Mini GA: jawapan dan pemenangnya adalah...

9:56 am

✿...السلام عليكم✿

Pertama sekali, TERIMA KASIH BANYAK2 di atas sokongan kawan2 yang sudi join Mini GA yang anies anjurkan semalam. Dan anies nak minta maaf andai ada yang kurang memahami maksud GA ni.

Sebenarnya anies nak yu ols beritahu / kemukakan, apa sebenarnya benda yang berwarna putih tu. Tapi, ada menjawab dengan bilangan. Maksudnya, yu ols kira benda putih tu. Nooo kalau mengira, sampai esok tak selesai kan? ;-)

Tapi tak pe its okey. Nanti, next GA boleh cuba lagi.

BTW, bila baca komen2 dan jawapan2 yang dikemukakan, senyum2 anies dibuatnya. Kenapa? sebab anies pun macam yu ols juga masa memula jumpa barang tersebut.


FYI, kami jumpa barang ni dekat tempat pembuangan sampah, OTW nak ke kenduri si Azmil tempoh hari.

Memula nampak, perkara pertama yang terlintas kat fikiran kami adalah telur cicak! Yap, sama macam yang some of you fikirkan.

Tapi lepas tengok, rasa macam tak percaya la pulak! Ada ke telur cicak sebanyak tu?

Balik kenduri kami singgah lagi kat tempat pembuangan sampah tu semata2 nak cari jawapan sebenar. Maka dengan beraninya, kami pun menyentuh benda tersebut walaupun rasa takut2.

Tapi bila dah sentuh laaa ye ke? Macam tak percaya pulak! Tapi kenapa jadi macam ni? Kenapa orang letak dia macam tu? Dan macam2 soalan yang menerjah minda.

Well, panjang dah membebelnya… kata tadi nak announce sapa pemenangnya dan jawapannya kan?

Dan inilah pemenangnya!


Tahniah blogger jijah yang berjaya menjawab dengan tepat! Mungkin ni rezeki adik baby kot? ;-)

Ada yang tak percaya ke dengan jawapan blogger jijah ni? Yap! silalah percaya. Memang betul. Yang putih2 tu adalah gabus yang dilekatkan di belakang frame. Apa tujuannya? Wallahu alam.

Last but not least, kepada blogger jijah, jangan lupa sertakan nama & alamat surat menyurat untuk proses penghantaran hadiah.

Kepada yang lain, jangan berputus asa. Insya allah ada rezeki nanti anies anjurkan GA lagi.

Terima kasih semua!

BW sebelah petang nanti. kepada blogger Mizz Aiza, TERIMA KASIH keranasudi meledakkan kotak komen tempoh hari;-)


Yang Ni Pun Best Juga Taw!

20 Your Words of Lo♥e

  1. TAHNIAH PADA YG TEKA N BERJAYA...XSEMPAT NK TEKA SBB KOTAK KOMEN XDER ANIES..

    ReplyDelete
  2. wahhh.. tahniahh :D
    Lissa ingat ubat gegat tadi. bhahaha

    ReplyDelete
  3. Tahniah Jijah sebagai pemenang...

    ReplyDelete
  4. salammkak anies, mula mula yana nakjawap telur cicak tapi tgk macam banyak je, takkan telur cicak banyak cenggitu,

    tanya akak dia cakap sagu tu jawap sagu wlaupun hati ragu sebab nampak daun daun tu,

    adik ada cakap gabus tapi sebab tak yakin tak jawab, so xade rezeki .

    tahniah pada yg menang! :)

    ReplyDelete
  5. Haha... kisah nya...
    Tahniah lh pn jijah titew

    ReplyDelete
  6. Haha... kisah nya...
    Tahniah lh pn jijah titew

    ReplyDelete
  7. tahniah utk mak jijah tuuu., ;p

    ReplyDelete
  8. alamak, termiss lak GA ni..buat GA sempena boxing day ke u olls..hehe

    ReplyDelete
  9. ohhh.. suruh teka benda apa tu... baru paham..

    tapi, dah terlambat nak join..

    tahniah Jijah..

    ReplyDelete
  10. tahniah kepada pemenang. ky terlewat. kalu cpt harus ky pemenangnya..dah agak gabus..hehehe

    ReplyDelete
  11. Sayalah tu antara yang teka telur cicak...hheheh gabus rupanya! Tahniah kepada pemenang yang berjaya! :)

    ReplyDelete
  12. hahaha main agak je sbb ada beli brg online dorang letak benda ni.. tu yg teka..

    ReplyDelete
  13. saya pun x terfikir klu itu gabus ... tahniah jijah .

    ReplyDelete
  14. Sekali pandang macam telur cicak..tapi sebenarnya gabus..

    ReplyDelete
  15. Tak sempat join.. Sekali tengok memang macam telur cicak.. Rupa-rupanya gabus.. Tahniah kepada yang berjaya menjawabnya .

    ReplyDelete
  16. eh tak perasan GA ni.. hehehe
    macam2 jawapan kelakar ada

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆