Women and image

11:16 am

Dalam kesibukan sepanjang pesta buku tempohari, sempat juga anies 'menjoinkan' diri ke Seminar Kuasai Potensi Wanita 2012 yang dianjurkan oleh Dr. Azizan Osman.

bertempat di Wisma PKPS, Shah Alam, beliau turut mengundang Puan Fiona Tahir, seorang imej konsultan yang tidak perlu diperkenalkan lagi.

banyak input yang diperoleh sepanjang 4 jam seminar ni berlangsung.
antaranya, Puan Fiona menyentuh tentang kepentingan imej, bagaimana imej boleh mengubah seseorang, imej dan keluarga, imej dan bisnes dan banyak lagi.
imej seseorang bukan terletak pada penampilan fizikal sahaja.
imej juga dinilai melalui etika, pemikiran, percakapan, sikap / tingkahlaku dan lain2 lagi.

Dr. Azizan juga turut mengatakan bahawa wanita merupakan 'agen perubahan' yang sangat berpengaruh.
pasti anda pernah mendengar kata2 seperti ini:
  • di sebalik kejayaan dan kejatuhan seorang lelaki, di belakangnya ada seorang wanita.
  • tangan yang menghayun buaian, boleh menggoncang dunia
itulah kelebihan wanita.
mereka mampu menjadi ibu, isteri, pekerja, usahawan dan CEO pejabat dalam masa yang sama serta dapat mengurus segalanya dengan baik dan lancar.

actually banyak lagi input yang anies peroleh.
insya-Allah akan datang akan anies share dengan yu ols k!

BERITA BAIK untuk para peniaga / usahawan / pengusaha etc di luar sana yang berhasrat menambahkan pendapatan serta ilmu di dada!
Dr. Azizan bakal mengadakan 2 lagi SEMINAR PERCUMA dan klik link berikut untuk maklumat lanjut.

 kalau masuk theme park kena pakai ni kan?
alahai... gelang kertas...

 suasana dalam dewan.
hampir 99% peserta adalah wanita.
1% tu adalah cameraman dan photographer.

 sorry la nok!
pic gelap ni sebab dok kat belakang.

 DAO menjemput isterinya ke pentas.
kalau tak silap nama isteri dia, Diana.
merupakan seorang lawyer dan muka dia macam familiar la...

Puan Fiona Tahir.
dari seorang pramugari, beliau kini merupakan salah seorang imej konsultan tersohor.
ibu kepada 4 orang puteri.

p/s selamat hari guru / mentor!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

33 Your Words of Lo♥e

  1. wah ada seminar free la ...dia ni femes kan , byk wat ceramah marketing n business

    ReplyDelete
  2. manfaatkan segala ilmu yg diperolehi

    ReplyDelete
  3. best nya anies dapat join ...

    share lagi, akak nak tahu lagi..

    ReplyDelete
  4. Anies dah mula 'bergerak' ke? :)

    ReplyDelete
  5. teringin juga nak join DAO tapi lum kesempatan lg

    ReplyDelete
  6. Waa best ni, Anies kongsilah lagi ilmu yang dipelajari, tak dapat pergi pun, sekurang2nya dapat juga ilmu sipi2, hik!

    ReplyDelete
  7. aku teringin nak hadiri seminar motivasi macam ni... tapi tu ar... selalu tak berkesempatan... huhuhu...

    ReplyDelete
  8. anies pergi ye..

    eloklah,muda lagi,

    ReplyDelete
  9. betul tu imej memainkan peranan yg sgt penting..dr mata turun ke hati gitu..best la u dpt join program camni..

    ReplyDelete
  10. diakui lelaki mmg amat malas berseminar termasuk sy hihihhh

    ReplyDelete
  11. bila kita nk pegi krusus kwin plak ni..kah kah kah kah

    ReplyDelete
  12. nnt citer lagi ye anies..
    dpt la dikongsikan kat sini kann

    ReplyDelete
  13. teringin juga nak join sbb terasa diri ni memang dah semakin kurang motivasi.. tapi dengarnya seminar tu bukannya 100% free, bila p seminar ada2 jer yg kena topup.. biasalah strategi pemasaran kata free tu,.. ye ke..

    ReplyDelete
  14. Wahai si agen perubahan.. Terima kerana kalian memang sngt penting dalam membawa kejayaan sesuatu organisasi.. Cholle bette.. :)
    Nice entry.. Tak pe nok gambar tak terang..hahaha..

    ReplyDelete
  15. wow, wanita2 hebat! acikpun mesti cari masa utk sertai seminar sebegini. Tambahkan ilmu di dada ...

    ReplyDelete
  16. teringin jugak nak pergi..tengok la kalo berkesempatan...insyallah...

    ReplyDelete
  17. seminar ni percumA ke? best ye.. semoga input yg diterima sentiasa bermanfaat.

    ReplyDelete
  18. Teringin nak pergi tapi belum lagi berkesempatan..huhu

    ReplyDelete
  19. wohoho..ramainya yg hadir...best ker ceramah dia ni anies?

    ReplyDelete
  20. ANIES
    As-salam
    Tak ada sangkalan. Wanita memang kritikal rolnya dan hebat kemampuannya dalam memainkan rol jangkaannya.

    Boleh tak agaknya Anies bayangkan, selepas 3 pilihanraya nanti, Perdana Menteri Malaysia merupakan seorang wanita? Gembira selalu!

    ReplyDelete
  21. nnt share lagi yer...kalau aku nak pegi tu ntah bilanya...huhu...

    ReplyDelete
  22. ramainya yang hadir...
    bila join terbuka minda..........

    ReplyDelete
  23. harapnya semangat yg dapat dr seminar ni tak panas utk sehari dua je :)

    ReplyDelete
  24. bestnya dpt join seminar DR Azizan..

    ReplyDelete
  25. Saya suka baca kisah2 srikandi Islam...

    dan saya memang selalu dengaq kata2 tentang wanita tu, dibelakang setiap lelaki yg berjaya mesti ada seorang wanita & tangan yg m'hayun buaian, yg tu lah jua yg m'gegar dunia :)

    ReplyDelete
  26. suka tgk apa yang u buat ni... :)
    very the very AWESOME!

    ReplyDelete
  27. bestnya anies dapat dgr seminar dr azizan nih..akak teringin la juga..

    ReplyDelete
  28. betul beb
    imej sgt memainkan peranan dlm kehidupan harian kita
    kalau kena gayanya, boleh mendatangkan faedah pd kita dan sblknya =)

    1% tu cameraman & photographer..kalau aku join, aku tgolong dlm 1% tu hihi

    ReplyDelete
  29. teringin jugak nak pg sekali.adik akak dah penah pg

    ReplyDelete
  30. bestnya dapat dengar ceramah dr azizan...

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆