Candle light dinner

3:01 pm

5 things about candle light dinner 

dedicated to:

  • yang baru belajar camne nak dating bertaraf high class
  • yang baru ada taman dalam hati
  • yang dah lama kawen tapi tak penah merasa makan di bawah sinaran pelita minyak tanah lilin
  • yang tak tau kat mana nak belanja aweks lepas dapat 1st salary (nak show off: "aku mampu lor!")

pertama

candle light dinner itew harus dibuat di tempat2 makan yang namanya ada unsur-unsur mistik romantik.
otherwise kalau nama restorannya 'Mentedarah' tapi isi kandungannya romantik, kira okey lettew.
macam ni la baru bunga kat dalam hati tu senang nak kembang mewangi, kan?
ini tak?
asik2 kedai mamak!
asik2 food court!
pas tu tengok bola!
teeett... huuukk... huuukkk termengumpat diri sendiri!


lepas makan terus pregnant!
arghh!


kedua

order makanan yang ada ciri2 yang romantik gitew.
jangan la da pergi tempat yang standard tetiba gi order char kueh teaw penang.
ada ke patut?
senang cerita, jangan jadi macam opah anies okey!
minum kat cafe hotel tapi pesan air sirap limau panas!
adezzzz opahku!

cendol classic
best giler!
puas hati!

diet coke
tapi kalau makan malam2 tak termasuk dalam kategori diet.

nasi lemak ayam pandan ala Bali
ntah betul ke tidak nama menu ni

lantaq!

kiasu fried mee.
mee goreng ala masak paling mabeles!
siyes! sedap giler!
pinggan pun
anies rasa nak telan!

dah minum baru teringat nak baca bismillah!
okey, sepuk sket!


ketiga

jangan lupa amik gambau banyak2!
kasi riak sikit kat korang nyer readers tu!
lagi bagus, kasi diorang muntah hijau or berbulu tengok muka korang yang berlagak romantik ala2 pelakon Hollywood.
boleh gitew?
tak kesah la DSLR ke, kamera cap ayam dara ke janji bateri kamera tak kong!

posing la ala2 hantu kak limah

nak pegi ke sini tak de signboard.
 so trademark restoran ni boleh dilihat pada pagarnya


main entrance

decoration yang sangat2 lomantik.
bukan blackout ya!

kami tak nak makan kat sini sebab banyak nyamuk woo

romantik ke tak?
cepat ngaku!
and tolong beri kerjasama!

menunggu pesanan free yang tak berkunjung tiba


keempat

pastikan baju yang korang pakai tu ada ciri2 yang romantik gitew.
kalau yang pakai shawl tu, ikat betul2.
jangan nampak macam ikat selendang nak gi membanting padi udah ler!
tapi kalau nak pakai baju cam kat bawah ni, lagi okey!
lain daripada yang lain ;-)

majlis kawen lilis syafuza & lilis  syafiza



kelima

jangan lupa ucapkan terima kasih kepada yang belanja tu!
tak kisah la siapa yang belanja, lelaki ke perempuan ke... 
ucapkan walaupun ringkas macam ni:

errr boleh gitew??

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

16 Your Words of Lo♥e

  1. ooo,dating kat tempat gelap ye...cantik tempatnya..

    ReplyDelete
  2. uu.. nice place n nice food.. kalo i candle light dinner ngan hubby kt uma jer.. dikenali gak sbgai neon light dinner...:)

    ReplyDelete
  3. wah romantik gitu !!...mama suke..suke !! gembira tgk anies bahgia..semuga berbahgia selama2nya...amin..

    ReplyDelete
  4. kat mana ni..romantiknya..nnt btul2 prgnen plak.. hehehehe

    ReplyDelete
  5. Hehe..romantiknya korg!

    Bukan tak nak makan ala-ala candle light dinner tapi kalau tak nampak rupa makanan, rasa risau je.. *kot ade insect dlm mknn je..hehe

    Anyway, pose ala-ala Antu Kak Limah tu kiut lah!

    ReplyDelete
  6. ahhaa..pose hantu kak limah pun hade ke.sweet jeaaa ;)

    ReplyDelete
  7. hahhaa best2 comel n romantik gitew tetibe nak ajak bf g candle light dinner lak tak penah lagi ni huhu ;)

    ReplyDelete
  8. hehehhe..akk ank dah tiga, tp belum merasa lg candle light dinner ni...rasa2 tips leh pakai x??huhhuhu

    ReplyDelete
  9. nnti ulangatahun perkahwinan, nak bawak wife gi candle lite dinner ahh huhuhhhh

    ReplyDelete
  10. tringat masa muda2 dulu.. ni yg rasa nak bcouple blk, wlupun anak dah 2..

    p/s; couple dgn wife ler..hehe

    ReplyDelete
  11. erm... bgus la anies ni, up n3 sambil bg tips.. hehe

    p/s: anies buka blog akak ada kuar virus reminder lg ker??

    ReplyDelete
  12. menarik arr tmpt ni.. tp klau skrg nk dating gini x dpt lerr sbb x sanggup tinggal anak d umah.. ehheh ;p

    ReplyDelete
  13. kak lagi 1,jangan bawak sape2 ekekeke

    ReplyDelete
  14. Thanks for the tips. Terasa nak berkendelait lah pulak. Kat mana Bora Asmara?

    ReplyDelete
  15. SeronKnyA BACA tIPS yg anies bagi...lucu pun ada...tak menahan cerita ttg opah anies tu-rsanya taste opah anies dh macam taste saya,order teh ais kat western food..hehe

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆