Paris | Hotel Kuntz

9:59 am

✿...السلام عليكم✿

Bersambung dari SINI.

entry ni adalah jawapan kepada pertanyaan blogger mrs Anna.

mrs. Anna, nanti nak pergi paghis, booked hotel ni tau! kenapa? baca ni: 👇👇👇


💙💙>>::<<💙💙

btw, antara benda 'wajib' bagi anies kalau berJJCM ni.. apa lagi kalau bukan buat review untuk hotel yang kami menginap tu...

entry ni bukan ada sponsor pun. sekadar berkongsi dengan kawan.2.. mana laa tau kan... kalau korang dah sampai kat Paris nanti, bolehlah stay kat hotel ni.

anies snap pic ni masa awal pagi selepas check out. tu yang gelap je... hotel ni nampak dari luar macam hotel bajet tapi ia lebih dari sebuah hotel bajet...

pintu masuk... kecik je... tapi kat situ, kalau korang boleh nampak laa... hotel ni recommended by tripadvisor tau!

ada beberapa sebab kenapa kami pilih hotel ni:

pertama, sebab hotel ni sangattt dekat dengan 2 stesen. stesen yang dimaksudkan adalah Gare Du Nord, yakni stesen Eurostar dan satu lagi, Gare de I'est, yakni stesen kereta api untuk ke Switzerland dan Germany.

nah, ni Google Map untuk rujukan korang. sangat2 dekat dengan kedua2 stesen. insya Allah, tak sesat punyalah!

dari Gare Du Nord ke hotel...

dari hotel ke Gare de E'ist... dekat sesangat kan?

kedua, sebab harga. nak kata terlalu murah tak juga. nak kata mahal pun tak juga. boleh laa untuk kami berempat dan hanya tidur semalaman je. affordable. korang boleh cari / check harga kat Agoda ke, Booking.com ke, traveloka ke... mana2 je laa...

ketiga, sebab bersih. macam mana kami tau bersih? sebab daripada review2 penginap2 hotel ni laa... jadi kami tak ragu2 untuk pilih hotel ni.

keempat, service. masa kami sampai, waktu check in belum tiba lagi. tapi receptionist kata ada 1 bilik kosong dan dia izinkan kami simpan beg. kedua2 receptionist yang kami jumpa, dua2 ramah dan boleh berbahasa Inggeris.

empat point, cukup rasanya kot. kalau part tak best pasal hotel ni... mmm... hotel ni sikit terlindung dari jalan besar. bila dah dekat baru laa nampak signage hotel ni. tapi insya Allah tak sesat laa... kalau korang rajin bertanya or tak malu nak bertanya...

bilik ni anies share dengan Dania... alhamdulillah, katil, bantal empuk dan selesa...

toilet. walaupun kecik je tapi bersih... tu yang penting kan?

shower pun laju je... heater pun bagus juga!

kami pasang tv bukan nak tengok tapi jadi 'lampu tidur' 😀😀😀

yang berdinding putih tu almari...

pintu keluar sebelah kanan, pintu tengah - bilik air...

kalau nak rate hotel ni, personally anies beri 🌟🌟🌟🌟...

okey tu je benda yang nak share hari ni...

thanks 4 reading...

to be continued...

daaa....

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

24 Your Words of Lo♥e

  1. bila la nak sampai phariss gamoknya..hihi

    ReplyDelete
  2. nampak marvellous hotel ni..tapi aku kalau gi paris, aku tumpang tido rumah Di Maria je..keh keh.tapi memang betul,hotel kalau dekat dengan stesen train memang senang.

    ReplyDelete
  3. perkongsian yang berguna ni anies.
    Yang penting dekat dgn train station, senang nak pergi mana-mana dan bersih.

    ReplyDelete
  4. Perkongsian menarik ada dalam ni, baru pertama kali singgah tetapi banyak info travel yang sangat bermanfaat....

    ReplyDelete
  5. Tq for sharing.. Bgus lah servis hotel ni.. Kdg kt klo smpai hotel blm time check in mmg mnapak kat lobby j la dlu..

    ReplyDelete
  6. wahh bestnya bercuti sampai ke Paris. hehe. Tqq sharing mmg boleh dijadikan rujukan ni. ^^ maybe one fine a day nak pergi. hihi

    ReplyDelete
  7. Hotel yg selesa n dekat dgn kemudahan perhubungan lain kat kota Pagis oklh tu jd tmpt inap

    ReplyDelete
  8. wah terharu nya mrs anna ...insha Allah tengah menabung ni hehee..
    tq for sharing sgt2 membantu utk next plan mrs anna nti...

    ReplyDelete
  9. nampak gambar yg anies ambik ni pun nampak bersih
    ..harga affordable tak dear?hehe nanti ada rezeki g sana...irda pm.lah anies..hehe

    ReplyDelete
  10. Kalau nak pilih penginapan, toilet adalah antara bnda terpenting nak kena tengok. Haha
    Mesti bersih, kecik ke apa takpe lagi.

    Saya pun pernah jugak bukak tv untuk buat lmpu tidur. hihi

    ReplyDelete
  11. menariknye...nmpak view dia mcm bangunan klasik kt penang....klu anies dah bg 5 star rate, mesti la best kan....

    ReplyDelete
  12. nice share.. not bad la hotel tu..

    ReplyDelete
  13. Bestnye dapat jenjalan sesekali kan..

    ReplyDelete
  14. info yg sngt berguna buat mereka yg ingin travel ke paris. sy lah slh 1 org tu 😁 insyaAllah. kalau sy, mmg akan cari tmpt penginapan yg dekat dgn mana2 station 😄

    ReplyDelete
  15. jauh nya paris...sampai ke tidak ke sana?huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa yg smpi nyer kak? smpi paris ke? ya... mmg smpi paris pun ;-)

      Delete
  16. Walaupun nampak kecil ja bilik tu tapi kemas lah dia punya susun atur semua tu. Bilik air pun bersih. Kadang-kadang turn off juga kalau bilik air dia punya aliran air slow ni haha.

    ReplyDelete
  17. Wow, bestnya dapat travel ke luar negara. Teringin juga nak pergi. Saya ni melancong dalam Malaysia pun tak habis lagi. Yang pergi tu pun atas sebab permintaan dari pesakit yang nak dapatkan rawatan dengan saya. Jadi, takdelah dapat masa nak melancong.

    ReplyDelete
  18. Betul... kalau pergi mana2 pun, hotel kenalah bersih dan selesa... walaupun kita nak tidur semalam je kan...

    ReplyDelete
  19. Hotel ni nampak selesa dan bersih.. sedap tidur klu penat travel mcm ni.. mesti nyenyak :)

    ReplyDelete
  20. nice sharing.. ok la hotel kat sana kemas kan..

    ReplyDelete
  21. nampak luar macam biasa2 tp dalam ok walaupun kecik.. janji bersih

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆