Pour-it-yourself chocolate cake by Absolut Chocolat

2:18 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Alhamdulillah... akhirnya dapat juga rasa kek ni. hari2 tengok kat IG mana boleh tahan oiii... nak2 si 'hantu coklat' ni...

masa Mood Republik baru2 ni Absolut Chocolat (AC) ada buka booth tapi masa tu anies kat kampung... waduhhh melepas daa... kalau tak bukan saja dapat beli kek tapi juga dapat jumpa artis yakni lady boss AC - Nadiah Shahab.

so kelmarin alang2 sampai Setapak, kite panjangkan langkah ke Stesen Petronas Wangsa Maju sebab kat sini ada jual kek coklat AC.

bila dah dapat takkan nak tengok je kan... moh ler kite lupakan diet dan nikmati kek coklat ni tanpa pelawa orang sebelah hahahah...

so far AC keluarkan 2 jenis pour-it-yourself cake yakni coklat dan milk lava. tapi milk lava belum lagi dijual dalam bentuk slice (insya Allah coming soon). oh harga? 1 slice = RM11.40

sos coklat wajib ada. disertakan sudu sekali. kalau baru keluarkan dari peti ais, korang rendam seketika sos coklat dalam air panas. 2-3 minit dah cukup sebelum tuang atas kek...

waduhhh... sapa tak keruan oiiii bila tengok meleleh macam ni... diakui, 1 slice tak cukup. tolonggggggg belanja

gabungan paling meletop dalam memusnahkan segala diet mayet yang terbina ampuh selama ini😆😆😆😆😆😆😆 kek coklat dan teh tarik...

kalau korang nampak peti ais comel macam ni kat mana2 stesen Petronas, sila skodeng. mana tau di dalamnya ada kek AC! oh ya kalau nak tau kat mana boleh dapat kek AC ni, sila terjah IG AC ya... jangan cakap ahkak tak payung... klik SINI.

okey tu je nak share...
daaaa

p/s BW in progress... sila bertabah mem besar...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

44 Your Words of Lo♥e

  1. Makanan paling bahaya terjumpa masa tengah diet.. Kikiki.. Tapi paling sedap dan boleh tenagkan jiwa raga..

    ReplyDelete
  2. Yaaa Allahhhh. Sy pun sama jugak tau! Hari2 dok tengok jeee kat ig tu. Meleleh air liur tengok hahahaa. Nanti nak curik masa p beli jugak kat Petronas. Tak pernah rasa. Lepas baca review ni rasa macam harini jugak nak p beli hahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. pegi beli sekarang! n belikan utk sy sekali eh ehhh

      Delete
  3. erm..saja jer kan buat org terliur..kalau ada sayap mmg dah lama terbang cari anies..srh dia blanja ke ni..haha

    ReplyDelete
  4. Ambui coklat diaaa....fuh nasib bek cheq tak gila coklat, kalo tak dah terlioq teruk ni 😆

    ReplyDelete
  5. terus rasa nak bake kek coklat lepas tu buat sos sendiri tuang sampai leleh...
    awat goda kak pip ni?

    ReplyDelete
  6. Chocolate cake with chocolate sauce...Hhmmm, it's so yummy...

    ReplyDelete
  7. W'salam dear anies,
    Memang kena dengan nama absolute chocolate, nampak moist, meleleh dan melting gitu..

    ReplyDelete
  8. sedap nih, apalagi jika gratis :-D

    ReplyDelete
  9. wahhh.. sedap.. febret ejulz ni :)

    ReplyDelete
  10. aduh,tak tahan tgk coklat tu...
    selamat tahun baru anies

    ReplyDelete
  11. Ohh, tampilan cokelatnya terlihat begitu pekat dan padat ... , jelas terasa sangat yummy itu, kaaaak ..

    Aku akan bikin minuman cokelat akh, buat ganti kepingin setelah lihat foto itu :)

    ReplyDelete
  12. Bukan stakat packing nampak comel, tapi kek juga nampak mengiurkan.. :D

    - saya follower yang ke #1149

    http://www.imaginasiklasik.com/2019/01/5-tips-kebiasaan-dalam-rutin-harian.html

    ReplyDelete
  13. Smlm baru ordr kek coklat lava..sedap

    ReplyDelete
  14. Tuan admin fikir nak diet... Tapi, belasah makan kek... kikikikiki...
    Dugaan.... kikiki...

    ReplyDelete
  15. Fuhhh.. I is cannot tahan tengok hahahaa. Boleh singgah ni klu lalu kt situ nanti :D

    ReplyDelete
  16. Nampak sedap! Hantu coklat jugak kat sini..kalau pi petronas nak kena panjang tekak sikit la lepasni cari chiller..

    ReplyDelete
  17. Hahaha...irresistible! Akak ni pun kaki coklat jg. :D

    ReplyDelete
  18. Kena cari juga la, tak tertahan godaan kek tu

    ReplyDelete
  19. hah yg ni versi chocolate lava...suka yg ni compare yg milk lava

    ReplyDelete
  20. Kena beli berkotak-kotak gini ;D

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆