Meraikan cinta

3:08 pm

Bilakah kali terakhir anda meraikan cinta anda?
tiap-tiap hari?
semalam?
minggu lepas?
bulan lepas?
5 tahun yang lalu?
atau, hanya sebulan dua lepas kawen?

kalau tiap-tiap hari tu, baguslah! sangat digalakkan.
kalau semalam, anies wish you: semoga senyuman itew meleret selalu.
kalau minggu lepas, yeke? bukan ke tengah sibuk melantak kat open house? ;-)
kalau bulan lepas, ooo berbuka kat hotel 7 bintang lettew...
kalau 5 tahun yang lalu, nampak gayanya lepas baca entry ni, anda kenalah sediakan ayat-ayat power untuk sesi-sesi mengayat okey!
kalau hanya dua bulan lepas kawen, mmm tak dapek nak nolong da..


cinta umpama sebatang pokok bunga dalam pasu.
tidak cukup dengan hanya disiram dengan air.
perlu juga dibaja dan diracun untuk mengelak serangan serangga.
perlu juga dibelek-belek setiap hari.
takut-takut ada tangan yang gatal dok mengutil kelopak bunga yang tidak bersalah itew.
jika rajin, pasu bunga juga perlu diubah untuk mencantikkan permandangan.
walaupun bunga akan layu, tapi akan tumbuh bunga yang baru.
itu pun kalau kita rajin menyiram, membaja, meracun dan juga membelek-belek sambil membuang masa.

so, jika berkesempatan raikanlah cinta kalian.
mengapa perlu ada rasa segan sedangkan rasa cinta itu hanya anda berdua sahaja yang merasainya.
anda perlu ada rasa bertuah kerana memiliki cintanya kerana di situ juga wujudnya nikmat yang tidak bertepi kurniaan daripada-Nya.

(sekadar berkongsi lagu-lagu kegemaran kami berdua)

You are the love of my life (Roberta Flack & George Benson)

Inspirasi abadi (Ayu OIAM)

Can't take that away from me (Mariah Carey)

From this moment on (Shania Twain)

When you say nothing at all (Ronan Keating)

Green Rose OST (Just)

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

17 Your Words of Lo♥e

  1. anies..byknya lagu utk meraikan cinta !!...kadangkala cinta tak perlu diraikan & diucapkan selalu..nanti boring pulak !!..ha2x..

    ReplyDelete
  2. wah jiwang juga ek anies ni huhu
    neway betul tu kalau bole raikan la
    cinta tiap2 hari kan baru lah mkin syg
    huhu wah nmpknye layan lagu inggeris ek hee

    ReplyDelete
  3. btul tu..ari2 meraikan cinta..smoga bhgia kita semua..

    ReplyDelete
  4. wah wah. meraikan cinta gitu. belum tiba masanya lagi.aiseh. haha

    ReplyDelete
  5. sesaat yg lalu...cewahhhhhhhhhh..hik...;d

    ReplyDelete
  6. Waa..kak. Romantiknya. Lagu Shania Twain tu saya mmg suke sgt. Masa nak kawen dlu, ntah kenapa dgr lagu tu meremang bulu roma. Rasa feeling gile..

    Anyway, semoga terus meraikan cinta kalian setiap hari!

    ReplyDelete
  7. ku masih belum punya cinta :blush:

    ReplyDelete
  8. beli lah pokok bunga plastik...

    ReplyDelete
  9. belum jumpa cinta lg..hihi..
    omy, rndu lagu when you say nothing at all.. :)

    ReplyDelete
  10. Cinta sedalam lautan atau setinggi gunung pun, kalu nak makan pun susah, apalah gunanya. Zaman sekarang, poket kena penuh, nanti cinta datang setiap saat!

    ReplyDelete
  11. wah,lagu2 tu romantis betul..setiap saat bercinta takde? hehe

    ReplyDelete
  12. malu la nak jawab..rahsia suami isteri kan heheheeeee

    ReplyDelete
  13. @ wahida: amboi3 ;-)
    @ mama: sekadar berhibur.mm xde la nk ckp tiap2 saat.sekadar mengisi keceriaan hati je
    @ nazirah: mn ada jiwang.cuma romantik sekali sekala je
    @ arul: yeah betul tu!
    @ sakdi: masa nyer akn tiba jua
    @ runaway: (tepuk, tepuk)
    @ cinnamon: tahniah!
    @ sufia: skrg masih feeling lg?
    @ syazwan: akn ketemui nyer 1 hari nnt
    @ gedek: kejam nyer pakcik!
    @ echa: pasang la slalu nnt
    @ adwa: sekali sekala je
    @ azie: tu keperluan tambahan ahaks!
    @ ieja: hebak mung!
    @ ummi: ada tp kena la cipta sendiri ;-)
    @ sahrom: segan la dia ye? ;-)
    @

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆