Two weddings and an engagement

9:47 am

Ni bukan sequel filem four weddings and a funeral ya!

ni berkaitan cerita Sabtu lepas.
sabtu yang havoc!

lepas Subuh, terus packing barang2.
tepat pukul 10, dah keluar and drive terus ke Bandar Botanic, Klang.
buat apa?
memenuhi jemputan dan janji kepada seorang blogger peramah lagi mesra rakyat ni: mama aini.

since dari anaknya bernikah, mama aini dah jemput awal2 suruh datang.
dan alhamdulillah, sampai juga.
ketemu kami akhirnya.

lepas makan, rushing ke Bangi pula.
majlis kawen anak bos.
nanti kalau tak pergi, kecik lak hati bos kan.
lepas makan, salam-salam terus gerak balik kampung.

sampai je rumah, majlis pertunangan adik (Odah) dah pun selesai.
tak terkilan pun kerana terlepas sebab awal2 lagi dah beritahu mama yang anies akan sampai lambat.
penatnya tak yah cakaplah!
tapi syukur sangat2 sebab jalan / highway okey sampai ke kampung.

selamat pengantin baru kepada Shahira (anak mama aini) dan Jamarudin.
masa anies sampai, pengantin dah ada.
sambil makan tengok pengantin bersanding.
apa2 pun terima kasih mama aini!
syukur, walaupun sesat barat, tapi jumpa akhirnya.
kalau tak silap anies ternampak blogger nazirah a.k.a CCI
nak tegur takut salah orang la pulak ;-)

selamat pengantin baru untuk Anas (anak bos) dan Anis. (not me, not me!)
tak dapat nak snap pic pengantin sebab bila dah balik baru perasan pengantin tengah berbual kat tepi khemah,
so amik pic kad jemputan je la ya...

selamat bertunang buat Odah dan Afiq.
insya-Allah kenduri akan berlangsung pada 23 Jun 2012 / Sabtu (alamak, satu hapa pun tak prepare lagi!)
so dikesempatan ni, anies bagi pihak family ingin mengundang semua yang skodeng blog ni, datang ke majlis mereka pada bulan depan.
kalau nak mai, nanti tinggalkan emel address ya!

last but not least...
selamat hari ibu buat mama anies.
love u mom! muuuaaaahhh!
dan tak lupa juga buat mak... nun jauh di sana.
mak kena rajin2 makan ubat and ceria2 selalu tau!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

38 Your Words of Lo♥e

  1. salam anies...kakain sampai pun dah lewat bertolah dari rumah lepas zohor...tak de rezeki nak jumpa kt sana kann...

    agak-agaknya kalau terjumpa kenal tak dgn kakain ni ye...hihihi...

    ReplyDelete
  2. salam...wah seronoknya anies dapat jumpa mama.
    utk mama aini selamat menerima menantu.

    ReplyDelete
  3. salam anies..kalai sampai masa pengantin diatas tu..acik sedang makan tu..belum kenalkan..

    ReplyDelete
  4. wah..kad kawen tu sgt2 cantik la..skarang dah mcm2 peseng kan..

    moga kebahagiaan mnjdi milik mrk selamanya..amin

    ReplyDelete
  5. Alaa dah datang Bangi kenapa tak roger2 ummi, kita pekena nasi beriani.
    Selamat pengantin baru kepada mempelai,cantik pelamin tu.
    Selamat bertunang buat adik Anies, semoga semuanya akan berjalan lancar nanti.

    ReplyDelete
  6. hang ni sibuk hal org.. yang hang ni bila lg... nnti expired baru tau.. ke tunggu lamaran dari aku. hahhahhaha

    ReplyDelete
  7. aku ada dpt kad jemputan dari mama aini tu, tapi mmg tak dpt dtg la..sedih...kalau tak, sure kita bertiga boleh jumpa kan...huhu...

    ReplyDelete
  8. cantik la pelamin dia...tingin nak pelamin cmtu.

    ReplyDelete
  9. selamat pengantin baru...

    ReplyDelete
  10. Ahad ni kalau Anies tak ke mana2, jomlah kita berkelah di tepi tasik, BBB sana. :)

    ReplyDelete
  11. salam anies..thanks sgt2 sudi hadir.. mama sgt2 menghargainya..maaf jika layanan kurang memuaskan..kesian anies terkejar2 utk hadir kesemua majlis..`selamat pengantin baru buat ank boss anas & anis`..semuga nama kan?..ha2x..
    `SELaMAT BERTUNANG BUAT ADIK ANIES`..insyaallah jika mama sihat mama akan hadir..mama call anies nanti..sekali lagi terima kasih sudidtg kemajlis mama..sampai terlepas majlis adik anies..slm syg dr mama..

    ReplyDelete
  12. banyak jemputan yup...
    selamat pengantin baru...

    ReplyDelete
  13. Ala..jun tu cuti bersalin pula. Teringin sgt jumpa kak anies ni..

    ReplyDelete
  14. hoho memang saya ada pun kat situ yuhuuuu.. tapi siyez ramai sgt org. kte tak perasan la anies ada.. huhu len x tego je sbb kte tak cam orggg hee ;)

    ReplyDelete
  15. BILA SEBUT KENDURI MESTI MAKAN SEDAP.. TGU MAGRIB BARU BLH MAKAN HARI NIE..

    ReplyDelete
  16. bulan 6 ni memang banyak kenduri la..
    best nya....heheh

    ReplyDelete
  17. hai kembung la perut anies ye..

    ReplyDelete
  18. mmg tgh musim org buat majlis kenduri ni anies..almaklum lah cuti sekolah ..tarikh adk anies nikah tu pun akk ada 3 undangan termasuk cousin hubby..

    ReplyDelete
  19. Lately mmg bnyak gila jemputan majlis kahwain.. Aku je ni yg tak kahwin kahwin lagi..huhu..

    ReplyDelete
  20. cantik lah pelamin dia tu..
    selamat bertunang buat adik anies ya..

    ReplyDelete
  21. tahniah buat semua..bizi anies ya dgn majlis org..majlis anies bila hehe

    ReplyDelete
  22. wahhhh cantik betul pelamin depa ni..selamat pengantin baru

    ReplyDelete
  23. wahhhh cantik betul pelamin depa ni..selamat pengantin baru

    ReplyDelete
  24. wahhh cantiknye pelamin die ! kad kartun tu pon cantiksgt! untungnye diorang ni..akak anies sggup dtg..hehe





    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  25. slmt pengantin baru buat mereka..

    #cantik pelamin..rasa nak kwin tapi tak mampu^^

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum Anies,

    Kak Ros boleh rasa macam mana penatnya Anies bila dengar cerita dari Anies ni.....Tambah2 lagi nak kenduri kat rumah sendiri pulak kan...

    Selamat pengantin baru buat pengantin dan selamat bertunang buat adik Anies..semoga berkekalan hingga kehujung nyawa...

    ReplyDelete
  27. sweetnya plamin elok je color pink pple
    amboi anies bderet mkn nasi mnyak ye

    ReplyDelete
  28. terkilan juga akak x dpt pi kenduri mama aini..jauh sangat kan..ingatkn anies yg nk kawin mula2 tgk kad jemputan tu..huhu..cuti sekolah bln jun nanti pun ramai yg nk kawin..mkn nasi minyak lg la..

    ReplyDelete
  29. bestnya kawen..slmt pengantin baru kpd diorang semua

    ReplyDelete
  30. tertarik dgn pelamin!!!!

    sangat2 cantik!!!!

    ReplyDelete
  31. wah wah...pack nye schedule. bulan 6 ni aku plak dpt 3 jemputan kawin pada hari sama. alhadulillah meriah bulan tahun ni ramai orang kawin. best best.

    hey thanks. join awards tu suka suka nak test market..hahha..ok gurau.

    ReplyDelete
  32. cantik kad kawin, mcm kad nabil kan kan kan??

    kenyang perut anis, bdondang sayang la..hihi

    ReplyDelete
  33. waaa..seronok dpt jumpa mama aini. akk dpt jemputan juga..tapi tak berkesempatan nk pergi..

    ReplyDelete
  34. pelamin dia chantekkk...:) pengantin pun cun!

    ReplyDelete
  35. to be honest, aku sgt suka dpt jemputan org kawen ni sbb aku suka mknan2 dia terutamanya kalau ade ayam goreng berempah #maaf lari tajuk, mungkin sbb tgh lapar hahaha

    ReplyDelete
  36. e'eh...menantu baru mama aini tu junior sy kt skolah dlula :)
    ermmm..keciknya dunia nikn?

    ReplyDelete
  37. pelaminnya sangat cantik....pengantin pun cantik..duk taman botanic...saya telok dah dekat dah tue hihihi

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆