Makan mi udang @ Pulau Sayak

11:40 am

✿...السلام عليكم✿

Dah lama tak makan mi udang ni. last time makan, masa datang Penang pada 2012. kat Sungai Dua kalau tak silap.

then hari tu (dah lama da, sekarang baru nak bercerita ;-) terlanjur dah sampai kat Kuala Muda, kami singgah laa kat salah sebuah resto mi udang yang ada kat area2 situ. mmm... nama resto tu memang tak ingat. sampai sana pun dah nak Maghrib. perut dah keluarkan macam2 note muzik ;-)

so yang ni je laa sempat di snap, sebagai bukti kami dah sampai kat Pulau Sayak. ;-)

total harga 2 pinggan mi udang dengan air (sirap limau, fresh orange, air kosong) sekali RM20 je. okey laa tu... rasa? boleh tahan. cuma kuahnya kurang pekat. kalau makan mi ni, anies suka kuah pekat2. baru ada ummpphhh...

okey laa... tu je nak dibebelkan. maaf ye kawan2. mood BW tengah merudum. tak tau kenapa...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

24 Your Words of Lo♥e

  1. Anies ni...
    Buat akak terliur lah pulak..
    Macam nak mencari mee udang pulak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk kan pandai msk harus laa buat sepinggan kan ;-)

      Delete
  2. Kalau pi pantai merdeka msti singgah mkn mee udg pulau sayak dlu..=)

    ReplyDelete
  3. mi udang pulau sayak terliuq nampak.

    ReplyDelete
  4. Tetibe rs rindu sgt sungai dua.. Kt situ ade jedai cha kue thiow yg sgt sdp. Yumm yumm yumm

    ReplyDelete
  5. Makan mee udang yang sedap sangat konon nya di Penang.. dah pekena sekali. not bad.

    ReplyDelete
  6. Alala..kalau saya yang tak berapa boleh nak mkn seafood ni pun mesti tak lepas peluang nak makan jugak..lepas tu cepat2 cari ubat..hihi

    ReplyDelete
  7. 2 pinggan hang makan sorang ke?hehehe

    ReplyDelete
  8. sedapnya anies...udang² tu buat terliur lah tengok anies..

    ReplyDelete
  9. Sedap tengok mee udang tu..

    Ekin pernah mengalami mood BW kurang loni..

    ReplyDelete
  10. nampak sedap la mee udang tu ... terliur :)~

    ReplyDelete
  11. Pernah raaa mee udang mak jah delat taiping perak.. kene cuba tu :D

    ReplyDelete
  12. rasa macam tak adil ambil gambar pingan ja tanpa ambil gambar permandangan di pulau sayak...hehehe

    ReplyDelete
  13. Mee udang paling sedap pernah rasa kat sabak Bernam kut. Entah lupa, tapi area2 situ gak. Siap request adik yang belajar kat situ tolong tapau bawak balik, haha. Sampai rumah mee pun kembang semacam :p

    ReplyDelete
  14. pernah mkn jgk ari tu.. tpi xbrape sgt sbb manis.. ke memng mee udang ni manis? huhuhu

    ReplyDelete
  15. Pehhh... klu tang udang tu mmg terbuka habis selera... sedap tu!

    ReplyDelete
  16. anies buat akak terliur jer..;)

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆