Did you know?

12:13 pm

Ada tak yang tak pernah pergi stadium tengok bola?
acu angkat tangan?
anies nak bilang jap!
oooo... ramai gak yang tak berpengalaman rupanya.
tak pe tak pe...
andaikata, in the future anda nak pergi stadium layan bola, so anda perlu ambil tahu tentang hal2 seperti berikut:

pertama:

tiket.
pastikan tiket anda tu tak 'berulat'.
nanti tak pasal2 kena duduk kat toilet.
nasihat anies: bila da beli tiket awal2 jangan plak tinggalkan kat umah. 

kedua:

burger @ stadium.
harganya? jangan terkuzat ya!
RM3 sebelum KO (kick-off)
lepas KO, akan turun mencanak2 - jadi singget = 1
tu yang dijual kat luar stadium.
kat dalam stadium harganya lain ye walaupun tak ada timun, bawang and sos yang ciput.
nasihat anies: buat la burger sendiri sebelum bertolak ke stadium.

ketiga:

air minuman.
pastikan anda kena tanya dulu orang yang jual tu.
air yang dia buat tu masak ke tidak.
mana la tau dia guna air paip kan...
harga? memang mahal.
sama macam burger, air tin ni harganya RM2.
lepas KO pun macam tu juga ;-)
nasihat anies: minum banyak2 sebelum masuk stadium.

keempat:

'rombongan cik Kiah'
means, yang datang bawa family.
bukan apa, sekali sekala layan bola kat luar.
kalau tengok kat rumah, nanti asyik bergaduh je sebab nak berebut remote.
nasihat anies: kalau anda duduk berhampiran mereka yang ada anak kecil, kena la banyak bersabar ye.
faham2 je la budak kecik... dengan menangis nyer.. dengan berkeliaran nyer...

kelima:

kaum Hawa.
time tengok bola ni la anda akan dapati tetiba ramai la pulak kaum Hawa yang suka bola.
pasal apa?
sebab BF diorang ler
nanti kalau tak teman, salah seorang mesti muncung panjang sedepa.
(pssstt... anies selalu perhatikan, yang datang stadium wangi2, mekap sana sini, pakai jersi macam nak gi fashion show tu sebenarnya sekadar nak menempel je ;-)

keenam:

credit: google
vuvuzela.
kalau yang telinga cepat sebu tu, better jangan datang stadium.
takut2 nanti anda bukan masuk stadium tapi masuk wad.
nasihat anies: kalau anda gatal juga nak bawa vuvuzela masuk stadium, kita putus sahabat okey! 
;-)

ketujuh:

credit: google
asap rokok.
kiri, kanan, atas, bawah.
anda memang tak dapat lari daripada situasi ni.
nasihat anies: sebelum cari seat anda perhatikan bahagian mana tak de orang yang hisap rokok.
kalau tak, anda mungkin kelemasan akibat asap rokok yang non-stop.

kelapan:

Dato' Hj. Hasbullah Awang.
cukup la Dato' seorang yang buat ulasan.
kalau anda duduk bersebelahan dengan pengulas tak berbayar tu..
nasihat anies: kalau berani anda sound la kat dia. 
kalau tak, anda angkat kaki and duduk kat port panyokong pasukan lawan (especially yang tak reti cakap BM)

kesembilan:

apa kata anda tengok je la pic2 yang sempat anies menjala semalam.
(sebenarnya mata tengah mengantuk so entry ni agak merapu ntahmendemendentah)

 depan LRT.

 tengah mencari pintu sasaran.

 Ultras Malaya yang lebih happening berbanding Ultras Nippon.

 anak-anak samurai dengan Ultras Nippon.

 warm up session.


 and the game is on...


:: kalau takut untuk kalah jangan bersorak ketika menang...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

40 Your Words of Lo♥e

  1. ayat last cheqna sokong=)
    err..x pernah ada pengalaman lagi tgk bola secara live kat stadium

    ReplyDelete
  2. haha serius , lebih rela tgk kat stadium mamak corner...nampak sebesar2 bola kat atas padang tu..cari la skrin lebar dan besar punya...lg sporting ! lain la kalau ada yg belanja tiket...hee.

    ReplyDelete
  3. ooh tengok bola ke semalam Anies, Jepun menang 4-0 kan, mesti harga burger jadi singget!

    ReplyDelete
  4. memang bingit tengok bola kat stadium hihihi...cik rose ada pengalaman...

    ReplyDelete
  5. malam td tgk kat rumah je..itu pon xabis..tertido depan tv huhuh

    ReplyDelete
  6. last jejak ke stadium kecik2 dulu...huhu

    ReplyDelete
  7. dah agak dah... anis mesti pegi kan???

    ReplyDelete
  8. kita pernah g stadium paroi je..tp mmg betul la anies..nasihat anies tu mmg berguna..huhu

    ReplyDelete
  9. woit... pe sal x calling2... klau x dah tentu aku blnja burger kat ko...

    ReplyDelete
  10. Seingat kakcik, hanya sekali kakcik pernah menonton perlawanan bola sepak di stadium. Itu pun zaman anak dara dulu! ;-)

    ReplyDelete
  11. tak pernah masuk stadium tau..
    memang berguna semua tips tu huk3...

    ReplyDelete
  12. ..sebenarnya byk perkara yg tidak boleh tgok bola..

    ReplyDelete
  13. uncle lalu kat situ semalam... tak banyak kereta park... tak ramai, eh?

    ReplyDelete
  14. tgok live kat tv je smlm..nasib london ada buat live..kih kih kih

    ReplyDelete
  15. pernah tgk bola sekali je masa zaman cintan dulu..tapi takde la pakai wangi2 bagai...tak kuasa mak nok...

    ReplyDelete
  16. anies..dari muda acik memang tak pernah ke stadium tengok bola..

    ReplyDelete
  17. dah lama meninggalkan xtvt tengok bola memang lama ngat sebelum kawen.. dulu tak ramaipun pompuan.. akak gi ngan adik pompuan.. duk kat stage mahal sebab stage murah takut ngan ramai orang... tapi masa beli tiket memang takut sebab kitajer pompuan...

    ReplyDelete
  18. tip yg bagus utk saya ni..x penah lg tgk bola kat stadium..hehe

    ReplyDelete
  19. suka ayat last tu...

    x pnah lg tgk bola live..teringin gop..

    ReplyDelete
  20. hebat2 tips anies tuh haha ... tp sahih akk t.pgi tmpat yg b asap rokok...aduh, lemas!

    ReplyDelete
  21. tak minat nak p tempat2 sesak cmtu.. lg suke dok dpn tv je..hehe








    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  22. kalah menang adat pertandingan...

    #moga lepas ni harimau malaya lebih bertenaga hendaknya..cool^^

    ReplyDelete
  23. lama nya tak kestadium...sejak dah beranak ni rasa takut nak pi..dulu tak de anak berani la..kiri kanan dengan maki hamun,baling botol pun tak kesah.sekrang keselamatan anak lebih penting.pernah jugak suami kata nanti ada game kat alor star kita pi tapi bila tengok muka maisara tak jadi la nak pi.heheh

    ReplyDelete
  24. tengok gambar ni terasa nak ke stadium. last pergi stadium masa sekolah rendah. ayah bawa tgk piala malaysia. selangor vs pahang~ lame sgt dah~

    ReplyDelete
  25. waa..tgk kat stadium beh lagik
    kn dr tgk kat tv..nak2 lagik klu menang kan..hehehe..tapi ayat yang last tuh urmm..mmg elok sgtlah hahaha

    ReplyDelete
  26. hahaha kelako la anies bercerita...ABK tak pernah lagi p stadium tengok M'sia lawan setakat masuk stadium ABK lawan hoki ada le hehehe.....tak nak pergi la sebb rabun nanti tak nmpak pemain...

    ReplyDelete
  27. haha anies.. gigih tu gi stadium tengok bola.. akak jangan kat stadium, kat tivi pun akak tak moh tengok...tak suka kalau hb tengok bola kat umah, sebab bisinggg, bukan hb bising, tapi tivi tu..

    ReplyDelete
  28. okeh..berdasarkan syarat nk masuk stadium sy prefer tgk dpn tv smbil berguling hehe

    ReplyDelete
  29. err...kalau sy kata sy xnah g stadium tgk bola,marah x?hhe...sorrrylah sebab xberkesampatan lagi! :(

    tapi back on the match,walaupun kalah,tapi hatiku tetap untuk harimau malaya! :D

    ReplyDelete
  30. pernah tgk ms kecil2 dl ikut ayah..;p..tp ira xnangis ea..heee

    dah besar ni xpnh..ehem2 ajak pon mls nak g..xsuka bsesak..huu..pastu boring tgk dia layan bola..heee..baik dok umah dia pg ngan kwn2 dia..:)

    ReplyDelete
  31. kalau kelate main, memang jarang miss gi stadium pasal semangatnya lain macam bila tgk kat stadium ni...huhu

    ReplyDelete
  32. jeles.. xpenah pegi stadium pun..hikhik.. suke tgk dpn tv ja..

    ReplyDelete
  33. Tak mampu lagi nak ke stadium ni, kalau ada masa baru lah nak try masuk..sgt kecewa dgn kekalahan Harimau Muda..huh

    ReplyDelete
  34. best pi stadium...walaupun panas..

    ReplyDelete
  35. sibla madam kurang suka tgk bola..
    sbb rasa cm darah tinggi naik jek everytime tgk bola.

    ReplyDelete
  36. salam anies..nampaknya mama tak sesuai utk kestadium tu..hikk2x..nanti sebulan mama masuk ward pulak, sesak nafas..

    ReplyDelete
  37. dah lama jugak tak pegi stadium tengok live bola ni, dulu asal NS main, akulah penyokong berani tegar babe hihihih

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆