#PremiereWithBudiey #BudieyDotCom #HunterKiller

3:13 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Synopsis:

mengisahkan sepasukan tentera laut Amerika yang melaksanakan tugas menghadapi musuh mereka, Rusia dengan menggunakan kapal selam.

tugas mereka semakin mencabar apabila pihak Rusia menghadapi masalah di mana presiden mereka ditangkap sementara menteri pertahanannya bertindak mahu merampas kuasa.

pada masa sama, pihak Amerika turut menghantar pengintip untuk mencari maklumat tentang pasukan tentera laut Rusia.

ketika mereka hampir mencetuskan perang dingin kedua, muncul seseorang yang tak dijangka.

siapaah dia? benarkah perang dingin akan kembali meletus?

komen:

jujur cakap, anies tak berapa gemar cerita ketenteraan or cerita perang2 ni sebab masing2 mahu menunjukkan kelebihan, kekuatan dan kecanggihan senjata yang akhirnya ramai yang tidak berdosa terkorban. dan paling tak boleh diterima adalah elemen 'propaganda'.

filem ini juga tidak terkecuali. walaupun fokusnya pada pasukan tentera laut dan kecanggihan kapal selam, ia tidak lari dari elemen yang anies sebut di atas.

maaf cakap, anies hampir tertidur di pertengahan cerita sebab menunggu klimaks cerita yang tak sampai2 haahhaa...

so, daripada ⭐⭐⭐⭐⭐anies beri ⭐⭐1/2.

terima kasih budiey.com atas 2 pass tayangan perdana ni. dah lama tak tengok wayang kat Pavilion ni. sebelum tayangan sempat lagi merayau kat situ. cari baju and kasut hitam. nak pakai minggu depan. sebab apa? nanti anies share ya.

antara adengan2 dalam Hunter Killer:

Laksamana John Fisk sedang berbincang dengan pegawainya...

Kapten Joe Glass sedang meneliti litar pergerakan serangan musuh...

biarpun hujan, Laksamana John Fisk tetap mahu menemui tuan senator.

Charles Donnegan, antara orang kuat pasukan tentera laut Amerika...

dalam cerita ni, president Amerika adalah seorang perempuan (rambut blonde)

credit gambar

trailer. credit video

selamat menonton!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

24 Your Words of Lo♥e

  1. cousin sha mesti suka filem macam ni, ala bestnya dapat movie premiere lagik! haha

    ReplyDelete
  2. Tak suka sangat cerita perang...Akak suka cerita cintan cintun...

    ReplyDelete
  3. Ini yang kami mahu..kejujuran...hahahah

    ReplyDelete
  4. Alamak.. Kalau Anies tertidur mesti cerita ini tak beri impak.. Kadang ada cerita macam tu kan Anies.. Tunggu dia punya boom tu tapi tak sampai-sampai.. kikiki..

    ReplyDelete
  5. Cerita ni mcm kurang tertarik pula nak menonton sbb faktor pelakon dia bukan yg saya minat kot hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. gerard butler ni biasa2 je lakonan dia bg sy laa

      Delete
  6. Wahaha..sampai nak tertidur tu tahap sangat membosankan tu..tapi samalah kita, tak suka cerita perang dan gaduh..tak best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy jrg tgk movie nk terlelap. maknya cite ni x menepati selera sy hahaa

      Delete
  7. ye ke?....
    tak sukelah dengan cerite gaduh

    ReplyDelete
  8. teringat lak zumal pernah tertidur dalam panggung walaupun cerita best. hehe...

    ReplyDelete
  9. Ooopsss... bukan love story Mrs. A pun tak minat sangat so tak yah arrr pi tengok hahahaha

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆