Kasut

5:03 am


Ada sapa yang tak kenal Lady Gaga?
kalu tak kenal, pi carik kat pokcik google!
bagi yang kenal, sure dah sedia maklum pasal pompuan ni.
baju dia, kasut dia, rambut dia...
blom dikira dengan make up dia! kdg2 macam tak msk akal pun ada.
tapi tu identiti dia dan dia pun tak cilok dari mana2 kan?

personally, anies suka tengok kasut apa yg Lady Gaga pakai.
tebal, tinggi, bentuk cam tu, shape cam ni.
mmm sape ek yang buat kasut dia tu?
adakah Christian Louboutin? Manolo Blahnik? Raphael Young? atau...
mungkin nama2 yang ada kat bawah ni? (click the designers’ name for more info)


 ni la kasut yg pemain bola pakai time dia injured


nk tau pe fungsi kasut ni? acu tgk pic bwh..


teramat sesuwai utk yg x suke crowded dlm train o bus!


terpijak taik kucing? sape suh pakai??


 kata CARREDUCKER, sesuwai dgn harga getah yg mahal, cun gak kalu bw gi motong!


 cover buku. kasut tu hasil ciptaan NATACHA MARRO


ABOUT THE BOOK:
  • Title: SHOE DESIGN
  • Publisher: Daab
  • ISBN:978-3-86654-050-7
  • Specification: Hard cover, 4 colours
  • 382 pages


sure terpikat! (KARIM RASHID)


 pakai kasut ni pastu kite menari cucuk bintang! (ERNESTO ESPOSITO)


 kalu anda byk gabus kt umah, pe kata sedekah kt DAITA KIMURA ni. sok lusa kalu kasut dia laku, dia sedekah kasut tu kt anda plak!


 ni la kasut kawen anies.. cun x? *muntah ijau* (JOSEPH AZAGURY)


 kalu x terbakar kaki, pasti terbakar kain!


kalu dok kt area yg slalu hilang kasut, anda bleh try beli kasut ni! gerenti x hilang sbb da diskrukan ke dinding


utk 2 alam? ops!

 
 ni kasut alternatif utk ke skolah bla time hujan (JULIA HEDERUS)


 "ko pilih la. nk pakai sluar ke kasut?" kata RUI LEONARDES


 pencuri kasut akn p-k 60 kali sblm rembat kasut ni. y? samada dia kena patuk dek ular or kena patuk dek belantan polis! (GIANNI BARBATO)


 sesekali jd cam Lady gagap Gaga pe salah nyer.. (MARLOES TEN BHOMER)


 wonder why celebrities and VVIP love CHRISTIAN LOUBOUTIN's touch? it's just becoz the red shoe print's trademark! tu je..


 mak ngah sgt suke sepatu merah GIANNA MELIANI ni! Sungguh menggodas! mengancam! menggiurkan! Phweeeiiitt!


 dulu incek comei nk kasi hantaran kasut MANOLO BLAHNIK ni tp anies menolak dgn sopannya.. 


 tgk kasut CHARLOTTE OLYMPIA ni tringat kat cite Nodame Cantabile


 origami ke ni? (ATALANTA WELLER)


 kasut CHIE MIHARA ni cun tp stokin??


 kalu tringin beno nk main ais skating, bleh try kasut TERRY DE HAVILLAND


 berat anda 10kg? sesuwai benar dgn kasut JAN JANSEN ni..


ni kalu sedondon sedondeng ngan kebaya nyonya sendat sure tonggek lentik ni! (RAPHAEL YOUNG)


 .::. slalu bli kasut tp tak pakai2. sape tu?

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

22 Your Words of Lo♥e

  1. memacam kasut pelik2 haadoiiii...
    Me memang antu kasut..hehe..
    Hubby pun dah paham minat yg 1 ini..haha
    bleh ler try klik2 tgk yea..hehe

    http://violetgloves.blogspot.com/2010/09/shoeaholic.html

    ReplyDelete
  2. Memang pelik..kalu nampak ada org pakai kat penang ni aku mesti hentam gelak guling2...tak pun tabur paku payung....tapi tengok semua kasut2 design ni tuk pompuan je kan...kesian laki...hehehe

    ReplyDelete
  3. giler antik...hehehehe....
    biar sakit asal bergaya..hehehehe

    ReplyDelete
  4. uiks!!!macam2 jenis kasut..tp yang penting akak tak pakai kasut yang tumit tinggi2 tu...kang tak pasal2 jatuh..huhuhu...malu!!

    ReplyDelete
  5. haha..
    tergelak plak time tgk jenis2 kasut 2..
    tp yg paling best kasut ada corak piano 2..hehe..
    =)

    ReplyDelete
  6. pelik nye lah kasut2 ni..hahaha..klakar la..dah x serupa kasut da, menyeksa kaki je kalau pkai kan..ekeke..

    ReplyDelete
  7. yaa. design creative laa but then kalau pakai mcm tu sure org pandang semacam jek. asal lak minah ni kan? maybe gi planet lain boleh la kot pakai kasut mcm tuu. hahahah.

    ReplyDelete
  8. baik pakai selipar jepun je...murah hahah

    ReplyDelete
  9. mak oii ganas gilos kasut ..mau patah kaki pakai kasut cenggitu haha..abes lah urat urat bengkok ..

    ReplyDelete
  10. gila smart n exotic . ade bran ke nak pakai ? hihihi x)

    ReplyDelete
  11. tapi shantek ler.. veri d kretip 1..

    ReplyDelete
  12. huhuhuh..kalau saya la pakai kasut cenggitu, konfemm terseliuh huhuhhh

    ReplyDelete
  13. adehh..
    juling mato..hehe
    mcm2 design.

    ReplyDelete
  14. Takpe la...

    pakcik selesa dengan selipar jamban....

    ReplyDelete
  15. yg ular tu stylo...hhuhuhu...boleh la alief beli utk nenek alief.haha..

    ReplyDelete
  16. TK lbh slesa pkai selipar jepun je wlau msuk pejabat..
    hehe..

    ReplyDelete
  17. gila punya fesyen..sapa la yg gamak nk pakai?

    ReplyDelete
  18. unique! tapi nak pakai tu tak sanggup kot..hihihih..

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum Anies,

    Citarasa orang ni macam2 kan Anies...

    ReplyDelete
  20. Agak-agak ada ke yang anies paparkan tu si Ratu Kasut Imelda Marcos bakal beli untuk tambah koleksi kasutnya?

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆