Bandar Baru Bangi tadi . Harga nampaknya ok

    ReplyDelete
  6. tuu dia..banyaknya menu, ni yang buat cek rasa nak pi jugak ni, tang mana lagi ada restoran ni selain selayang?

    ReplyDelete
  7. tgh lapo nih.. tgk plak menu2 ni pergghhh.. nk terjah jauh la plak..

    *thx adiah dh smpi :)
    ellesya suka sgt2.. siap ckp dia menang contest hehee

    ReplyDelete
  8. tu diaaa... nama kedai dia unik.. hah lagi satu.. harga dia ok la.. xada la hari tu kte beli nasik plus ayam plus sayur sikit dah RM9 huhu

    ReplyDelete
  9. restoren pak tam ni di langkawi pun ramai jugak menyerbu, di awan besar agaknya di setiap cawangan memang ramai pelanggangnya

    ReplyDelete
  10. tapi saya lebih tertarik pada buah yang kat lori tu..heheheh

    ReplyDelete
  11. salam KhaiRin,

    EEEmmm.....teliurnya Kak Ros tengok kerabu pelam tuuuu.....

    banyak pilihan dan harganya pun berpatutan kan Anies....

    ReplyDelete
  12. tuuu diaaa arulchelsea yg suka mkn free dah mai dah...

    ReplyDelete
  13. 100 menu...hebat...byk la pilihan utk customer kan...

    ReplyDelete
  14. hahahhah setailo giler nama kedai! hoho geli hati bacaaa...kehkehkehhhh

    ReplyDelete
  15. wah bestnya kalau nbanyak menu mcm ni makan pun tak jemu..

    ReplyDelete
  16. perghhh tgk kerabu mangga tuh yg x tahan tuh....tetiba lak tingin hehehe..

    ReplyDelete
  17. pernah lalu kt depan restoren tu tp xsinggah

    ReplyDelete
  18. ada patin masak lemak tempoyak x? kalau ada say terjahhhh!! ~hahah macamlah dekat

    ReplyDelete
  19. xpernah sampai sini..mcm best jerk... heeeeeeee

    ReplyDelete
  20. wah... terliuq tengok acar mangga tu.....

    ReplyDelete
  21. haaa..ade lalu kt situ hari tu..

    ReplyDelete
  22. 12 cawangan....kat S.P belum ada...

    ReplyDelete
  23. pernah juga mkn kat sini..dekat2 stadium perbandaran selayang..dkt aje dgn rumah kak,kenapa tak ajak sekali..?

    ReplyDelete
  24. akak diet haha.. dah tak makan lunch pastu ptg2 mcm apa je kelaparan haha

    ReplyDelete
  25. tengok gambar air minuman dah terliur..cuaca tengah panas ni..huhuh

    ReplyDelete
  26. nnt if ecah dpt keje kt selayang blh la g mkn sini..hehe

    ReplyDelete
  27. haihhh.. terliur tgk aym masak merah..hihi

    ReplyDelete
  28. nk kena cuba jugak ni..saya suka makan nasi berlauk

    ReplyDelete
  29. nama kedainya lawak sungguh nis, tapi lauk boleh tahan banyaknya ek. eh kerabu bihun tu taruk garam sikit, tak pun taruk sos ikan pun boleh jugak

    ReplyDelete
  30. duk pikir byk kali mcm pnah lalu lalang kt kdai niii he..he..

    ingat coz nm rstoran tu mmng unik!

    ReplyDelete
  31. wahh nmpk sedap je kerabu mangga tu..:)..xpnh mkn lagi..1st time dgr tu dia pak tam ni..hee


    pss : thankss btau..ira pon br prasan ptg td..rupanya malware tu dr gambar y ira ambil di iluvislam.com dan letak di entry 'Kerana Ringgit Malaysia 3 Sahaja"..dah delete gamabar tu n dah xda..alhamdulillah..pening gak ira td..:)

    ReplyDelete
  32. harga boleh tahan ...taklah mahal sangat...

    ReplyDelete
  33. Waaa mahalnya makanan...may datang sabah. Awak percaya tak makanan nasi, ikan, sayur, tempe dll....hanya RM1.80. Kalau tak caya...tanya orang TAWAU.

    Ikan, sayur dll...semua murah2..kat sabah! Cuti nanti datanglah p sabah...hehhe sempat lagi aku promosi

    ReplyDelete
  34. ehem banyaknya pilihan makanan..100 !!..harga pun kira ok juga..

    ReplyDelete
  35. rasa sedap je ni kak..

    ada masa leh blnja sy makan kan?hehee

    ReplyDelete
  36. alamak jauhnyer.. yg R&R kat Behrangtu sama tokei yerk...

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆