Tiger of Islam: Umar Mukhtar #1

8:33 am

Pendakwaraya: apakah anda melawan pemerintah Itali?

Umar: ya!

pendakwaraya: anda menghasut orang lain untuk mengangkat senjata?

Umar: ya!

pendakwaraya: tahukah anda apa hukuman akibat apa yang anda lakukan?

Umar: ya!

pendakwaraya: adakah anda yakin dengan apa yang anda lakukan?

Umar: ya!

pendakwaraya: sejak bila anda menentang kerajaan Itali?

Umar: sejak 10 tahun yang lalu.

pendakwaraya: anda menyesal?

Umar: tidak!

pendakwaraya: tahukah bahawa anda akan dihukum mati?

Umar: ya, saya tahu dan saya rela.

bersambung...

google

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

34 Your Words of Lo♥e

  1. menunggu sambungan...menarik!

    ReplyDelete
  2. Dia benar2 harimau yang mengenali mana lawan mana kawan.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. ayat yg betul..
    tepat dengan gelarannya..

    ReplyDelete
  5. memang hebat orang ini.. akakni kena gertak sikit dah gelabah.. alahai...

    ReplyDelete
  6. jihad for Islam..takbir! :)

    ReplyDelete
  7. sesuai dengan gelarannya...

    ReplyDelete
  8. A Word to a wise man is enough..

    ReplyDelete
  9. ehem..mama tunggu sambungannya ya !!..bz ke anies?..he2x..

    ReplyDelete
  10. tak sabar tunggu sambungan..

    ReplyDelete
  11. Salam Anies,

    Apalah kesudahannya ya.....

    ReplyDelete
  12. kenapa bersambung? baru nak feel baca ni...huhu...

    ReplyDelete
  13. main sambung2 plak ye... kih kih kih

    ReplyDelete
  14. alamak bersambung pulak...dah excited dah nak tahu kesudahannya

    ReplyDelete
  15. tgh excited la ni..tiba2 lak bersmbung..adusssh..

    ReplyDelete
  16. acik menunggu sambungannya..
    seorang yang berani..

    ReplyDelete
  17. Memang berani...to be continued lol :P

    ReplyDelete
  18. ala...bersambung, tak sabar pulak rasanya nak tunggu sambungan entry ni

    ReplyDelete
  19. tapi ramai yang tak rela dihukum mati...

    ReplyDelete
  20. apa ni.. gua tak paham..apa ni..

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆