Kenduri arwah, tahlil dan doa selamat 2019

10:58 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Tahun ni, tahun ke-9 kami adakan kenduri ni. cuma 2 tahun kebelakangan ni, anies tak join (tak balik kampung) sebab ada kat London (2017) and last year... sebab tak dapat cuti.

so tahun ni, sebab cuti panjang maka tak boleh nak mengelat. kena jugalah singsing lengan, buat itu ini sampailah bab2 mengemas.

penat wooo... so disebabkan kudrat masing2 dah tak kuat macam dulu, kitorang cadang next year nak tempah katering je. lepas tu makanan hantar ke masjid. senang kerja.

berbalik pada tajuk, majlis bermula lepas Maghrib. tetamu pula terdiri daripada jemaah masjid, jiran dan saudara mara.

Alhamdulillah... cuaca malam tu baik walaupun sebelah siangnya panas menyengat!

gambar 2 3 ketul je. snap mana yang sempat.

menu di hari kejadian: ikan parang masak lemak campur belimbing buluh, paru berlado, ayam goreng, pacelis manga, sayur campur, kari kambing, kuih seri muka dan tembikai. makan dengan nasi putih. Alhamdulillah... licin semuanya...

jemaah masjid yang hadir...

masa tengah buat kerja, sempat lagi raikan family members yang sambut birthday Januari dan Februari... sedap betul kek SR ni (sebenarnya dah lama tak makan kek SR)

okey tu je laa nak kongsi.. thanks 4 reading... happy weekends... daaaa

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

38 Your Words of Lo♥e

  1. SERONOKNYA KENDURI KENDARA BERSAMA KELUARGA BERKAT HIDUP MURH REZKI..PENAT SIKIT XAPA BSR GANJARANNYA

    ReplyDelete
  2. Wih ada ikan parang, makin lapar deh.. Oiya Paru Berlado itu apa ya mbak? Apa itu masakan khas Malaysia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam mana ya nak explain? nak kata masakan malaysia tak juga sebab resepi asal, kalau tak silap dr minang...

      Delete
  3. Bagusnya buat kenduri setiap tahun. Kagum sangat. Lagi satu, lama dah tak nampak lauk macam tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepatlah balik malaysia boleh jumpa lauk macam ni ;-)

      Delete
  4. Mak mertua kita pun buat tahlil time hari kedua CNY minggu lepas. Penat wo..

    ReplyDelete
  5. Syukur majlis berjalan dengan lancar...

    ReplyDelete
  6. sedapnya tengok hidangan tu. bila berkumpul mcm ni meriah satu rumah bila bergotong-royong...

    ReplyDelete
  7. Semoga arwah tenang di sana. Alhamdulillah semua urusan berjalan lancar 😊

    ReplyDelete
  8. Allahamdullilah dengan kenduri yang dibuat. Selamat hari jadi buat member awk ~

    ReplyDelete
  9. meriah ramai2 tapi kalo prepare semua sendiri memang patah tulang..
    sejak ayah xde kalo buat kenduri tahlil memang tempah je n buat kat sejid. sebab ramai orang..

    dessert je buat sendiri. ada jugala kuarkan tenaga =')

    ReplyDelete
  10. rajinnya susun tembikai jd cenggitu. hihi...
    semoga arwah ditempatkan di kalangan orang yang beriman. syukur mereka yang pergi sentiasa dalam doa kalian semua.

    ReplyDelete
  11. Alahai dah lama Mrs. A tak rasa suasana kenduri macam ni kat kampung Mrs. A sebabnya tulah bak kata Anies kudrat orang-orang yang berusaha tu takde. So sekarang ni kalau kenduri tu upah catering buat kat masjid je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa kita ni bkn makin lama makin muda nk buat keje2 berat

      Delete
  12. Kudrat dah makin kurang, memang kena tempah katering jelah anies.. Bukan mudah bila buat kenduri macam ini.. Banyak yang nak kena sattle kalau buat sendiri.. Alhamdulillah selesai dengan baik semuanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tp ada jenis yg degil nk jg buat mcm ni. kalau dia tolong x pe jg

      Delete
  13. Alhamdulillah.. semoga sentiasa diberkati kehidupan dunia akhirat buat semuanya.. aamiin.

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah. Majlis berjalan lancar.

    ReplyDelete
  15. Mak mertua kita pun buat tahlil time cuti CNY aritu wak..seronok jumpa ramai2 tapi penatnya..balik rumah terus flat atas katil..

    ReplyDelete
  16. Bila ada kenduri ni memang kena gigihlah mengemas dan memasak semua. Tapi, seronok bila tengok ramai saudara yang berkumpul dan tetamu yang bertandang. =)

    ReplyDelete
  17. mantap sangat kenduri bersama seluruh keluarga, semoga sehat dan bahagia selalu untuk semua keluarga besarnya

    ReplyDelete
  18. banyaknya lauk.. patut la tak menang tgn. aippp baby july kan lambat lg. haha

    ReplyDelete
  19. nampak menyelerakan lauk pauk kenduri tu

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆