Guardian Walkathon 2013

9:45 am

...السلام عليكم

AUTO PUBLISHED.


Sabtu lepas, rasanya ramai yang dah tahu...
title Miss Universe 2013 menjadi milik Maria Isler, dari Venuezela.

eh, eh!
kejap, kejap!
apa kaitan Miss Universe dengan entry ni?

err... err... tak ada apa2 kaitan pun.
cuma sekadar sibuk nak tabalkan diri sendiri sebagai Miss Entry Lemau 2013.
boleh gitu??
ahaks, ahaks!

ya... sekali lagi yu ols dihidangkan dengan entry lemau.
alahai... cian korang...
tapi tak pe kan? kan?
janji yu ols tahu...
walaupun lately blog ni selalu auto published dan menyajikan entry basi...
mem besar blog ni tetap gigih lagi bersemangat waja untuk memastikan bahawa medium media sosial ini terus hidup dan bernyawa.
(ceh... ayatttt...)

okey, okey...
back to the title.

event ni berlangsung pada penghujung bulan lepas.
27 Oktober - Ahad.
kalau tahun 2012 ianya berlangsung di Sunway Lagoon, tapi tahun ni i-City Shah Alam pula yang menjadi tuan rumah.

dikhabarkan tahun ni menerima penyertaan lebih daripada 3000K!
dan hasil kutipan tiket event ini akan disumbangkan kepada badan2 kebajikan terpilih.

so, cekidaut!

seminggu sebelum event...
pergi ke SACC Mall untuk collect race pack.
nak tahu kenapa anies snap pic ni?
acu tengok perkataan KOUNTER tu?
oh, my Bahasa Melayu!
KAUNTER la yang betulnya...

lepas Subuh je dah sampai kat i-City ni.
punyalah bersemangat 46...
padahal sebenarnya sampai awal sebab nak cop parking...

sebelum event, warm up session.
nak tahu tak?
fitness instructor tu (Dr. Ada - berseluar biru, berbaju merah) merupakan salah seorang fitness instructor berkelas dunia taw!
orang Malaysia dan masih muda lagi.
cayalah!
Malaysia Boleh!
tetiba...
pic: credit.

participants of the day tengah warm up.
Dr. Ada just tunjukkan step2 yang simple je.
angkat tangan, pusing kanan kiri, angkat kaki...
ada laa dalam 10 minit.
tapi tu pun dah cukup melelahkan!
siyes!
pic: credit.

@ starting line.
boleh cari 'benda' tersembunyi tak??
^_^
pic: credit.

ni untuk kategori 3KM, kalau tak silap.
btw, suka dengan 'pintu gerbang' Guardian ni...
macam cantik je...
macam comel je...
pic: credit.

route 8KM ni berlegar2 di sekitar Seksyen 7 je...
nak kata jauh tu, tak la jauh sangat.
bagi warga Seksyen 7 Shah Alam, 8KM tu just celah gigi je kot?
^_^

goodies yang meriah.
suka banget!
nasihat anies, kalau yu ols nak join event macam ni, before register tu, pastikan dulu sponsor lists, ya!
nanti, bila dah habis events tak la frust menonggeng.
ekekekekeke....

sijil penyertaan.
siap laminate u...

okey... tu jerr...
daaaaaa...
selamat berpuasa 9 & 10 Muharam 1435H kepada bloggers semua!!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

31 Your Words of Lo♥e

  1. Anies..bagusnya, selau sertai event macam ni, gaya hidup sihat!.

    ps:Ummi baru pegi Melaka minggu lepas, siap ada n3 lagi hehe..

    ReplyDelete
  2. hohoho..bagus2..
    sgt meriah... x pnh join event2 cam ni..duk kat kawasan bandar kecik camni..

    ReplyDelete
  3. Best jugak dapat join aktiviti gini kan Anies. Akak kalau hujung minggu aktivitinya pegang penyapu dan mop jelah...ahahaa...

    ReplyDelete
  4. nmpak annies mmg suka aktvti gini...bagus utk hidup sihat cergas...

    ReplyDelete
  5. lari lagi anies...seronoknya badan makin sihat dan cergas...

    siap dapat sijil lagi...

    ReplyDelete
  6. tu nombor bertuah tu,,..heheh

    ReplyDelete
  7. rajin Anies sertai larian macam ni..

    ReplyDelete
  8. enjoy dan sihat.. dah lama tak join aktiviti macam ni..

    ReplyDelete
  9. kalau berjalan kaki ramai2 canggini, kak pun suka ikut anies. tapi jalan pelan2 tau...tak mo laju2..

    ReplyDelete
  10. Masa bujang rajin join la ye? tengok nanti dah beranak pinak, lemau je nak pergi tempat2 mcm ni...hehe..
    Anies takde fb ke? twitter? wechat? whatsapp? mcmna nak pm nombor tel?

    ReplyDelete
  11. aktif betul la anies nih. i lioke... eB nih join ok tapi kalo aktif sgt semput. ha3...
    ps: eB msh lagi amek order... iklan ader kat gambor 3 org tuh. he3

    ReplyDelete
  12. rajin sungguh Anies berlari yer...=)

    ReplyDelete
  13. Santai bersama dan melakukan senam bersama-sama. Sungguh luar biasa kegiatan tersebut. Selain bisa kumpul-kumpul, juga bisa membuat tubuh sehat dan bugar. Thanks ya mizz ^^

    ReplyDelete
  14. Lemau pun sedap ni.haharajin dan aktif skali anies ni..klu sya la..nk berjln tak smpai 500 meter pun x lalu dah..huhu.. :)

    ReplyDelete
  15. wauu rajin buat auto publish...
    ecah x tau nak buat..
    tlg ajar? boleh?
    hehehee

    ReplyDelete
  16. Sangat baik ya kalo ivent jenis ini sering di adakan :)

    ReplyDelete

  17. 8 km celah gigi jer...cuba lari sampai ke Kedah. .

    ReplyDelete
  18. semlm kat png ada wat larian bridge.. 10km
    memb opis ada join, ari ni terus mc hehe

    ReplyDelete
  19. bestnyer...lame x dtg cnie..hik3..

    ReplyDelete
  20. selalunyer Anies join aktiviti gini yerk.. syioknyer...
    tuler pasal mula ingatkan eventni last week rupanya kisah si ratu cantik.. sabojerler....

    ReplyDelete
  21. oke jeles sbb anies dpt join mcm2 events. almost a month kot join. hehe

    ReplyDelete
  22. Rajin betul Anies join ya...
    Seronoknya....

    ReplyDelete
  23. rajinnya anies ni join aktiviti larian..

    ReplyDelete
  24. amboi meriah... bestnya joint aktiviti kluar peluh2 ni.. lama akak x merasa...

    ReplyDelete
  25. dah lama x join lari-lari ni...teringin jugak

    ReplyDelete
  26. kalau akak join ada ke nak semput ni. ngeh ngeh

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆