20 Rabiul Awal 1433H

9:13 am

Ramai orang yang tak (pernah) celebrate birthday nyer mengikut kalender Hijrah kan?
dan ramai juga yang tak tahu bilakah dirinya dilahirkan mengikut tarikh / tahun Hijrah.
ini kerana ramai yang hanya mengingati hari kelahiran mengikut kalendar Masihi sedangkan kita sebenarnya masih mempunyai satu lagi tarikh untuk meraikannya.

untuk anda yang masih tak tahu bilakah tarikh lahirnya mengikut kalendar Hijrah, boleh gatal2 jari klik WEBSITE ni.
di site ni, anda akan tahu tarikh kelahiran anda mengikut kalendar Hijrah termasuklah tarikh kelahiran mengikut kalender Mayan, Hebrew dan lain2 info menarik tentang tarikh kelahiran anda.

















so, untuk incek comei:
SELAMAT HARI LAHIR SAYANG! 
(yang jatuh mulai Maghrib semalam mengikut kalendar Hijrah 1433H)

Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan... incek comei...
Allah selamatkan kamu!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

29 Your Words of Lo♥e

  1. selamat hari lahir =)
    moga sentiasa diberati Allah

    ReplyDelete
  2. Semoga dimurahkan rezeki dan bahagia selalu dan yg paling penting diberkati allah didunia dan akhirat...

    ReplyDelete
  3. klau nyanyikan skali lagu besday song boley?hehe

    ReplyDelete
  4. tq for sharing,,, nk g ngintai gak ikut thn hijrah

    ReplyDelete
  5. nk try la msk website tue.. :)
    hepai besday to incek comei tue :)

    ReplyDelete
  6. happy birthday buat incek comei kesayangan Anies..

    Tq for the website Anies, nanti bolehlah ummi menggatalkan jari, hihi..

    ReplyDelete
  7. happy birthday untuk en.comei anies..moga sentiasa bahagia dengan anies..

    ReplyDelete
  8. Salam,
    Happy birthday to ... Tumpang gembira. Bagus cadangan yang dibuat dalam entri ini

    ReplyDelete
  9. selamat panjang umo buat en.comei..semoga kebahagian akan berkekalan buat kalian berdua..

    ReplyDelete
  10. selamat hari lahir buat encik comei. hehe
    semoga panjang umur dan murah rezeki~

    saya lahir 19 safar. hehe

    ReplyDelete
  11. Wah!! happy birthday buat cik hubby ya...Semoga bahagia selalu...

    ReplyDelete
  12. oh nak pi kliklah website tu..


    dan happy besday utk incik comei anies :)

    ReplyDelete
  13. hepi busday buat cik hubby yup..
    moga dimurahkan rezeki selalu...

    ReplyDelete
  14. selamat hari lahir
    moga sentiasa diberati Allah

    =))

    ReplyDelete
  15. ya Allah saya pun tak tau tarikh lahir saya dalam bulan islam, terima kasih dengan infonya dan sekarang saya dah tau yang birthday saya dalam bulan islam adalah The Hijra (Islamic Calendar) date of your birth is Friday, 1 Sha'ban 1398 (1398-8-1).

    ReplyDelete
  16. oh, thnx utk website tu anies..
    happy birthday utk incek
    semoga sentiasa dimurahkan rezeki olehNya :)

    ReplyDelete
  17. epi befday incek comei dr siswi comel..haha.. :P

    ReplyDelete
  18. happy birthday incek comei..hee

    :)

    ReplyDelete
  19. happy birthday incek comei..hee

    :)

    ReplyDelete
  20. terima kasih atas info,.

    sis,ensem abang tu..hehehe selamat hari lahir bro..

    ReplyDelete
  21. epy besday buat encik comei hehehe..

    ReplyDelete
  22. SELAMAT ULANG TAHUN BUAT ENCIK COMEI...

    ReplyDelete
  23. hehe incik comel sedap jugak nama tue..

    ReplyDelete
  24. a'ah betul kita jarang celebrate birthday dlm tarikh hijrah..nak check jugak lah bila birthday i..hehe

    ReplyDelete
  25. hepi belated bezday incek comei..muga bahagia hingga kepelamin..amin..

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆