Punyalah excited nak cuti...

8:33 am

"Wokey, semua barang2 dah msk bonet... Abang long?"
"Jap ayah, ni terlupa nak masukkan goggle dalam beg..."
"Kak ngah! Dah siap?"
"Ayah, ayah dah bawa charger kan?"
"A'ah! Guna charger ayah je... Ibu mana?"

Sayup-sayup suara dari dapur...

"Kjap bang... Ni tengah buat susu untuk baby Shamel ni..."
"Abang long, pergi tolong ibu!"

"Eh, tak payah... Brg2 ibu semua ibu dah masukkan dalam bonet.."
"Dapur gas? Pintu belakang? Suiz? Paip?"
"Semua dah tutup, bang..."
"Bagus... Mari kita bertolak!"
"Yeaaahhh...Lets go babeh!"
"Pulau Langkawi... Here we comeee!"
"Ish, abang long ni... Tak macho sungguh menjerit macam tu!"
"Ko diamlah! Ko mana gi sekolah!"

Dalam perjalanan...

"Ibu... apsal kak ngah rasa semacam je?"
"A'ah lah...abang long pun rasa cam tu..."
"Kenapa abang long? kak ngah?"

Sreeeeettttt... (bunyi MPV dibrek dan diikuti suara menjerit)







"BABY SHAMEL TERTINGALLLLLLLL!!!!!!!"

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

13 Your Words of Lo♥e

  1. Haha..yang ni kelakar. Ade ke patut dik double ceq yg lain. Ada lagi penting yang tertinggal. Kah3..nice..

    Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

    ReplyDelete
  2. hahahaha..boleh lak tertinggal baby..funny...bukan main dah check semua bnda..tup3x,,baby trtinggal..hak2x..hye awk..nice entry..nnti jgn lupa tgok entry aku pulak k..kalau boleh,,follow taw..haha..--> http://aliefcmoi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Erk.. Nasib baik x jauh, kalau dah sampai langkawi baru teringat cemna..hu3

    ReplyDelete
  4. ahaha!
    punya riuh rendah (memang selalu jadi, sume sibuk nak kemas2)

    yang takleh blah, baby tertinggal.
    kalau barang tertinggal, ok lagi kot.

    ReplyDelete
  5. hahaha....nice n3...kalau betul2 terjadi camner ek?

    ReplyDelete
  6. Ada tag tuk anies..
    http://ladyane79.blogspot.com/2011/02/25-random-facts-about-me-myself-and-i.html

    ReplyDelete
  7. haha..cmne ley tggl ni..hehe
    got tagg 4 u..
    http://akuhanyasatu.blogspot.com/2011/02/taggie-25-points-about-me-p.html

    ReplyDelete
  8. owhhh.. kesiannya kat baby tu.

    ReplyDelete
  9. boleh pulak tertinggal anak..tp tak dinafikan ada yang pernah jadi mcm tu..hehe

    ReplyDelete
  10. @ totie: manusia...bese la tu...ank pon leh lupa.. hehe

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆