Radio still berbunyi walaupun enjin dah off??

10:09 am

✿...السلام عليكم✿

Ikutkan hati, nak je sambung cerita jalan2 kat HCM tu tapi disebabkan gambar tak transfer lagi (ada prob), hope yang tertunggu2 tu (ada ke? - perasan!) sabaq no...

ni nak cerita hal yang berlaku malam tadi. berpeluh ketiak jugak laa mem besar men'settle' kan masalah ni.

actually, hal yang sama start berlaku kira2 dua minggu lepas. entah macam mana, lepas off enjin, tetiba radio masih berbunyi.

mmm pelik bin ajaib! ada kena sampuk ke radio ni? nak kata anies ada pakai CD, memang tak laa... dah berkurun tak guna CD dalam kereta. then, try on semula enjin dan off... tapi radio still berbunyi... ishhhh apa laa masalahnya ni???

balik opis, minta tolong officemate check kan apa yang berlaku. dia pun adjust sana adjust sini.... bila dah buat macam2 tak ada apa2 respon, then dia pun surrender.

lepas tekan alarn nak kunci kereta, entah macam mana terdetik nak on semula. buka je pintu kereta, radio dah senyap!! hahaha... gelak kami masa tu.

sampai laa semalam.... tetiba dia buat hal lagi...

bila dah malam, faham2 je laa mana nak cari bengkel or pomen. masa nak kunci pintu, tetiba ternampak jiran ada kat bengkel dia. terus anies keluar and minta bantuan dia.

lalu dia pun buat laa macam2 termasuk laa buat macam kat bawah ni...

pic ni pinjam dari SINI.

si jiran ni pun buat laa macam2 tapi radio still berbunyi lagi. 

then anies pun cakap kat dia, "cabut je laa wayar tu. kasi dia bisu terus!" dia gelak je. 

dia pun buat macam anies cakap. dia cabut wayar belakang radio then terus senyap! lega!

tapi, lega lega pun rasa tak syok juga. bulan depan nak kena service, alamatnya kena sediakan ongkos lebih...

warrghhh dah laa nak raya. nak pakai duit lagi. pastu nak bayar road tax lagi... waarghhhhh...

ada sesapa nak beri zakat kat golongan asnaf ni??????

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

28 Your Words of Lo♥e

  1. adehh..nak raya lagi..banyak nk pakai duit...Pak Najib kita tak umum wang ihsan pong lagi...

    ReplyDelete
  2. Sabar. Kdg2 masa kita tgh sesak masa tu la dugaan tiba. Itu rosak, ini x leh guna.

    ReplyDelete
  3. salam ramadan anies...mcm2 hal ya...ujian tu sabaq jelah anies.

    ReplyDelete
  4. Biarlah dia bunyik pun best sikit..kereta berhantu namanya..dhlah khazanah penuh dlm tu....mcm rumah jer..hihi sabar jerlah..😅😅😅

    ReplyDelete
  5. asal nk raya je anies dia buat perangai...
    lebih baik repair takut efek kat member lain pula huhuhu

    ReplyDelete
  6. eeeh, berbunyi lgi? tekan off pown masih bunyi...klu jd kt rietta...maw seram sjuk jugak jdnya....

    ReplyDelete
  7. Saya pun nak bayar zakat nie...biasanya kepada baitulmal..

    ReplyDelete
  8. bertabahlah ye anis..hihihi ongkoss banyak tu

    ReplyDelete
  9. Radio klu on time enjin mati boleh sedut power... bateri cpt habis klu tak slalu start huhu

    ReplyDelete
  10. Anies, cuba check fius dulu. Tak pun paling senang cari kedai yg ada scan tool, check computer box.

    ReplyDelete
  11. Bila nak raya nilah ada macam-macam kan anis.

    ReplyDelete
  12. camna nak bagi sumbangan, saya sendiri pun belum servis kereta. hehehehe :D

    ReplyDelete
  13. Mujurlah hanya radio aje masalahnya.
    Kalau kereta yang bermasalah lagilah besar ongkosnya

    ReplyDelete
  14. dah macam citer dah ni...haha

    ReplyDelete
  15. Alahai radio,pelik bin ajaib ni.... utk golongan asnaf tu mybe anies kena mohon kat pusat zakat kot,

    ReplyDelete
  16. Sebut pasal roadtax baru teringat cikna pun xrenew g dh la last mggu dpn,huhuu....;-(

    ReplyDelete
  17. macam citer seram dah ni..tapi kena repair tu.nanti tak dapat dengar lagu raya otw balik kampung

    ReplyDelete
  18. ada makhluk x nampak dok dlm keta nak dgr radio tu ... hehehee

    ReplyDelete
  19. nasib baik...ingatkan apa tadi....pernah alami situasi macam ni tapi bukan radio...tapi lampu...tak mahu offf

    ReplyDelete
  20. sama mcm kete kwn.. hahaha gelabah jgk la..

    ReplyDelete
  21. Hmmmm musykil gak tu sebab apa ek..
    Klau MJ pun mati kutu tak reti buat..hehehe
    Nampak gaya kena 'rela hati' serah kat abg pomen la ye :)

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆