Ada ke yang tak suka makan coklat?

11:51 am

✿...السلام عليكم✿

So far, anies belum lagi jumpa orang
yang tak suka makan coklat 
or alergi dengan coklat.
kalau yang tak suka makan benda manis
tu memang pernah jumpa la...

rata2 yang anies jumpa,
diorang suka coklat.
bukan sebab manis.
mungkin juga kerana kesedapan.
tak kiralah ianya dalam bentuk kek
atau pun chocolate candy / bar.

lately, anies tak tahu kenapa
tekak ni suka sangat makan coklat.
dulu pun memang suka.
kalau boleh, time buka peti ais tu
mesti tengok stok coklat dulu.
tak makan pun tak apa.
janji coklat tu dah duduk diam
kat dalam peti ais tu
hati dah cukup bahagia.

sejak dua tiga bulan ni,
tekak ni mesti nak layan dua
mende alah ni.
pertama, Kit Kat Chuncky.
kedua, kek coklat moist Harissa.

entah mana mana boleh terjebak dengan coklat ni pun, anies tak tahu. 
bukan kerana tepengaruh dengan iklan Zizan Razak tu ya... 
oh... tidak sama sekali. 
memula rasa... eh, best la! 
bila masuk mulut, 
rasa macam penuh je mulut ni dengan coklat. 
pastu biskutnya pula rangup
sampai rasa sayang la pulak nak telan... 
boleh gitu? ;-)

so far, paling murah coklat ni yang anies
beli kat farmasi VitaCare (RM2.50).
sebelum tu, beli kat stesen Petron @ Melaka (RM2.80).
kalau tak pasaraya macam JJ tu, RM3.30.
kalau tak silap laa...

memula terjebak dengan kek coklat moist ni masa singgah kat Petronas, Setapak. 
biasalah... bila dah singgah pam minyak tu, 
kaki mesti dipanjangkan untuk membeli belah. 
tetiba nampak kek ni. 
eh, murah la pulak! 
RM3 je kalau banding dengan kek coklat moist lain yang ada kat situ. 

bila sampai rumah... 
wow... not bad juga kek ni! 
coklatnya melimpah. 
kalau simpan di dalam peti ais, 
bila nak makan tunggu  2-3 minit coklatnya dah cair semula... 
wallaaa... cair di mulut..
tidak di sudu ekekeke...

kalau nak try kek ni, 
acu cari la kat mana2 stesen Petronas sekitar Setapak / Wangsa Maju.
tak pun call je nombor telefon kat atas tu.

berbalik kepada tajuk, ada ke 
yang tak makan coklat?
sebab apa ek?
boleh share?
sesiapa yang belum meletakkan LINK di senarai bloglist anies, sila klik kat SINI ek! terima kasih.

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

36 Your Words of Lo♥e

  1. murah nye rm3 kek tu..slalu jumpa mesti rm5..kita geng la..suka kek coklat

    ReplyDelete
  2. kalau acik ni kan..ada yang orang bau tranfer ke opis ni..akan ada yang bagi tau..acik tu hantu coklat..mak ai..tapi..jaga2 juga dengan kemanisan nya..faktor usia kan anies

    ReplyDelete
  3. apa saja makanan berasas coklat jd kesukaan.

    ReplyDelete
  4. coklat la peberet i!! hehehe

    ReplyDelete
  5. Aduyai, entry yang menggoda sangat2 ni, tiba-tiba rasa nak pergi beli dua2 tu...

    ReplyDelete
  6. x suka kalau x dpt makan coklat..

    pantang nampak..nak ajer :D

    ReplyDelete
  7. Kalau MJ coklat tula yg paling sedap..hehee
    Tp tu la ada gak yang tak reti makan kan :D

    ReplyDelete
  8. seminggu dua tiga kali akak buat kek coklat moist ni Anies..maisara d3ngan Mikhail kalau hadap kek ni sampai licin.buat satu loyang tu..kena bahagi tiga..jiran,mikhail dan maisara.mujur la akak dengan dengan suami kami tak berapa suka benda manis..

    ReplyDelete
  9. COKLAT SENTIASA DIHATI .. TP SEKARANG NI SUKA KEJU... SEMUA YG BERUNSURKAN KEJU MESTI NAK HADAP...

    ReplyDelete
  10. akak angkat tangan tinggi2... suka coklat amat.. kalau stress nak makan coklat... janji coklatler katanyer..

    ReplyDelete
  11. coklat i like it..
    http://adna2029.blogspot.com/2014/05/mini-giveaway-kcolly-by-syiera-firdaus.html

    ReplyDelete
  12. aniess..mohon letak kitkat depn mata saya...percayalah..blh habis sebanyak mungkin..kihkih...

    ReplyDelete
  13. Murahnyaa..kek coklat moist tuh.. nyum2.. tapi akak nie kureng sikit.. coklat2 nie tapi kalau ada tuh makan gak laa.. :)

    ReplyDelete
  14. mmg sodaplh ni.. hehehe terliur suda

    ReplyDelete
  15. Bagi NS coklat teman setia masa stress..masa kesepian dn masa membaca..rasa damai je bila coklat letak lidah dan mencair dlm mulut..dulu kini dan selamanya coklat tetap di hati.

    ReplyDelete
  16. saya mmg peminat tegar coklat . coklat langkawi masih ada lagi dlm simpanan . saya klu mkn coklat sedikit demi sedikit . mcm takut naik badan jer gitu ker jimat ker kedekut ... tak kisah lah mana - mana . heeee

    ReplyDelete
  17. saya salah satu orang yang ngga suka makan coklat, bikin bolong gigi dan harganya yang tak terjangkau...hahay

    ReplyDelete
  18. salam singgah dan follow....
    sy datang dari Giveway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com.

    ReplyDelete
  19. Salam ..Akak BW sambil FOLLOW SINI ,..
    Wah sedapnyerr coklat ..akak popn suka coklat jugak ..

    ReplyDelete
  20. So far memang tak tolak lagi....kecuali yang terlalu manis...
    Buat kata Acik Erna faktor usia...

    ReplyDelete
  21. suka jugak makan coklat.. sori anies lama xsinggah sini

    ReplyDelete
  22. salah satu nikmat hidup adalah dapat makan coklat.wow

    ReplyDelete
  23. perggghhh terliur pulak tengok chocolate cake tu! dari kecik lagi kite ni suka makan coklat. favourite pulak tu -.-

    ReplyDelete
  24. ahh.. homaigadd.. murah nya rm3 kek coklat tuhhh.. sodapp nya.. mmg pminat tegar kek coklat neh. #ChocolateLover :)

    ReplyDelete
  25. done follow..nice entry..
    visit n follow my blog too at http://cikhafizahnurani.blogspot.com/

    ReplyDelete
  26. KN memang suka coklat. Tapi kek coklat tak gemar! hehe

    ReplyDelete
  27. huhu..mmg pminat coklat la ni..smpi tgk coklat dlm peti ais pun bhgia..hihi

    ReplyDelete
  28. saya! saya! saya tak gemar makan coklat.. lebih suka vanila.. tp xde la alergi sgt..rasa sikit tu boleh la.. nk mkn byk tu mmg tidak. heee..

    ReplyDelete
  29. Salam singgah sambil follow kat sini dari segmen Mamaniza.com..
    http://farahwahyda.blogspot.com/2014/05/giveway-mega-1st-anniversary-mamanizacom.html?m=0

    ReplyDelete
  30. favourite saya kit kat tu!!! :)

    ReplyDelete
  31. lama dah tekak ni tak merasa... adei.. lelehnya anies

    ReplyDelete
  32. N pun suka juga kek coklat moist ni.. cokelet meleleh yang best tu

    ReplyDelete
  33. kek coklat tu menggegar jiwa ...

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆