#PremiereWithBudiey #BudieyDotCom #TheSecretLifeOfPets

1:15 pm

✿...السلام عليكم✿

Masa tengok trailer filem ni, dalam hati memang dah simpan niat nak tengok sebab:

first, animasinya sangat cute dan comel. second, sebab dah lama tak terbahak2 dalam panggung. boleh gitu?

makanya, bila dapat 2 pass tayangan perdana tempoh hari, memang rasa nak melompat bintanglah! so, time kerja, kejap2 tengok jam kejap2 tengok jam tazabarrr nak pergi ke 1Utama!!!

well, meh anies cerita sikit sinopsis filem yang diterbitkan oleh produksi yang turut menghasilkan filem Minions ni.

seekor anjing bernama Max tinggal di New York bersama2 tuannya Katie. Max seekor anjing yang setia dengan tuannya sehinggalah pada suatu hari, Katie membawa pulang seekor anjing dari baka Briard (kalau tak silap) dan diberi nama Duke.

Max kurang senang dengan kehadiran Duke kerana dia berasakan kasih sayang Katie akan beralih arah tetapi bagi Duke pula sebaliknya.

suatu hari, bersama2 anjing jirannya, Max dan Duke dibawa ke taman. pada mulanya Max mahu 'membuli' Duke tetapi rupa-rupanya Duke mengetahui rancangan Max. Duke cuba memerangkap Max tetapi akhirnya mereka sama2 terperangkap dan diburu oleh pemburu haiwan liar. mereka berjaya melarikan diri tetapi terperangkap dalam pembentung air dan bertemu dengan sekumpulan haiwan2 peliharaan tetapi telah disisihkan oleh tuan masing2.

bagaimana dengan Max dan Duke? dapatkah mereka melarikan diri daripada kumpulan tersebut? bagaimana pula dengan kawan2 (jiran2) Max yang lain sebaik sahaja mengetahui rakan mereka telah hilang?

daripada 5***** anies beri 41/2****

cerita ni memang bes sebab hampir 95% ia melibatkan watak2 haiwan peliharaan yang terdiri daripada anjing, kucing, burung dan termasuklah juga tikus! malas nak cakap panjang. u ols pergi tengok sendirilah! memang tak rugi sebab bukan jalan cerita je yang best, animasi yang diketengahkan pun comel dan cute jerrr rasa nak cubit2 je...

well, movie ni akan masuk wayang pada 8 SEPTEMBER 2016. so, tengokk... jangan tak tengok ya!

terima kasih kepada pihak Budiey.com di atas 2 pass tayangan perdana movie ni... enjoy sangat2!

antara babak2 menarik dalam filem ini:

Katie memperkenalkan kepada Max kawan barunya - Duke

Gidget meminta bantuan daripada Tiberius untuk mencari Max

part ni paling lawak. boleh pulak dia gunakan mixer tu sebagai mesin urut hahahaha...

mereka datang meminta bantuan daripada Pops

Sweetpea bersdia untuk main game lepas tuan rumahnya keluar bekerja...


trailer

p/s ni auto published entry... mem besar tengah busy... ada pegawai nak datang melawatttt....

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

30 Your Words of Lo♥e

  1. Alahai! memang comel bangat seh!

    pssttt...nape entry GA tu Mrs. A tak boleh view?

    ReplyDelete
  2. wah bestnya dapt tiket...hehehe macam menarik...

    ReplyDelete
  3. Tak dann nak tengok, baca review awak macam best je cerita ni ;)

    ReplyDelete
  4. wahhh trailer nya best giler! cute je semua hehe

    ReplyDelete
  5. macam menarik...tapi macam nak tengok Kubo...

    mana satu nak tengok ni

    ReplyDelete
  6. bestnye citer ni....semua kiut kiut...rietta lorm tgk lgi....

    ReplyDelete
  7. holloh holloh...comel sgt animasi dia ni weiiii...

    ReplyDelete
  8. erm..citer animasi pun best gak kan..

    ReplyDelete
  9. Untunglah..dptbtengok percuma..

    ReplyDelete
  10. syiok tgok wyg citer katun ye ^,^

    ReplyDelete
  11. wahhh dapat pas tayangan perdana...

    untonglah... hihihi

    ReplyDelete
  12. saya tgk kartun pun menanges... haishhh

    ReplyDelete
  13. kena bawak jiran2 pi skali ni. hehehe..

    majlis macam mana anies..

    ReplyDelete
  14. nak kena pinjam mixer chef ciju lah.. sakit pinggang now. heeee

    ReplyDelete
  15. Wahh.. anak2 pasti suka ni.. seronok... :) :)

    ReplyDelete
  16. a few scenes yang cik anies tunjuk ni buat sy rasa tak sabau nak tengok movie ni.
    tapi bukan kat panggunglah. online sajorklah. huhu.

    ReplyDelete
  17. Alololo comeinya semua watak animasi tu... dulu-dulu masa bujang suka tengok filem-filem animasi macam ni. 😀

    ReplyDelete
  18. Ha citer camni MJ suka..hihiiii

    ReplyDelete
  19. sukenye cerita pasal haiwan.. pastu cute pulak tu kalau dlm bentuk 3D

    ReplyDelete
  20. First time baca "The secret life of pie" Hehe :D
    Tapi pets dalam movie ni memang comeyyyyyy gila, reaksi muka diorang tu. Priceless! :D

    ReplyDelete
  21. hahahah memang kelakar. gidget comel gilaaa

    ReplyDelete
  22. Comel2 nya karakter kartun dia!

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆