HCM, Vietnam : primer episodio

2:15 pm

✿...السلام عليكم✿



Waduuhhhh... Dah laa lama tak menjengukkan muka, batang hidung dan lesung pipit tetiba up cerita pasal gi Vietnam. Hahaha nampak sangat bila ada mood best baru nak bercerita kan? Kan?

Tu laa namanya mem besar mood dia bukan sahaja dah ke laut malah ke petala langit ke tujuh gitewww

Okey laa balik kepada tajuk sebenarnya ke HCM ni tak dirancang pun. diulangi: tak rancang pun!

Tetiba suatu hari tu ada laa 2 hamba Allah tuuu (u know who u r) sesibuk dok mewasap kite time tengah keje beria-ria sampai berguling2 atas lantai dok mengajak kite ke HCM. Ishhh geram pulak kite dibuatnya! Kot ye pun sampai tak menyempat2. Beri laa kite ni masa nak memikir ekekeke

Akhirnya selepas tamat sesi hasut menghasut ugut mengugut dan siap ada acu pisau kat leher (nak nampak dramatic) maka kite pun setuju laa uh!!! Apa lagi, melompat bintang laa 2 makhluk yang bernama manusia tu… ekekeke...

Then, pejam celik pejam celik tinggal sehari je sebelum berlepas masa tu laa semuanya tak kena. Dah masuk barang dalam beg, keluarkan semula. Itu je laa kerjanya sampai kol 3 pagi hahaha tapi ni bukan kes mem besar ya! Ni kes orang yang duduk kat selatan Zimbabwe tu ;-)

FYI, kamiorang pergi berenam. Ya! Bukan sorang, bukan dua orang bukan tiga orang tapi enam orang. Semuanya pompuan! Hah! Tengok berani ke tak berani tu! Hehehe tapi berani sekejap je tengok laa nanti dah sampai HCM

Kami berlepas dari sini. Direct flight sampai laa ke Tan Son Nhat International Airport. Alhamdulillah, perjalanan selama 1 jam 40 minit smooth je. 

Cuaca pun baik. View Vietnam beberapa minit sebelum mendarat.

Kami sampai lebih kurang pukul 1.30 petang waktu HCM. Selesai urusan imegresen, kami terus keluar cari tour guide 

Hah, kat sini laa bermulanya sifat kami yang tak berapa nak berani tu ekekeke

van yang besar gedabak ni laa yang kami naik sepanjang berada di HCM. best dan selesa. ada wi-fi tapi wi-fi hidup segan mati tak mahu... mmmm...


Okey apa yang terjadi pada kami lepas tu?
Tungguuu.

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

21 Your Words of Lo♥e

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  2. Salam anies...

    Lamanya menyepi..tup2 ada citer yg best...vietnam
    rezeki anies dah smpai sana...jeles ni hihi
    sure seronoknya

    p/s - alhamdulillah kak nur sihat...

    ReplyDelete
  3. Knock! Knock! Assalamu'alaikum.
    Mem besar ada umah tak ni?
    Rindu dah lama tak ke mari :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada jemput laa msk ekekeke

      Delete
    2. Baru tahu mem besar gi HCM dengan mem cantik manis Nina :)

      Delete
  4. Wahh bestnya... menarik!!

    Salam Ramadan al mubarak Anies... semoga Ramadan tahun ini lebih baik dari tahun2 sebelumnya buat kita semua... aamiin.. :)

    ReplyDelete
  5. bestnye...eeeh ada direct flight dr Penang? betapa rietta xpernah taw...hehehe...

    ReplyDelete
  6. hehehe... lama xmuncul p ber'holiday' yer.. salam ramadan sis... :)

    ReplyDelete
  7. Syoknye lah jenjalan HCM. Tiket mahal tak direct flight from Penang?
    P/s: Update ye gambo HCM, hehe :D

    ReplyDelete
  8. hotel + flight (return) = RM400++

    ReplyDelete
  9. hahaha.. amboi sampai hati kata kami berdua gitu. tp bestkan !!
    kenangan yg susah nk lupa.

    ReplyDelete
  10. berjln ni bila ada geng memang best !

    ReplyDelete
  11. Tempat shopping best ni
    Makan2 pun ok kalau kena pada restorannya...teringat lagi sedapnya rasa ikan sambal kat sitew

    ReplyDelete
  12. Tengok tiket promo air asia baru2 ni berapa puluh ringgit ja tiket ke HCM.. Tapi tak sempat sambar T_T

    ReplyDelete
  13. hahahah..termakan jugak hasutan kami kan..=D

    ReplyDelete
  14. sakan dia nohh jauh perjlnan tu

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆