Potluck yang tak sudah2!

12:05 pm

✿...السلام عليكم✿

Sebelum membebel, ni nak announce sikit...
kepada pemenang2 MINI GA BY NINA + ANIES,
sila CHECK EMAIL ya. pastu, ADA PEMENANG 
YANG TAK BERI LAGI EMAIL ADDRESS. 
so, jangan nak meraung ya kalau HADIAH 
BERPINDAH TANGAN KEPADA PEMENANG 
LAIN. ;-) boleh check senarai pemenang kat SINI.

okey, back to the title. semalam, kami buat
potluck. mmm entah kali ke berapa dah
banyak sangat sampai tak terkira. 

tapi, potluck yang ni special sikit 
sebab ada bachelor party haha 
bachelor party laa sangat sebenarnya 
sekadar nak raikan opismet yang 
bakal naik pelamin hujung minggu ni.

menu tak specific. maksudnya, kami
tak letakkan 'tema'. eceh, macam nak buat
kenduri kek dah nyer... yang ni pun, ada
yang beli dan ada yang masak.

kalau tanya mem besar blog ni, dia memang
jenis yang membeli. tak de maknanya laa dia 
nak masak kalau balik kerja pun nak dekat
pukul 11 malam ;-)


well layan kan je laa yek apa yang ada ni!

tom yam. kak pah sediakan bahan tapi cikgu yang masak. sedappp
 ramai yang dok membantu. part2 macam ni diorang memang ringan tulang
 juadah of the day yang very the simple. nampak macam tak banyak tapi cukup untuk memenuhi tekak dan perut 20++ orang
 kalau dah makan, mestilah ada air kan? so, meh laa layan sirap bandung hasil 'air tangan'bakal daddy
last but not least. surprise untuk bakal pengantin

kepada yang bertanya tentang entry budak kaya vs budak miskin tu, sebenarnya ia sekadar cerita je. tak ada sambungan. anies pun tak tahu apa ending cerita tu. anies sekadar menyampaikan sahaja. tapi, moral of the story... setiap kesenangan yang dikecapi itu, ada 'bahagian' orang lain di dalamnya...


jom join GA ni! klik je kat SINI.

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

33 Your Words of Lo♥e

  1. Bismillah
    sdppppnya
    bab mkn kenalh ringan tulang
    meriah dn demokkkk le lps tu...

    ReplyDelete
  2. Tengah2 hari sblum lunch tengok potluck tu terbuka selera pulak ni.. kek tu pun nampak menyelerakan.. best.. meriah.. :)

    ReplyDelete
  3. jadi lapar aku lihat makanan diatas, hiks

    ReplyDelete
  4. meriahnya dengan makanan...

    p/s anies, tq soooooooooooo much, dear. baru nak ajar makan mee udang kalau dpt jumpa tau!

    ReplyDelete
  5. hai....terus dahaga nampak ayo sirap bandung tu...:D

    ReplyDelete
  6. Potluck mesti meriah ngan lauk pauknya..

    ReplyDelete
  7. Kat opis saya pun..ada jugak yg rajin nak organise pot luck...Masa ni lah Mak Jah, Kak Munah, Long Senah semua nak tunjuk skill...huuu

    ReplyDelete
  8. semua nmpak sedap sgt...mkn kenyang2 hingga puas hati anies.

    ReplyDelete
  9. Salam. Hee sedap kopi kapal api oops kek kopi itu.

    ReplyDelete
  10. umak aiiii, sedapnya semua ni nok...
    paling win tomyam tu la...huwaaaaaaa...menjejes air liur aku ni...

    ReplyDelete
  11. Tomyan plus minumannya kirim sini dong kak :)

    ReplyDelete
  12. Rasa macam nak pi makan sama ja...

    ReplyDelete
  13. Baru nak klik kanan kat perkataan "sini" tu last2 kena marah...huhu..

    ReplyDelete
  14. Kecur liur.. nasib time baca ni dah makan.. huhu


    My blog :

    http://segalaceritera.com/

    ReplyDelete
  15. best nyer mkn ramai2. confirm riuh.

    ReplyDelete
  16. waaahhh meriahnya tgk lauk.... ni dah nak dekat lunch hour..lapar plak perut nie...

    ReplyDelete
  17. berasap rasap kuah tomyam tu terus lapar perut ni ;)

    ReplyDelete
  18. sedapnyeee..makan ramai2 best...

    ReplyDelete
  19. seronok lah bakal pengantin tu diraikan kwn sepejabat . pasni pengantin kena belanja mkn lak eh ... air bandung tu , perghhh ...

    ReplyDelete
  20. Seronoknya buat potluck! Nyum nyummm :)

    ReplyDelete
  21. meriahnya.. nampak sedap semua makanan tu :)

    ReplyDelete
  22. wuaaah lagi menarik ni siap masak ramai2.. ahaha kalo pot luck pun mmg beli je xdeeee keje jugak nak masak..

    ReplyDelete
  23. Sweetnye design kek tu..
    Berpinar mata 'hantu kek' kat sini tengok..
    Bab maqon memang cepat aje kan,. Ahkak pun sama.

    ReplyDelete
  24. Amboih menu banyaknya..
    best makan ramai2 :)

    ReplyDelete
  25. amboi...pembuka selera betul bila komen ni..sedapnya makan reramai gitu

    ReplyDelete
  26. Sedap tuh... Paling best tgk kek tue la..hehehe

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆