Pour-it-yourself milk lava cake by Absolut Chocolat

11:20 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Masa anies share fasal kek coklat by Absolut Chocolat (AC) kira2 2 minggu lepas (boleh baca kat SINI),  rupanya pada sebelah petang hari yang sama, pihak AC telah mengeluarkan kek ni dalam bentuk slice!! warghhh... dugaan betullah! rasa nak pergi serbu Petronas or Shell time tu juga tapi sebab jauh, maka nak tak nak kenalah tunggu...

then semalam, alang2 dah masuk Putrajaya, anies terus terjah stesen Shell Presint 8.

Alhamdulillah.. kek masih ada. mula2 ingatkan dah habis sebab kotak display adalah kek coklat. rupanya kotak je lain tapi isi dalam adalah kek ni.

kotak milk lava ni sepatutnya hitam putih. mungkin pihak AC dah kehabisan stok kot. tak apa. janji isinya lain. sos milk lava harus diasingkan (disejukkan). barulah ada umphhh...

tadaaa... ini keknya... turut disertakan sebatang sudu...

sos milk lava dah siap tuang atas kek and ready to ngap sampai licin!!

apa rasanya anies

okey, untuk kek, ia rasa macam kek butter moist. manakala sos milk lava pula rasanya macam campuran susu + vanilla. memang perfect combination lebih2 lagi untuk mereka yang tak suka kek coklat.

tapi personally, anies lagi suka kek coklat AC sebab i am hantu coklat!! hahaha...

okey tu je nak bebel hari ni... kalau nak rasa kek ni, sila terjah stesen Petronas or Shell terpilih ya. or follow je IG AC kat SINI. ada runner boleh hantarkan kek terus ke rumah anda.

thanks 4 reading...daaa...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

41 Your Words of Lo♥e

  1. huk alos..pantang msk blog anies..asyik tayang kek jer kerja dia.. hurmm..xper..nnt kita tanya resepi kita plk kat dia..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab nak tggu cik nor kasi kek entah blaa laa dpt nya ;-)

      Delete
  2. Sodapnya.. Kat sini tak ada pula nampak dijual..

    ReplyDelete
  3. Dugaaan apakah ini...yummy yummy🍰

    ReplyDelete
  4. area kl/sel saja ke nis? tak nampak pun kt shell

    ReplyDelete
    Replies
    1. utara ada jg. acu check ig AC

      Delete
    2. baru tgk minggu lps tak nampak.. selected shell kot

      Delete
    3. yap kt kl hanya selected shell shj

      Delete
  5. Boleh try bila balik nanti sebab bukan kek chocolate :D

    ReplyDelete
  6. tengok pun tahu betapa moist nya kek itu...

    ReplyDelete
  7. SEDAPNYA KEK COKLAT FEVERET TU

    ReplyDelete
  8. Saya lihatnya jadi lapar nih. Pesan satu dong ,deleveru ya? saya tunggu nih.

    ReplyDelete
  9. Wahh.. sampai2 sini je dah tengok lava cake.. terbuka selera.. yummy! :)

    ReplyDelete
  10. milk lava..biasa tgk chocolate lava kan

    ReplyDelete
  11. ohooohoi apa benda ni menarik sngt leleh2 ni lemah iman tengok !!!

    ReplyDelete
  12. Ugh... menduga akal betul kek tu.. hahahha

    ReplyDelete
  13. Wuaduuuh ..., sepertinya enak sekali cake chocholatenya itu, kaaaak ...
    Permukaan lapisan cokelatnya mulus sempurna.
    (Nulis begini sambil menahan air liur agak tak tumpah :D)

    ReplyDelete
  14. Prefer kek coklat jugak sebab kita hantu kek coklat, hehe

    ReplyDelete
  15. ough that's awesome I like chocolate

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆