Colours and working attire

11:41 am

Tahukah anda bahawa warna pakaian yang dipakai ke tempat kerja boleh mempengaruhi mood anda?
berikut warna-warna yang dicadangkan oleh pakar terapi warna untuk mereka yang bekerja tanpa mengenakan pakaian seragam:

Isnin: putih
Selasa: pink
Rabu: biru
Khamis: kuning
Jumaat: hijau
Sabtu: merah
Ahad: hitam

hari ni, anda pakai baju kaler apa?

anies selalu gi opis pakai macam ni...
sanggul bak Everest.
mekap bak opera.
dan yang paling penting mesti cun banget bak miss world.
(okey, tipu!)

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

48 Your Words of Lo♥e

  1. Kakcik pakai tak ikut warna, tapi ikut rasa nak pakai je... Janji selesa. :)

    ReplyDelete
  2. salah tema la arini....pakai pink hitam...aiyOoO...patOt la mOod mngantOk ja...hehehehe

    ReplyDelete
  3. hari ni hari Biru, bukan haru biru.. ...kebetulan mmg ada mood lah.

    ReplyDelete
  4. warna mempengaruhi aura seseorang..

    ReplyDelete
  5. hahaha tersalah tema baju lak terpakai color pink ;0

    pssstt...mak aaaiiikkk tingginya sanggul ;)

    ReplyDelete
  6. sy duk rumah..kengkadang x perasan pakai baju kaler apa haha..


    yg kawen tu sape? anies?

    ReplyDelete
  7. Salam,
    LF ni YB (yang bersara) .. jadi kebanyakan masa d rumah ... pakai singlet je (yang bertangan). Ok tak?

    ReplyDelete
  8. warna warna ni kan ceria kan?
    paling seronok kalau ada yang pakai baju warna seakan sama dgn kita kan?

    ReplyDelete
  9. ooo ari ni pakai kaler coklat... biasenye ari senin cari baju yg x yah iron.. dasar pemalas.. haha

    ReplyDelete
  10. tak suka pakai baju hitam...:p

    ReplyDelete
  11. Saya pakai hitam laa pulak hari nii....

    ReplyDelete
  12. hihi hari ni ummi pakai pink, tak kenalah ni ye, tapi seluar jeans biru, oklah jugak kan Anies..mood separuh-separuh, patutlah separa rajin je ummi hari ni, hik!

    ReplyDelete
  13. hijaul ngan purple.. ok tak... nak try ikut kot menjadi...

    ReplyDelete
  14. xpenah ikut warne pun.. tgk yg xperlu di iron,, pakai.. haha.
    #siswi memang mls iron baju..hihi..

    ReplyDelete
  15. hari ni pakai baju peach...
    rasanya betul warna bole ceriakan mood kita..

    ReplyDelete
  16. cantik sanggul pengantin tu ye anies..boleh panjat gunung..hehe gurau aje..suka semua warna la anies..

    ReplyDelete
  17. ahaks main rdah je color apa haha...anies, wah cun banget nmpak!

    ReplyDelete
  18. kaler hitam la hari ni huhu

    ReplyDelete
  19. eh..betulla..arini saya pakai baju kaler biru..huhuhu

    ReplyDelete
  20. lecturer saya ade bgtau jugak pasal kaler ni,macam entry kak anies :)

    ReplyDelete
  21. hari ni pakai kaler kuning... so, sok gua pakai batik... hehehee

    ReplyDelete
  22. hari apa boleh pakai kaler pepel?

    ReplyDelete
  23. opss..akak tak kerja..dok kat umah jer..boleh lah pakai ikut mood ya..

    ReplyDelete
  24. papa mifz kerjo pakai uniform...tiap2 hari samo jer warno...haha

    ReplyDelete
  25. suka kaler hitam untuk g meeting.
    kaler merah kalau g dating.
    kaler biru kalau sedih.
    kaler putih kalau poker face.
    hoho XD

    ReplyDelete
  26. huuu..slh warna da..ngee..

    ira pon ada simpan pasal warna ni tp kdg2 sll lupa..huu..main taram je..;p

    ReplyDelete
  27. Hari ni pakai baju warna kuning..esok kena pakai baju batik haha :D

    ReplyDelete
  28. anies..mula2 dulu acik cuba ikut..tapi lama2 tak terikut...tak cukup baju ikut warna..he he

    ReplyDelete
  29. hehe.. kalo ari2 nak saggul mcm tu.. nnti nk jalan dh x balance..sbb berat sanggul...

    hari ni lya pakai kaler pepel.. huhu..xde dlm list pon.. tp kelmarin kaler pink..

    ReplyDelete
  30. akka suka warna putih. but now try to change the color. Nak rasa meriah sikit..

    ReplyDelete
  31. hari ini rabu..akk pakai baju biru. patutlah kerja rumah beres semuanya..heheh

    ReplyDelete
  32. hari saya pakai grey...tapi takde lah dalam list tu

    ReplyDelete
  33. Ini hari rabu..so...biru....heheh! kebetulan pula....

    ReplyDelete
  34. hahaha ni perempuan punya hal.. lelaki main bantai aje hahaha

    ReplyDelete
  35. akak main bedal ajer. kebetulan hari yg sama, minggu yg berlainan tp kena plaks baju yg sama, konfirm bebudak prasan...ahahaahah..wah2! anies... kemain nak pakei gitu yea? errr... bila yg sebenarnyer yg pakei spt dlm gambo?? hahahhahaha....

    ReplyDelete
  36. Salam Anies,

    Kak Ros ni duduk kat rumah ja....macam mana pulak Anies...?

    ReplyDelete
  37. kalo ade yg gi opis cam dalam gambar tu...xtau la nak cakap...heheheheh....

    ReplyDelete
  38. pass, hari ni khamis, saya pakai kuning keorengan \.. ala2 warna kuning telor.. patut ler mcam semangat je hari ni.. :)

    ReplyDelete
  39. saya lak kalau pi opis bersemangat kalau pakai baju purple..

    ReplyDelete
  40. Kalau gi opis, ada uniform baju kaler putih n biru jer dah disediakan... Kecuali hari jumaat jer bebas.. Itu pun ikut suke jer nk pakai apa pun...

    ReplyDelete
  41. ehem..thanks share info tentang warna ni.. :)

    ReplyDelete
  42. isnin-jumaat cik ana kene pakai uniform putih+hijau..hehe



    *ade sambungan kisah cinta zaim & anis :)





    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  43. kalo gi opis mcm ni mmg kene perambat la..hehe

    ReplyDelete
  44. alamak..slalu pakai random je..haha..
    but nice tips..

    ReplyDelete
  45. purple. eB pakai bj ukit suker hati ;p

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆