Makan2 @ Man Burger Kukus Lava

12:00 pm

✿...السلام عليكم✿

Dah lama dah merancang nak makan kat sini. since sebelum puasa lagi. tapi, ye laa kan... kita cuma merancang je. tup tup... last week, masing2 tetiba agree nak makan kat sini. mungkin sebab baru lepas dapat gaji kot? hahaha...

lepas Maghrib kami baru bertolak. OTW ke sana, hujan turun dengan lebatnya. yang datang naik motor, memang basah kuyup. tapi, burger punya pasal...

pernah masuk rancangan JJCM. kalau tak silap sebelum puasa hari tu... MBKL ni ada 2 cawangan. satu kat Damansara Damai (sebelah Mc D) dan satu lagi kat Sungai Buloh.

burger2 yang menjadi pilihan kami. kami dah pre order siap2. so, sampai je tak perlu tunggu lama2. bersiap sedia untuk ngap dengan jayanya! oh, ya! kat sini ada macam2 jenis burger sampai korang rambang mata... tak tahu nak makan yang mana satu...

antara dessert yang ada kat MBKL ni... yang ni namanya mango sago lava.

mmm yang ni apa ek namanya? dah lupa ;-)

tak cukup dengan burger, kami belasah char kuew teaw pulak... yang ni order kat gerai sebelah... almaklum laa... makan dalam hujan lebat... lapo beb!

buuurrppp! alhamdulillah... semua kekenyangan. insya Allah ada masa nanti boleh repeat lagi makan kat sini.

info lanjut:
014-2603369
014-2603370

untuk kakak ayun, selamat menduduki UPSR. untuk Man Man, udah2 ler dengan games tu. esok nak exam oiiii...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

34 Your Words of Lo♥e

  1. Nampak sedap tu Anies..
    Nak juga akak mencuba..
    Cawangan shah alam ada ke??

    ReplyDelete
  2. Selalu enak makanan yang ada di sini cik gu, yammy burgernya

    ReplyDelete
  3. sedapnya menjamu selera sehingga kekenyangan ya anies.

    ReplyDelete
  4. mcm sedap ajer burger tu..kat mana kedai dia

    ReplyDelete
  5. mentekedaghah...haha sempoi beger 2

    ReplyDelete
  6. sedapnya dr MCD ! nina datang KL. anies kena bawa

    ReplyDelete
  7. besar gurger tu . klu saya habis sepruh je anies ...

    ReplyDelete
  8. tgk bege tu sedapnyaa lahai...dah memang teringginn makan bege ni dr minggu lepass lagi...huhuhu

    ReplyDelete
  9. Hmmm... boleh dikirim satu kesini tuh kak :)

    ReplyDelete
  10. Mak aiiiii...bugger berkonsepkan cheese leleh..Sedapnya

    ReplyDelete
  11. Bestnya! Kreatif orang-orang kita ni. Dari sekeping burger, macam-macam style boleh buat. Sedap pulak tu. Dengan sos & cheese banyak macam gitu. Puas hati! =D

    ReplyDelete
  12. Seumur hidup lum pernah makan burger jenis macam ni.. huhu..

    My Blog :

    http://segalaceritera.com/atik/

    ReplyDelete
  13. Sedapnya... terliur yanie tengok..

    Salam Blogwalking: www.yanieyusuf.com

    ReplyDelete
  14. Rasa teringin makan burger tu ^-^

    ReplyDelete
  15. amboih sedapnya nampak.... terliur tengok gambar.. Haih!

    ReplyDelete
  16. nampak sedap je ni..jom, anies!hehe

    ReplyDelete
  17. hari demi hari ada je makanan yang diubahsuai
    mungkin makanan biasa da tak mampu menarik minat orang

    ReplyDelete
  18. Jom anies! Kita gi makan seround dua lepas ni :)

    ReplyDelete
  19. Saya adalah antara penggemar burger... boleh pergi ni... tengok pun mmg dah selera. Thanks sharing info Anies.. :)

    ReplyDelete
  20. Sedap nampak ni anies, menarik ja

    ReplyDelete
  21. Wah nampak sedap je burger kukus, anis :-)

    ReplyDelete
  22. burger kukus ea kak anies? meleleh2 ayaq lioq ana tengok hehe

    ReplyDelete
  23. meleleh cheesenya..tengok gambar pun dah terliur..

    ReplyDelete
  24. burger kukus???
    1st time dgr ni

    ReplyDelete
  25. terliurnya aiza tengok.. memang sedap tu.. :)

    ReplyDelete
  26. Errr lupa pula nak tanya...yg Anies pergi ni cawangan Saujana Utama ke Damansara Damai?

    ReplyDelete
  27. adoiii sedapnya tengok makanan tue semua.. =D

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆